
جولان کووید۱۹ پیش از آغاز زمستان سخت در غرب/ مرگ ۹۰ نفر در آمریکا بر اثر کرونا/ نگاهی به نحوه مدیریت کووید۱۹ در ایران و کشورهای غربی
گروه اجتماعی-رجانیوز: بنابر آمار امروز وزارت بهداشت، در روز گذشته ۳۰ مورد ابتلا به ویروس کرونا شناسایی شده و فوتیای بر اثر کرونا در سراسر کشور رخ نداده است. این درحالیست که بسیاری از کشورهای غربی، میزان ابتلا و کشتههای ویروس کرونا همچنان رو به افزایش است.
به گزارش رجانیوز؛ در ماههای گذشته روند ابتلا به کرونا در ایران سیر نزولی داشته است. پس از آغاز واکسیناسیون در تیر ماه سال گذشته و واکسینه شدن مردم، همچنین ادامه رعایت پروتکلها ویروس کرونا در کشور کنترل شد. در آمریکا اما روز گذشته بیستهزار مبتلای جدید و ۹۰ کشته داشته است.
سازمان بهداشت جهانی، اخیرا اعلام کرده است که کرونا همچنان معضلی جهانی است. ویروسی که از سال ۲۰۱۹ تا کنون همه جهان را درگیر خود کرده است. اما این درگیری در کشورهای غربی، امروز به مراتب بیشتر از ایران است. این در حالیست که عدهای در داخل سعی داشتند گزاره «پایان ناپذیری کرونا در ایران» را القا کنند.
در آمریکا، در آغاز کرونا که با دولت ترامپ همزمان بود؛ دولت تصمیم گرفت محدودیتهای چندانی برای کنترل این بیماری لحاظ نکند. این سیاست اما موجب رشد انفجاری مبتلایان کرونا در این کشور شد. افزایش مبتلایان کرونا و فوتیها، زندگی عموم مردم در این کشور را مختل کرد.
بسیاری از کارشناسان معتقدند یکی از دلایل اصلی شکست ترامپ در انتخابات ۲۰۲۰، سیاستهای دولت وی برای مهار کرونا بود. این اوضاع البته با روی کار آمدن دولت جدید تغییر نکرد. به دلیل فشاری که بر کسب و کارهای خرد میآمد، دولت بایدن نیز به اعمال محدودیت در برخی از ایالتها اکتفا کرد.
البته تنها آمریکا نیست که این روزها با بحران کرونا دست و پنجه نرم میکند. کره جنوبی نیز باوجود کنترل این بحران در اوایل شکلگیری آن اما دوباره شاهد اوجگیری کرونا شده است.
کرهجنوبی در ابتدای کرونا در میان کشورهای موفق در کنترل ویروس کرونا محسوب میشد. این موفقیت به دلیل اقدامات پیشگیرانه و قرنطینه سختگیرانه آن حاصل شد. این روند بهدلیل فشار اقتصادی که بر مردم کره میآمد، قابل ادامه دادن نبود. لذا این کشور در مواجهه با کرونا سیاستهای خود را تغییر داد و بسیاری از محدودیتها را برچید.
کرهجنوبی امروز در جدول مبتلایان کرونا در ردهی ششم است. روز گذشته این کشور ۲۵ هزار مبتلا داشته است و ۳۰ نفر نیز در این کشور فوت کردند.
اتفاقاتی که در آلمان افتاد نیز شباهت زیادی به کرهجنوبی دارد. این کشور حتی ترددهای میانشهری را محدود کرده بود. اما امروز محدودیتها را کاهش داده است و این موضوع علیرغم واکسیناسیون گسترده موجب افزایش میزان مبتلایان شده است. جایگاه آلمان در جدول روزانه مبتلایان کرونا چهارم است.
البته محدودیتهای سختگیرانه تنها رویکرد شکستخورده غرب در مواجه با کرونا نبوده است. دولت بوریس جانسون در انگلیس اعلام کرد که آنها ابتلای تدریجی مردم و تقویت سیستم ایمنی را ترجیح میدهند. این تصمیم با موج انفجاری ابتلای مردم به کرونا همراه شد. کرونا در انگلیس نه تنها کنترل نشد بلکه در تاثیر زیادی در اتفاقات سیاسی این کشور داشت.
دولت بوریس جانسون سقوط کرد، دولت لیز تراس نیز نتوانست دوام بیاورد. دولت ریشی سوزاک نیز چندان شرایط مصاعدی ندارد. همهی این سقوطها به دلیل مشکلات اقتصادی ناشی از کرونا بود.
بسیاری از کشورهای توسعهیافته و غربی در آزمون مقابله با کرونا شکست خوردند. در میانه اوج ویروس اما عدهای در داخل از سلبریتیها و رسانهها، با همنوایی با معاندین ناامیدی را در جامعه ایران پمپاژ میکردند.
برخی نیز سیاست محتاطانه ایران در مسئله واکسیناسیون را دلیل بر طولانیتر شدن این همهگیری میدانستند. اتفاقی که با واکسیناسیون همگانی و همچنین ادامه رعایت برخی پروتکلها محقق نشد. اما امروز همچنان تعداد زیادی از کشورهای دنیا همچنان با این ویروس درگیر هستند.
انتهای پیام/
