
نکات مهم و ضروری در رتبه بندی شرکت
یکی از مهمترین وظایفی که هر شرکت یا کسب و کاری پس از تاسیس باید به آن توجه زیادی کند، اخذ گرید و رتبه بندی شرکت است. رتبه بندی برای کسب و کار مزایای زیادی را به همراه دارد که با گرفتن ارزیابی و رتبه بندی مناسب از شرکت خود می توانید, با نقاط قوت و ضعف کسب و کار خود آشنا شده و تمام تلاش خود را برای رفع نقاط ضعف به کار گیرید. در این محتوای کوتاه قصد داریم تا درارتباط با نکات مهم و ضروری در رتبه بندی شرکت های سهامی عام و خاص بیشتر صحبت کنیم. بنابراین تا انتهای این مقاله ما را همراهی کیند.
توضیح رتبه بندی یا گرید شرکت
رتبه بندی بر اساس سابقه کار، سابقه بیمه اعتبار قراردادهای مربوطه، با توجه دریافت گواهی صلاحیت ایمنی پیمانکاران، تعداد افراد و پرسنل، توان مالی-اقتصادی، فنی، مهندسی و علمی و گزارش آخرین سال کاری قابل ارزیابی می شود و بر اساس مصوبات سازمان مدیریت و برنامه ریزی و معاونت فنی و عمرانی استان ها، رتبه بندی شرکت ها به 5 دسته کلی تقسیم بندی می شود.
رتبه بندی یکی از مهمترین کارهایی است که کسب و کارها پس از ثبت شرکت خود انجام می دهند. در واقع رتبه بندی نوعی معیار است که به یک شرکت اعتبار داده و می توان معیار، توانایی، شایستگی شرکت را دانست که بر اساس استانداردها و مقررات از پیش تعیین شده توسط سازمان مدیریت و برنامه ریزی به یک کسب و کارتعیین و واگذار می شود.
- رتبه بندی شرکت های مشاوره
- رتبه بندی شرکت های پیمانکاری
- رتبه بندی شرکت های فناوری اطلاعات
- رتبه بندی شرکت های تولید و توسعه انبوه
- رتبه بندی شرکت های مهندسی و ساختمانی سهامی عام و خاص (EPC)
نکات مهم در رتبه بندی شرکت
هر شرکتی برای اینکه بتواند با شرکت و موسسات دولتی قرارداد ببندد باید مجاز به دریافت یک رتبه شود و اگر اینطور نباشد صاحب کسب و کار نمی تواند با شرکت و موسسات خصوصی قرارداد ببندد. کسب رتبه برای اشخاص حقیقی و حقوقی در این مرحله از رتبه بندی الزامی بوده و رعایت همین امر باعث شهرت کسب و کار در بین رقبا و همچنین ایجاد اعتماد بین مردم می شود. در سال های اخیر سازمان مدیریت و برنامه ریزی سابق (معاونت فنی و عمرانی استانداری فعلی) شرکت ها را به دو گروه مشاور و پیمانکار تقسیم کرده است و رتبه های 5، 4، 3، 2 و 1 را برای اخذ رتبه پیمانکاری که در واقع پایین ترین عدد 5 بوده وعدد 1 بالاترین رتبه در این رابطه در نظر گرفته می شود.
همچنین رتبه های 3، 2 و 1 را به شرکت های مشاور اختصاص داده که 3 پایین ترین و 1 بالاترین رتبه و گرید در این رابطه محسوب می شود.
برای اخذ مدرک شرکت های پیمانکاری, ملاک اصلی تعداد پرسنل فنی و مهندس حاضر در هیات مدیره یک شرکت است اما برای اخذ مدرک شرکت های مشاور علاوه بر کادر فنی و مهندسی، کادر امکانات نرم افزاری این شرکت ها نیز مورد ارزیابی قرار می گیرند که باید نسبت به این موضوع بسیار زیاد توجه داشته باشید.
