هم اکنون عضو شبکه تلگرام رجانیوز شوید
شنبه، 14 تير 1404
ساعت 02:17
به روز شده در :

 

 

 

رجانیوز را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

 

پنجشنبه 12 تير 1404 ساعت 12:01
پنجشنبه 12 تير 1404 11:56 ساعت
2025-7-3 12:01:38
شناسه خبر : 385676
کنوانسیون منع اشاعه و مقررات ایمنی-هسته‌ای آژانس، به‌طور واضح حمله به تأسیسات هسته‌ای را ممنوع کرده‌اند. زیرا تاکیده شده است که این تأسیسات «در تعهدات بین‌المللی تحت حفاظت است» و حمله به آن‌ها «ضررهای هسته‌ای و زیست‌محیطی دارد.
کنوانسیون منع اشاعه و مقررات ایمنی-هسته‌ای آژانس، به‌طور واضح حمله به تأسیسات هسته‌ای را ممنوع کرده‌اند. زیرا تاکیده شده است که این تأسیسات «در تعهدات بین‌المللی تحت حفاظت است» و حمله به آن‌ها «ضررهای هسته‌ای و زیست‌محیطی دارد.
سیده لطیفه حسینی-عضو هئیت‌علمی دانشگاه: تجاوز رژیم صهیونیستی اسرائیل علیه حاکمیت ملی جمهوری اسلامی، ترور فرماندهان ارشد نظامی در جایی غیر از میادین نبرد، کشتار غیرنظامیان اعم زنان، مردان و کودکان، حمله علیه اهداف غیرنظامی اعم از امدادی، بهداشتی، منازل مسکونی و حمله علیه تاسیسات صلح آمیز هسته¬ای در برهه¬ای از زمان رخ داد که به موجب بند 4 ماده 2 منشور ملل متحد به عنوان سند تاسیس سازمان ملل، تهدید به زور ممنوع است چه برسد توسل به زور علیه حاکمیت و تمامیت ارضی کشورها . سازمان مللی که به موجب بند 4 ماده 1 منشور باید مرکزی برای هماهنگی جهت تحقق اهداف آن باشد نظاره¬گر اقدامات متجاوزکارانه رژیمی است که موجودیت آن به عنوان دولتی مستقل بر اساس عناصر سازنده کشور و به موجب قواعد و مقررات حقوق بین¬الملل محل تردید جدی است. 
 
  شورای امنیت به عنوان رکن اصلی سازمان ملل و بازوی اجرایی آن که باید حافظ صلح و امنیت بین¬المللی باشد در جهت امیال غیرصلح-جویانه امریکا به عنوان یکی از اعضای دائم با حق وتو  فاقد کارایی می¬باشد. این شورا با مواضع انفعالی و سلیقه¬ای خارج از وظایف اصلی بار دیگر در تجاوز اسرائیل این بار علیه ایران نشان داد که قادر نیست مجری تحقق اصل عدم توسل به زوری باشد که سازمان ملل بعد از جنگ جهانی دوم به خاطر تضمین آن در آینده ایجاد شد.  مطابق تعریف عمل تجاوز در قطعنامه ۳۳۱۴ مجمع عمومی (۱۹۷۴)، بمباران نظامی و بمباران تأسیسات یک  کشور دیگر بدون توجیه موجه، مصداق بارز تجاوز است؛ تجاوز اخیر اسرائیل، با هدف تضعیف ارکان دفاعی و علمی ایران و درج در اسناد عملیاتی یعنی «عمل نظامی توأم با خشونت» علیه یک کشور دیگر است، و بدین‌وسیله تجاوز تعریف‌شده، تلقی می‌شود. نهادهایی مانند کمیسیون بین‌المللی حقوقدانان  و گروه کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل نیز در گزارش‌های تحلیلی‌شان حمله اسرائیل را تجاوز دانسته و به‌صراحت اعلام کردند: «هیچ چیزی تحت حقوق بین‌الملل نمی‌تواند این حملات را توجیه کند، خصوصاً هدف‌گیری غیرنظامیان یا تأسیسات هسته‌ای». گویی نهادهای تصمیم¬گیر سازمان ملل دیگر باید وظایف خود را به آزادی¬خواهان جهان واگذار کنند که اگر چه در سازمان ملل  قدرت اجرایی و حقوقی ندارند اما در قالب افکار عمومی جهانی تحقق صلح واقعی را از طریق توقف جنایات رژیم صهیونیستی فریاد می¬زنند. افکار عمومی جهان امروز، ایفاگر نقشی است که در منشور ملل متحد با این بیان ذکر شده است که«ما مردم ملل متحد با تصمیم به محفوظ داشتن نسل¬های آینده از بلایای جنگ که دوبار در مدت یک عصر انسانی افراد بشر را دچار مصیبت غیرقابل بیان نموده ...».
 
