هم اکنون عضو شبکه تلگرام رجانیوز شوید
جمعه، 14 شهريور 1404
ساعت 02:37
به روز شده در :

 

 

 

رجانیوز را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

 

پنجشنبه 13 شهريور 1404 ساعت 16:04
پنجشنبه 13 شهريور 1404 15:56 ساعت
2025-9-4 16:04:29
شناسه خبر : 386438
هنوز چند روزی از نهائی شدن توافق برجام (۲۳تیرماه۱۳۹۴) نگذشته بود که بنا به دعوت مجلس شورای اسلامی، آقای دکتر ظریف، وزیر امور خارجه وقت در مجلس شورای اسلامی حاضر شد تا ضمن تشریح برجام، به سؤالات و ابهامات نمایندگان پاسخ دهد.
 
در آن جلسه دکتر ظریف به‌ طور مفصل به تشریح دستاوردهای یک‌جانبۀ برجام پرداخت و مطالب را به‌گونه‌ای بیان می‌کرد که گویی مسئلۀ تحریم‌ها به‌طور کامل حل شده و جمهوری اسلامی ایران پا به عرصۀ جدیدی از رونق اقتصادی گذاشته است و از این ‌پس چرخ اقتصاد کشور و سانتریفیوژها با سرعت بیشتری خواهد چرخید.
 
این حرف‌ها شاید برای کسانی که برجام را نخوانده بودند و از فریبکاری‌ها و عبور از خط قرمزها و موارد توطئه‌خیز آن آگاه نبودند، قابل‌قبول بود؛ ولی برای کسانی که برجام را به‌طور دقیق بارها خوانده بودند و از توطئۀ دشمن فریبکار و عهدشکن آگاه بودند، هرگز چنین توافقنامه‌ای «یکجانبه» و «فاقد ضمانت اجرائی» قابل قبول نبود.
 
نکته‌ای که به‌ عنوان یک خاطرۀ تلخ و شگفت‌آور از جلسه حضور دکتر ظریف در صحن علنی مجلس در ذهن من و دیگر منتقدان باقی ماند، این بود که ایشان طی تاکید چندباره با صراحت و قطعیت اعلام کرد که تمامی تحریم‌ها، نه «تعلیق»، بلکه به‌طور کامل «لغو» شده است. و واژه‌ای به نام «تعلیق» در توافقنامه وجود ندارد!
آقای ظریف در حالی بر کلمۀ «لغو تحریم‌ها» تأکید می‌کرد که در مفاد برجام بارها کلمۀ تعلیق (suspend) به کار رفته بود و در توافقنامه حتی ضعیف‌تر و بدتر از آن، یعنی تعلیق موقت و نیم‌بند ۱۲۰ و ۱۸۰روزه را پذیرفته بودند!
 
اشتباهی به این بزرگی که حاصل دو سال مذاکره بر سر لغو کامل تحریم‌ها را بر باد می‌داد بیانگر این واقعیت تلخ بود که رئیس تیم مذاکره‌کننده از کلیدی‌ترین واژه برجام که لغو کامل تحریم‌ها بود عبور کرده و طرف آمریکایی در این مرحله، شمشیر آخته خود را نه از پشت که رودررو و از پشت میز مذاکره بر طرف ایرانی فرود آورده است!!
 
در شرایطی که با حمله وحشیانه به جمهوری اسلامي و بمباران تاسیسات هسته‌ای به بهانه ساختگی و دروغین نقضNPT، تمامیت ارضی کشور مورد تعرض بیگانگان قرار گرفته و این تهدید همچنان پابرجاست‌، ادامه عضویت جمهوری اسلامی در NPT چه توجیهی برای ملت ایران دارد!! بدون شک خسارت ماندن و استمرار توطئه‌ها توسط قدرت‌های زورگو و نهاد‌های دست‌نشانده آنها به مراتب بیشتر از هزینه مقاومت و ایستادگی در برابر زیاده خواهی آنها خواهد بود.


1
پسندیدم

-