هزینه رتبه بندی شرکت
هزینه های مربوط به اخذ رتبه شرکت به دو دسته تقسیم می شود که یکی از این تعرفه ها, هزینه عملیاتی می باشد که شامل اعمال قوانین و استانداردها بر اساس مقررات اخذ رتبه شرکت می باشد. سایر هزینه ها مربوط به فیش های واریز به سامانه ساجات مربوط می شود که معمولا ناچیز بوده و ضمناً باید هزینه های ثبت آگهی در روزنامه رسمی کشور و کپی از اصل مدارک را فرد صاحب برند متقبل شود. برای اطلاع از هزینه رتبه شرکت می توانید با تلفن ثابت موسسه ثبت شرکت ما تماس حاصل فرمایید که این گروه حرفه ای مفتخر است با کادری متخصص و مجرب در خدمت شما عزیزان خدماتی را برای رفع نیازتان ارائه دهد.
مراحل رتبه بندی شرکت ها
رتبه بندی شرکت ها یکی از مهمترین اقدامات در تمامی کسب و کارها می باشد که هر شرکتی پس از تاسیس باید اقدامات لازم را برای کسب درجه و گرید در این حوزه انجام دهد. هنگام رتبه بندی شرکت ها، عددی بین 1 تا 5 اعمال شده و هر شرکتی قصد دارد به مقام اول یا نزدیک به مقام نخست برسد.
طبقه بندی شرکت ها توسط سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور انجام شده و در واقع دسته بندی آن ها بر اساس استانداردها و مقررات مندرج در این سازمان و در حدی که شرایط لازم را داشته باشند به شرکت های پیمانکاری و مشاور داده می شود. با نرخ های پیشنهادی پروژه، پیمانکار دارای توان فنی و سوابق استخدامی بوده و این میزان از توانایی فنی و سوابق کاری که متشکل از نیروها و سوابق کاری، سابقه کاری و توان مالی شرکت می باشد، با امتیاز 1 تا 5 ارزیابی می شود. سازمان ها و ارگان های دولتی مجاز به انعقاد قرارداد با شرکت هایی که رتبه بندی ندارند را ندارند چرا که ریسک همکاری با این سازمان ها بسیار زیاد است.
مدارک لازم برای اخذ رتبه ی 1 الی 4 پیمانکاری
برای گرفتن رتبه 1 تا 4 پیمانکاری به یکسری مدارک نیاز است که عبارتند از:
- کپی برابر اصل مدارک ثبتی شرکت
- مدارک ثبتی شرکت سهامی خاص و عام که شامل اساسنامه, اظهارنامه, روزنامه ی رسمی, تاسیس و تغییرات شرکت می باشد.
- مدارک ثبتی شرکت با مسئولیت محدود که شامل تقاضانامه, شرکت نامه, روزنامه ی رسمی, تاسیس و تغییرات شرکت مورد نظر
- کپی شناسنامه کلیه سهامداران و اعضای هیئت مدیره
- کپی برابر اصل مدارک تحصیلی اعضای امتیازآور و سهام دار شرکت
- تصاویر اصل کلیه موافقتنامه ها
- تهیه سربرگ شرکت در سه نسخه اصلی
- اظهارنامه ی مالیاتی شرکت مربوط به آخرین سال مالی که قبل از تشکیل پرونده به تایید سر دبیر مالیاتی مربوط رسیده باشد.
مدارک لازم جهت اخذ رتبه ی 5 پیمانکاری
همچنین در تکمیل رتبه بندی برای گرفتن درجه 5 پیمانکاری به مدارک دیگر نیاز است که عبارتند از:
- مدارک اشخاص حقوقی
- تصویر روزنامه رسمی؛ تاسیس و تمامی تغییرات تا به امروز
- مدارک ثبتی برابر با اصل, مدارک ثبتی شامل آخرین اساسنامه, آخرین اظهارنامه ثبتی یا شرکتنامه و تقاضانامه شرکت
- کپی برابر با اصل آخرین صورتجلسه تغییرات ارائه شده به اداره ثبت شرکت
- کد اقتصادی کسب و کار و شرکت
- کپی اجاره نامه یا سند محل شرکت به نام هیئت مدیره
