شنبه 21 تير 1404 05:38 ساعت
شناسه خبر : 385718

سید محمد علی قربانی
رشیدپور، بازنده شرایط خاص
در آغازین روزهای جنگ تحمیلی دوم، در شرایطی که رسانه ملی به بیشترین میزان مرجعیت خود رسیده بود و در شرایطی که رژیم صهیونیستی برای خاموش کردن صدای مردم، رسانه ملی را بمباران کرد، برخی در خیال گرفتن ماهی خود از شرایط خاص کشور بودند. رضا رشیدپور که سابقه بسیار زیادی در شکست در جذب مخاطب داشته و آخرین برنامه او، سیم آخر، حتی با هزینه هنگفت هم نتوانست ایدهی کپی برنامه را به مخاطب برساند و در جذب مخاطب ضعیف عمل کرد، در پستی در پلتفرم ایکس نوشت که «پیشنهاد میکنم سریعا برنامهای شبانه و زنده با محوریت تماسهای تلفنی مردم و شنیدن حرفهایشان، به ویژه همدلی با نسل زد و نوجوانان با حضور کارشناسان روانشناسی و جامعه شناسی از تلویزیون پخش شود. من آمادهی اجرای چنین برنامهای هستم.»
فردی که سابقا در شرایط عادی توانایی تولید برنامه جذاب، ارتباط با مخاطب و حتی ایده و محتوا برای برنامههای خود نبوده طبیعتا نمیتواند در شرایط خاص نمیتواند چنین مسئولیتی را قبول کند. اعتماد به نفس رضا رشیدپور در چنین شرایطی ستودنیاست، اما کاملا مشخص است که چنین ژست مردمی از او نه برای همدلی با نسل زد، بلکه بازگشت به صداوسیماست. چماقبهدستان رسانهای اما برای بازگشت او به صداوسیما که تا دیروز آن را فاقد مخاطب میانگاشتند و افتخارشان نداشتن تلویزیون در خانههایشان بود، چنان سروصدایی به پا کردند که به صداوسیما بازگردند. فشاری که با درایت مدیران سازمان صداوسیما خنثی شد و پای او به صداوسیما بسته ماند.
پس از این اتفاق رضا رشیدپور که رفتن امثال خود از تلویزیون را عامل کاهش مخاطبان تلویزیون میپنداشت برنامه «شرایط خاص» خود را در فیلیمو، پلتفرمی که خود را رقیب صداوسیما میدانست، منتشر کرد و در نتیجه کوه موش زایید. میزان مخاطبان برنامهی رضا رشیدپور که ادعای ارتباط با نسل زد را داشت علیرغم آنکه تماشاشی آن رایگان بود، به قدری کم بود که به تدریج از صفحه اول فیلیمو حذف شد. حتی قسمتهای جدید آن در یوتیوب هم بارگزاری نشد و برای مثال قسمت دوم آن در یوتیوب به حدود ۲ هزار رسید و حتی برای آنکه بازخوردهای آن مشخص نشود بخش نظرات آن را خاموش کرده است.
برنامهای که نشان داد برای تولید آن چیزی که در توئیت خود مطرح کرده بودند هم آماده نبودند و چیزی تولید کردهاند که حتی شاید اسم برنامه هم نشود روی آن گذاشت. حتی رضا رشیدپور که به کپیکاری در برنامههای خود معروف است، به قالبی شبیه به پاورقی محمدرضا شهبازی روی آورده، اما سخیف، محقر، مضحک و بیسروته. برنامهای که دلیلی برای نگاه کردنش نمیتوان یافت. برنامهای که نمیداند مخاطبانش کیست و به غیر از نسل زدی که در برنامهاش پیانو میزند کاری به جوانان و نوجوانان ندارد. شاید جالب باشد که رضا رشیدپور از کسی کپی کرده که بارها به او بیاحترامی کرده بود.
این شرایط خاص بار دیگر نشان داد کسانی که اعتبار خود را از تلویزیون گرفته بودند و توهم اثرگذاری و خودشاخپنداری به آنها دست داده بود و بدون شوخی و به جد تلویزیون را مدیون خود میدانستند، چنین در پلتفرمهای دیگری خود را عرضه کردند و خریداری نداشتند. شاید این اتفاق دوباره توهم پلتفرمهایی که خود را رقیب صداوسیما میدانستند هم شکست، اگر به خود بیایند. حالا رضا رشیدپور با اعتماد به نفس مثال زدنی پس از شکست برنامهی خود در شرایط خاص بار دیگر دست به توئیت شده و چنین نوشته است: «پیرو مصاحبه آقای کارلسون با رئیسجمهور ایران از جنابعالی درخواست میکنم دعوت من به گفتگوی صریح را چه به صورت آنلاین و چه حضوری در هر کشوری که ممکن باشد، بپذیرید.» کسی که نتوانسته یک برنامه عادی را مدیریت کند گویا میخواهد آبروی ایران را در سطح بینالمللی ببرد. پیشنهادی که به قدری سخیف بود در همین توئیت توسط کاربران فضای مجازی مورد هجو و انتقاد قرار گرفت.
به عنوان نمونه یکی از کاربران در کامنتی به توئیت رشیدپور نوشت: «رضا جان شما تهش برنامه حالا خورشید، معاون آب و فاضلاب منطقه ۱۱ تهران رو دعوت میکردی صبح از لزوم صرفهجویی برای مردم بگه. چطور شد خودت رو با تاکر کارلسون مقایسه کردی؟» گویا رشیدپور میخواهد به هر قیمتی دیده شود، گاهی با اجرای میتینگهای سیاسی، گاهی با درنوردیدن ستادهای انتخاباتی، گاهی با سوار شدن بر گرده نسل زد و گاهی هم با پیشنهادهای فانتزی و رومانتیک در عرصه بینالمللی. اتفاقی که دوباره میتوان به بهانهی آن از مسئولان صداوسیما تشکر کرد.

لینک کوتاه »
http://rajanews.com/node/385718
لینک کوتاه کپی شد