سه شنبه 17 تير 1404 03:03 ساعت
شناسه خبر : 385686

وی افزود: همچنین این رژیم با حمایت کشورهای غیرمسلمان غربی، اقدام به چنین اقداماتی میکند و کشورهای غربی نیز به دلیل مسلمان بودن ایران، در این باره همدست شده و علیه ایران توطئه میکنند.
گروه بینالملل-رجانیوز: در شرایطی که روابط رسمی دیپلماتیک میان ایران و لیبی به دلیل تعطیلی سفارت ایران در طرابلس و نبود رایزنی فرهنگی، به شدت محدود شده است، تلاشهای مستمر و هوشمندانه ایران برای حفظ و تقویت ارتباط با نخبگان و مسئولان لیبیایی، به ثمر نشست. با وجود چالشهای ناشی از نبود کانالهای مرسوم، دستگاه دیپلماسی ایران در سالهای اخیر، با تکیه بر روابط دیرینه و ظرفیتهای مردمی، مسیرهای جایگزین را فعال کرد.
ثمره این دیپلماسی خلاقانه و پیگیر، اخیراً در قالب بیانیهای مهم و پرطنین تجلی یافت. مفتی اعظم لیبی، به عنوان یکی از عالیترین مراجع دینی و سیاسی این کشور شمال آفریقا، با صدور بیانیهای علنی و قاطع، جنایات رژیم صهیونیستی را به شدت محکوم کرد و ضمن اعلام حمایت صریح از جمهوری اسلامی ایران، بر همبستگی با ملت ایران در برابر توطئههای دشمنان تأکید ورزید.
صادق الغریانی در این بیانیه گفت: در هفته جاری، موضوع اصلی که توجه مردم جهان، رسانهها و جامعه جهانی را به خود جلب کرد، قتلعامها و نسلکشیها در غزه و تجاوز اسرائیل به ایران بود. براساس تشخیص شرعی ما، نبرد بین اسرائیل و ایران، جنگ بین یک رژیم کافر غیر مسلمان متجاوز با یک کشور مسلمان است که از روی ظلم و تجاوزگری اقدام به حمله به آن کشور کرده و شهروندان آن را ترور و شهید کرده است.
وی افزود: همچنین این رژیم با حمایت کشورهای غیرمسلمان غربی، اقدام به چنین اقداماتی میکند و کشورهای غربی نیز به دلیل مسلمان بودن ایران، در این باره همدست شده و علیه ایران توطئه میکنند.
مفتی کل لیبی تاکید کرد: دلیل این اقدام غربیها آن است، هنگامی که جنگ میان مسلمانان و غیر مسلمان روی دهد، همه اصول مرتبط با حاکمیت کشورها، قوانین بینالمللی و حقوق بشر را در سازمان ملل و شورای امنیت کنار میگذارند و دیگر خبری از این مفاهیم و اصول نخواهد بود.
صدور این بیانیه از سوی چهرهای با نفوذ و مورد احترام در جامعه لیبی، حائز اهمیت چندوجهی است. اولاً، نشاندهنده تداوم و عمق روابط حسنه تاریخی میان ملتهای ایران و لیبی، فارغ از نوسانات سیاسی و محدودیتهای دیپلماتیک موقت است. ثانیاً، گواهی بر اثربخشی روشهای دیپلماسی غیرسنتی و بهرهگیری از ظرفیتهای مردمی و نخبگانی در شرایط دشوار است. ثالثاً، بیانیه مفتی اعظم لیبی، به عنوان یک موضعگیری رسمی و پراهمیت، حمایت بخش قابل توجهی از افکار عمومی و نهادهای دینی لیبی از مواضع ایران در صحنه بینالمللی، بهویژه در قبال مسئله فلسطین، را به نمایش میگذارد و به تقویت گفتمان مقاومت در منطقه کمک شایانی میکند.
انتهای پیام/

لینک کوتاه »
http://rajanews.com/node/385686
لینک کوتاه کپی شد