هم اکنون عضو شبکه تلگرام رجانیوز شوید
پنجشنبه، 29 شهريور 1403
ساعت 09:23
به روز شده در :

 

 

 

رجانیوز را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

 

چهارشنبه 15 فروردين 1403 ساعت 01:14
چهارشنبه 15 فروردين 1403 00:48 ساعت
2024-4-3 01:14:04
شناسه خبر : 378115
سفرنامه یک پزشک اسکاتلندی و سفرنامه‌هایی از تاجران انگلیسی در عصر صفوی با ترجمه ساسان طهماسبی منتشر شدند.
سفرنامه یک پزشک اسکاتلندی و سفرنامه‌هایی از تاجران انگلیسی در عصر صفوی با ترجمه ساسان طهماسبی منتشر شدند.
گروه فرهنگ-رجانیوز: «سفرنامه جان بل» روایت سفر پزشکی اسکاتلندی است که همراه با سفیر روسیه در دوره شاه سلطان حسین، آخرین پادشاه صفوی به ایران می‌رسد. جان بل در دوره ملتهبی از تاریخ در ایران حضور داشته است و روزهای هرج و مرج، ناامنی، شورش‌های پی در پی در نقاط مختلف کشور و البته خطر قریب‌الوقوع حمله افغان‌ها به اصفهان را از نزدیک دیده و حس کرده است.
 
به گزارش رجانیوز، سفرنامه جان بل پر از توصیف دقیق شهرها و روستاهایی است که در ایران از آنها بازدید کرده است؛ شیوع طاعون در نیمه شمالی ایران و وضع مردم در مقابله با آن یکی از خواندنی‌ترین بخش‌های نوشته‌های جان بل محسوب می‌شود. گزارش‌های جان بل از اصفهان و دربار شاه سلطان حسین در آن دوره ملتهب در تاریخ ایران نیز از دست اول‌ترین گزارش‌هایی است که از آن زمان به دست ما رسیده است.
 
«سفرنامه‌های انگلیسی‌ها در ایران» دومین سفرنامه‌ای است که چاپ اول آن در سال جدید منتشر شده است. این کتاب مجموعه‌ای از هفت سفرنامه است که توسط تاجرانی که در دوره شاه طهماسب و شاه محمد خدابنده در عصر صفوی و پس از پشت سر گذاشتن مسیری سخت از طریق روسیه به ایران آمدند، نوشته شده است.
 
نوشته‌های بازرگانان انگلیسی بیش از هر چیز به اوضاع اقتصادی و تجاری ایران دورە شاه طهماسب و شاه محمد خدابنده اختصاص دارند و یکی از منابع ارزشمند در مورد اقتصاد و تجارت ایران در این دوره به شمار می‌روند. هر چند مسائل سیاسی و اجتماعی در این سفرنامه‌ها بازتاب اندکی دارند اما اطلاعات ارزشمندی نیز در مورد اوضاع سیاسی و اجتماعی ایران در این گزارش‌ها یافت می‌شود.
 
از آنجا که در اغلب سفرنامه‌ها اطلاعات چندانی درباره وضعیت اقتصاد و تجارت در یک سرزمین یافت نمی‌شود، «سفرنامه‌های انگلیسی‌ها در ایران» کتابی متفاوت و بسیار خواندنی در این رده به حساب می‌آید.
 
«سفرنامه جان بل» در ۵۰۰ نسخه و ۱۱۶ صفحه و «سفرنامه انگلیسی‌ها در ایران» در ۵۰۰ نسخه و ۱۹۴ صفحه منتشر شدند.
 
انتهای پیام/


 

 

 

 

https://zamzam.ir/#home