هم اکنون عضو شبکه تلگرام رجانیوز شوید
يكشنبه، 13 آبان 1403
ساعت 09:41
به روز شده در :

 

 

 

رجانیوز را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

 

پنجشنبه 19 بهمن 1402 ساعت 15:34
پنجشنبه 19 بهمن 1402 15:14 ساعت
2024-2-8 15:34:23
شناسه خبر : 375162
عرضه‌کنندگان، صادرکنندگان خردی هستند که رفع تعهد ارزی خود را از طریق شمش طلا انجام می‌دهند. این فعالان، شمش طلا را به کشور وارد کرده و پس از ثبت در گمرک، انتقال به خزانه بانک کارگشایی و اصالت‌سنجی، آماده عرضه می‌شوند.
عرضه‌کنندگان، صادرکنندگان خردی هستند که رفع تعهد ارزی خود را از طریق شمش طلا انجام می‌دهند. این فعالان، شمش طلا را به کشور وارد کرده و پس از ثبت در گمرک، انتقال به خزانه بانک کارگشایی و اصالت‌سنجی، آماده عرضه می‌شوند.
گروه اقتصاد-رجانیوز: عرضه شمش طلا در مرکز مبادله ارز و طلا در راستای کنترل قیمت‌ها در بازار آزاد اتفاق افتاد. این روند نه تنها می‌توانست قیمت طلا را در بازار کنترل کند، بلکه می‌توانست تسهیل‌گر بازپرداخت تعهدات ارزی صادرکنندگان نیز باشد. با این حال اما بسیاری از فعالان بازار طلا شایعاتی را در روند کاری این مرکز بیان کردند که بررسی آن‌ها خالی از لطف نیست. در همین راستا اصغر بالسینی، مدیرکل روابط عمومی مرکز مبادله ارز و طلا در گفت‌وگو با رجانیوز به بیان روند عرضه شمش در این مرکز و حجم عرضه‌شده شمش در ۶ حراج گذشته پرداخت.
 
به گزارش رجانیوز، آغاز فعالیت مرکز مبادله ارز و طلا یکی از اقدامات بانک مرکزی بود که در راستای افزایش نقش تنظیم‌گری این بانک در قیمت‌گذاری ارز و طلا به‌وجود آمد. پس از این اتفاق صادرکنندگانی که ارز دریافت کرده‌‌بودند، می‌توانستند به‌جای بازپرداخت ارز، شمش طلا وارد کرده و به عنوان رفع تعهدات ارزی به این مرکز ارائه کنند. اواخر دی ماه سال جاری بود که عرضه شمش طلا از سوی عرضه‌کنندگان و خرید آن توسط فعالان بازار طلا آغاز شد.
 
اصغر بالسینی، مدیر روابط عمومی مرکز مبادله ارز و طلا درباره روند عرضه و تقاضا در این مرکز مبادله توضیح داد: عرضه‌کنندگان همان صادرکنندگان خردی هستند که رفع تعهد ارزی خود را از طریق شمش طلا انجام می‌دهند. این فعالان اقتصادی، شمش طلا را به کشور وارد کرده و پس از ثبت در گمرک، انتقال به خزانه بانک، کارگشایی و اصالت‌سنجی، آماده عرضه می‌شوند.
 
مکانیزم‌های اجرایی فرآیند هنوز کامل مشخص نشده‌اند
مدیر روابط عمومی مرکز مبادله ارز و طلا اظهار کرد: از ۷ دی‌ماه امسال به بعد، صادرکنندگان ملزم به عرضه در این مرکز مبادله شدند. در چنین شرایطی تا مکانیزم‌های اجرایی فرآیند مشخص شوند کمی زمان نیاز است. در واقع در این هنگام صادرکنندگان باید از کم‌وکیف عرضه شمش در مرکز مبادله مطلع شوند و طبیعی است که برخی از صادرکنندگان اطلاعات کافی در خصوص روند معاملات نداشته باشند.
 
وی در ادامه افزود: در نقطه مقابل نیز، وقتی حراج حضوری در محل تالار معاملات طلای مرکز مبادله ارز و طلای ایران برگزار می‌شود، طبیعتاً افرادی که امکان حضور در تهران را داشتند در این حراج حضوری شرکت کردند. به همین دلیل مدعی هستیم که فرآیند عرضه و تقاضا به تدریج در حال تکمیل شدن است.
 
 
تعداد عرضه‌کنندگان و متقاضیان روبه افزایش است
بالسینی در خصوص تکمیل فرآیند عرضه و تقاضا اظهار کرد: از یک‌سو چند جلسه ابتدایی حراج حضوری برگزار شد و تقاضای بسیار زیادی از جانب عرضه‌کنندگان برای عرضه شمش طلا در این مرکز مبادله واصل شد و از سوی دیگر با اطلاع‌رسانی که در حال انجام است، به تدریج تعداد افرادی که امکان حضور در جلسه حراج را دارند، بیشتر خواهد شد. گفتنی است که پس از نهایی شدن مکانیزم مربوط به عرضه شمش طلا در سامانه، از طریق سامانه نیز امکان خرید برای متقاضیان شهرستانی فراهم خواهد شد. 
 
