هم اکنون عضو شبکه تلگرام رجانیوز شوید
جمعه، 16 خرداد 1404
ساعت 03:50
به روز شده در :

 

 

 

رجانیوز را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

 

چهارشنبه 14 خرداد 1404 ساعت 17:19
چهارشنبه 14 خرداد 1404 17:11 ساعت
2025-6-4 17:19:02
شناسه خبر : 385346
مدیرعامل سابق راه آهن جمهوری اسلامی ایران با اشاره به بحران صنعت ریلی در انتهای دولت دوازدهم، گفت: تهاتر نفت در صنعت ریلی میراث ماندگار آیت‌الله رییسی است.
مدیرعامل سابق راه آهن جمهوری اسلامی ایران با اشاره به بحران صنعت ریلی در انتهای دولت دوازدهم، گفت: تهاتر نفت در صنعت ریلی میراث ماندگار آیت‌الله رییسی است.
گروه اقتصاد-رجانیوز: سیدمیعاد صالحی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم با بیان اینکه آیت الله رییسی یکی از حامیان مهم توسعه حوزه ریلی کشور بود که جا دارد از مهم‌ترین حمایت‌های ایشان یاد کنیم، اظهار کرد:یکی از مهم‌ترین مشکلات حوزه ریلی کشور، تامین منابع مالی پایدار متناسب با نقش مهم تعریف شده برای آن است.
 
وی ادامه داد: اگر به این نکته توجه شود که طی سال‌های ۹۷ تا ۱۴۰۰، با وجود افزایش حدودا ۱۰ برابری نرخ ارز، بودجه تعیین‌شده برای راه‌آهن در این سال‌ها حتی از نظر ریالی پایین‌تر از بودجه سال ۹۴ بوده است و از حدود ۲۷۰۰ میلیارد تومان سال ۹۴ به ۲۴۰۰ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۰ رسید، به ضرورت این موضوع و بحران ناترازی آن زمان بیشتر پی می‌بریم.
 
وی اضافه کرد: این چالش مهم، حوزه راهبردی ریلی را در انتهای دولت دوازدهم وارد بحران‌های عمیق مالی کردن بود که بدهی و عدم تعمیراتِ چند ده‌هزار میلیارد تومانی در حوزه تعمیر و نگهداری خط و لکوموتیو، ارث دولت دوازدهم به دولت سیزدهم در این حوزه بود.
 
مدیرعامل سابق راه آهن جمهوری اسلامی ایران یادآور شد: با توجه به گفتمان‌سازی صورت‌گرفته در خصوص ضرورت توسعه ریلی کشور و با پیگیری‌های مجدانه صورت‌گرفته، راه‌آهن دولت سیزدهم پیرو ابتکار و زحمات مرحوم رستم قاسمی، با توجه به تجارب قبلی وی در وزارت نفت و حمایت قاطع و پیگیری شهید رئیسی، و در نهایت تدبیر حکیمانه رهبر معظم انقلاب در خصوص مجوز استفاده از ظرفیت تهاتر نفت به میزان ۱۰ میلیارد دلار برای تأمین قطعات برای نگهداری لکوموتیوها، تأمین لکوموتیو جدید و توسعه خطوط ریلی راهبردی، مسیر جدیدی برای تأمین مالی این عرصه مهم گشوده شد.
 
صالحی گفت: در ادامه با تلاش‌های مستمر صورت‌گرفته برای به نتیجه رساندن این مجوز و فراهم آوردن الزامات، دوره وزارت دکتر بذرپاش و همچنین حمایت آقای مخبر، از جمله اخذ مصوبات و مجوزهای مختلف از مراجع مربوطه، حدود ۱۷۰۰ میلیارد تومان از این محل به تأمین قطعات برای تعمیر و نگهداری لکوموتیوهای راه‌آهن تزریق شد که نتیجه آن در افزایش مستمرِ آماده‌به‌کاری لکوموتیوها نمایان گردید.
 
وی تاکید کرد: خوشبختانه با فعال شدن و آغاز تزریق منابع مالی حاصل از آن طی ماه‌های پایانی دولت سیزدهم و ادامه این روند، چشمه جوشان منابع برای توسعه حوزه ریلی کشور ایجاد شد و دولت چهاردهم در حالی آغاز به کار کرد که ۲۰۰  میلیون دلار از منابع حاصل از تهاتر برای حوزه ریلی در حساب وزارت راه و شهرسازی نزد بانک مرکزی موجود بود.
 
معاون سابق وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد: پس از گذشت چند روز از حضور مدیرعامل جدید تا اوایل بهمن‌ماه، مجموعاا ۶ هزار میلیارد تومان دیگر به تأمین قطعات لکوموتیوهای راه‌ آهن و حدود دو هزار میلیارد تومان نیز به پروژه‌های زیربنایی به‌ویژه پروژه احداث راه‌آهن شلمچه–بصره اختصاص پیدا کرد.
 
به گفته مدیرعامل سابق راه آهن افزود: با تزریق مجموعاً حدود ۱۰۰۰۰ میلیارد تومان منابع حاصل از تهاتر نفت از ماه‌های انتهایی دولت سیزدهم، شاهد افزایش مستمر تعداد لکوموتیوهای فعال بودیم.
 
به گفته وی، با توجه به برنامه پیش‌بینی‌شده برای تزریق منابع حاصل از تهاتر نفت، برنامه‌ریزی برای رسیدن از ۵۰۹ به ۶۰۰ دستگاه لکوموتیو فعال برای ایام نوروز، از جمله سفارش‌گذاری قطعات، پیگیری تخصیص ارز و... شده بود. با توجه به برخی تغییرات و توقف روندها در ماه‌های ابتدایی شروع به کار دولت جدید، این برنامه‌ریزی را با تأخیر مواجه کرد و به متوسط ۵۷۳ لکوموتیو فعال در اسفندماه رسید. امیدواریم با ادامه روند تأمین منابع از محل تهاتر نفت در ماه‌های آتی، مردم عزیز بتوانند بخشی از نتایج تلاش‌های ارزشمند شهید جمهور را به‌طور ملموس بچشند.
 
وی یادآور شد:  بهره‌وری لکوموتیوها نیز مورد توجه قرار گیرد و همان‌گونه که در دولت سیزدهم رشد مناسبی در بهره‌وری لکوموتیو داشتیم، با برنامه‌ریزی مناسب، از منابع موجود به بهترین نحو ممکن استفاده شود.
 
انتهای پیام/

 



1
پسندیدم

-