اگرچه برابری، حاکمیت و قدرت از منطق¬های حقوق بین¬الملل می¬باشند که هر کدام در جای خود قابلیت اعمال می¬یابد اما استثناگرایی ایالات متحده امریکا با اعمال قدرت خلاف مقررات حقوق بین¬الملل کنونی در جهت حمایت از رژیم صهیونیستی، روابط بین¬الملل را به مسیری خارج از چارچوب حقوق بین¬الملل کنونی سوق می¬دهد. زیرا در واقع، اقدامات امریکا و رژیم صهیونیستی ناقض همان قواعد و مقررراتی است که اقداماتشان را بر اساس آن¬ها توجیه می¬کنند. به عنوان نمونه کنوانسیون منع اشاعه سلاح¬های هسته¬ای با دو هدف عدم اشاعه تسلیحات هسته¬ای از یک طرف و حق کشورها بر استفاده صلح آمیز  انرژی هسته¬ای از طرف دیگر تصویب شد. این درحالی است که در عالم واقع رژیم صهیونیستی که عضو آن نیست ملزم به خلع تسلیحات اتمی و هسته¬ای نمی¬شود و دولت جمهوری اسلامی ایران که عضو آن است از حق استفاده صلح آمیز هسته¬ای ممنوع می¬شود و ایالات متحده امریکا در اقدامی متجاوزکارانه علیه تاسیسات مجاز هسته¬ای ایران حمله می¬کند. این درحالی است که کنوانسیون منع اشاعه و مقررات ایمنی-هسته‌ای آژانس، به‌طور واضح حمله به تأسیسات هسته‌ای را ممنوع کرده‌اند. زیرا تاکیده شده است که این تأسیسات «در تعهدات بین‌المللی تحت حفاظت است» و حمله به آن‌ها «ضررهای هسته‌ای و زیست‌محیطی دارد». 
 
به این ترتیب باید گفت در کنار تمام جنایات جنگی، جنایات علیه بشریت و نسل کشی که رژیم صهیونیستی در سرزمین¬های اشغالی مرتکب شده و به خاطر آن نتانیاهو در دیوان بین¬المللی کیفری تحت پیگرد کیفری قرار گرفته است این بار مرتکب جرمی بزرگ تحت عنوان  تجاوز علیه حاکمیت و تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران شده است که اگر چه حق دفاع مشروع و اقدام متقابل از طرف جمهوری اسلامی ایران قابل اعمال خواهد بود اما سکوت و ناکارآمدی سازمان ملل به طور عام و شورای امنیت به طور خاص بر اساس هیچ منطق حقوقی قابل توجیه نمی¬باشد.
 
اما این پایان ماجرا نیست، در زمان کنونی آیت الله العظمی خامنه‌ای دیگر فقط رهبر ملت ایران نیست بلکه رهبر امت اسلامی در سراسر جهان و تمام آزادی خواهان جهان هست، ایشان از چنان جایگاه والایی برخوردارند که آزادیخواهان جهان بر محبوبیت، شجاعت، اقتدار و داریتش تاکید دارند ایشان با تحلیلی عمیق از وقایع روز جهان، نظم نوینی را برای جهان متصور می‌شوند که در آن آمریکا به رغم ادعای ظاهری که در خصوص قدرتش دارد ، به انزوا خواهد رفت و دیگر قدرت اول جهان نخواد بود؛  قدرت سیاسی، علمی، فرهنگی و اقتصادی از غرب به آسیا منتقل خواهد شد و منطق و جبهه مقاومت در برابر زورگویی گسترش خواهد یافت که مبتکر آن جمهوری اسلامی ایران است؛ در این میان در تحلیل ایشان ایران در این نظم نوین بین المللی به دلایلی جایگاه ویژه خواهد داشت. این دلایل  شامل  نیروی انسانی ، منابع و معادن غنی و موقعیت جغرافیایی ایران است، از این نظر که معبر ترانزیت خوبی در جهان به شمار می رود و از همه مهمتر منطق حکومتی مرکب از آرای مردمی و معارف الهی آن  نیز از دیگر امتیازات محسوب می شود که جملگی سبب شدند ایران دارای  جایگاه ویژه ای در نظم نوین قابل تصور در جهان باشد. رژیم صهیونیستی و آمریکا نیز از چنین جایگاه مهم ایران و اضمحلال خود مطلع هستند که در پس پرده ادعاهای واهی نظیر توقف غنی سازی از طرف ایران در صدد ارتکاب تجاوز علیه حاکمیت جمهوری اسلامی ایران و تضعیف آن بر آمدند، غافل از آنکه امتیازاتی که رهبر حکیم و فرزانه از ایران پیشتر بیان فرمودند با اقدامات تجاوزکارانه و نابخردانه رژیم جعلی و آمریکا نه تنها از بین نخواهد رفت بلکه با چاشنی انسجام و همبستگی ملت ایران بیش از پیش تا تحقق نظم نوین جهانی تقویت خواهد شد.
 
انتهای پیام/


2
پسندیدم

-