وی در خصوص حجم عرضه‌شده نیز بیان کرد: همین حالا تعداد بسیار قابل توجهی شمش در حال اصالت‌سنجی و آماده شدن برای عرضه هستند؛ به طوریکه در حراج اول ۱۰ کیلوگرم شمش استاندارد طلا، حراج دوم ۵ کیلوگرم شمش و در حراج سوم ۷۹ شمش طلا معامله شد.
 
بالسینی با اشاره به عرضه ۱۱ بهمن‌ماه اعلام کرد: این عرضه تفاوت عمده‌ای با حراج‌های گذشته داشت. این حراج به دو مدل حراج خرد و حراج عمده انجام شد که خریداران خرد می‌توانستند از یک تا پنج شمش طلای استاندارد با عیار ۹۹۵ در هزار خریداری کنند. همچنین در حراج عمده، خریداران می‌توانستند یک تا چهار بسته حاوی ۵ شمش طلا خرید داشته باشند. این در حالی بود که افرادی که در حراج خرد شرکت کرده بودند، می‌توانستند در حراج عمده نیز شرکت کنند.
 
گفتنی است که در حراج ۱۵ بهمن نیز از مجموع ۱۱۲ شمش طلای عرضه شده استاندارد یک کیلوگرمی با عیار ۹۹۵ در هزار، ۹۴ شمش طلای استاندارد مورد معامله طرفین قرار گرفت. همچنین در ششمین حراج حضوری شمش طلا در مرکز مبادله ارز و طلای ایران که روز سه‌شنبه ۱۷ بهمن ماه در تالار معاملات طلای مرکز مبادله ایران برگزار شد، از مجموع ۴۶ قطعه شمش طلای استاندارد یک کیلوگرمی عرضه شده، ۳۴ شمش طلای استاندارد مورد معامله طرفین قرار گرفت.
 
 
طریقه کشف قیمت در مرکز مبادله
مدیر روابط عمومی مرکز مبادله ارز و طلا در خصوص مسئله کشف قیمت توضیح داد: قبل از عرضه شمش طلا در مرکز مبادله، فضاسازی‌های نادرستی مبنی‌بر قیمت‌گذاری بر اساس دلار حواله‌ای از سوی بانک مرکزی انجام گرفت. با این حال از همان ابتدا در اطلاعیه‌های مرکز مبادله اعلام شد که مکانیزم عرضه و تقاضا و همچنین قیمت‌گذاری نزدیک به قیمت بازار خواهد بود و این موضوع از برنامه‌های مرکز مبادله است.
 
وی همچنین ادامه داد: کشف قیمت نزدیک به قیمت بازار خواهد بود. برای روز چهارشنبه ۴ بهمن که عرضه داشتیم، کشف قیمت هر قطعه شمش یک‌کیلوگرمی ۳ میلیارد و ۶۰۳ میلیون تومان مشخص شد. این کشف قیمت نشان داد که ادعای مرکز مبادله ارز و طلا در حالی اجرا است و قیمت بسیار نزدیک بازار خواهد بود. برای حراج سوم نیز شمش‌ها با نرخ ۳ میلیارد و ۶۳۵ میلیون تومان معامله شد.
 
وی همچنین افزود: در حراج ۱۱ بهمن ۱۱۶ شمش توسط صادرکنندگان عرضه شد اما به دلیل عدم وجود خریدار، فقط ۱۱ شمش طلا معامله شد. در این روز قیمت شمش ۳ میلیارد و ۷۶۰ میلیون تومان کشف قیمت شد.
 
شمش‌های طلای استاندارد، در پنجمین حراج حضوری با میانگین قیمت ۳ میلیارد و ۵۳۵ میلیون تومان معامله و شمش‌های طلای استاندارد در ششمین حراج حضوری که در تاریخ ۱۷ بهمن برگزار شد، با میانگین قیمت ۳ میلیارد و ۴۹۱ میلیون تومان معامله شدند.
 
 
عرضه شمش به نفع ذی‌نفعان است 
بالسینی درباره تأثیر عرضه کافی شمش طلا در مرکز مبادله اظهار کرد: با این اتفاق هر دو گروه ذی‌نفعان اعم از صادرکنندگان و متقاضیان منتفع می‌شوند. صادرکننده به دلیل رفع تعهد ارزی که با شمش طلا انجام می‌دهد و متقاضی نیز به دلیل دسترسی به منابع سود خواهد برد که در سریع‌ترین زمان به صورت فیزیکی در اختیار وی قرار خواهد گرفت. این شمش طلا در نهایت به مسنوعات در بازار طلا و جواهر تبدیل می‌شود که رونق در این حوزه را نیز به همراه خواهد داشت.
 
انتهای پیام/


 

 

 

 

https://zamzam.ir/#home