هم اکنون عضو شبکه تلگرام رجانیوز شوید
پنجشنبه، 19 تير 1404
ساعت 10:10
به روز شده در :

 

 

 

رجانیوز را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

 

شنبه 25 دى 1400 ساعت 06:06
شنبه 25 دى 1400 06:05 ساعت
2022-1-15 06:06:36
شناسه خبر : 354449
چشمی درب اتوماتیک انواع و اقسام بسیار مختلفی دارد که باز و بسته شدن درب ها به این تجهیز وابسته است. در واقع می توان بیان کرد که فوتوسل ها یا چشمی های درب اتوماتیک یکی از مهم ترین اجزای درب به شمار می آیند.

 چشمی درب اتوماتیک نوعی از تجهیزات امنیتی می باشد که حضور یک شخص، ماشین یا شیء را در فضای میان درب ردیابی خواهد کرد. درب های اتوماتیک یکی از پرطرفدارترین و رایج ترین انواع درب ها هستند که بهره گیری از آن ها در مکان های مختلف مانند مجتمع های تجاری، اداری و مسکونی بسیار رایج است. در این مطلب که توسط وب سایت اسمارت کو برای شما عزیزان فراهم شده است، قصد داریم تا به بررسی انواع چشمی درب اتوماتیک بپردازیم و درباره این موضوع اطلاعات بسیار مهمی را در اختیار شما قرار دهیم. بنابراین برای کسب اطلاعات بیشتر تا انتهای این مطلب با اسمارت کو همراه باشید.

انواع چشمی درب اتوماتیک

چشمی درب اتوماتیک چیست؟

لازم به ذکر است که نام دیگر چشمی درب اتوماتیک، فوتوسل می باشد. در واقع این قطعات از جمله مهم‌ ترین تجهیزاتی به شمار می آیند که وجود آن برای درب های اتوماتیک یک نیاز است. در واقع نیمی از امنیت درب های اتوماتیک به چشمی های آن وابسته می باشد. نکته بسیار مهمی که باید بدانید این است که چشمی درب های اتوماتیک شامل دو مورد زیر است:‌

  • فرستنده (TX)
  • گیرنده (RX)

فوتوسل های درب اتوماتیک با ایجاد یک خط مستقیم و نامرئی مادون ‌قرمز از عدم وجود هرگونه مانعی بر راه بسته شدن درب اطمینان حاصل می نماید. به صورت معمول دو جفتچشمی در درب های اتوماتیک مورد استفاده قرار می گیرد. یک جفت چشمی یعنی هم گیرنده و هم فرستنده در بخش بیرونی و یک جفت دیگر در داخل درب پارکینگ قرار خواهد گرفت.

عملکرد چشمی درب اتوماتیک

عملکرد چشمی های درب اتوماتیک چگونه است؟!

چشمی های درب اتوماتیک به صورتی طراحی و ساخته شده اند که می توانند هر گونه مانع در جلوی درب را به راحتی تشخیص داده و به این ترتیب با استفاده از سیستمی مخصوص درب اتوماتیک از حرکت باز خواهد ایستاد. اگر مانعی جلوی درب اتوماتیک باشد آنگاه ارتباط میان فرستنده و گیرنده دچار اختلال می شود و پس از آن یک سیگنال به کنترل برد فرستاده می شود و بدین ترتیب از بسته شدن درب جلوگیری خواهد شد.

قابل ذکر می باشد که این سیگنال می‌ تواند باعث توقف درب یا باز شدن مجدد آن گردد. به عنوان مثال :

اگر درب اتوماتیک در حال بسته شدن باشد و در همین حال خودرو یا جسمی در فاصله این دو چشمی قرار بگیرد، آنگاه درب متوقف‌ شده و با تغییر جهت مجدداً باز خواهد شد. هم چنین اگر اگر تا پایان یک محدوده زمانی مشخص خودرو یا شخص دیگری از آن قسمت درب عبور نکند، درب اتوماتیک به صورت هوشمند بسته می شود.

 

انواع چشمی درب اتوماتیک کدام است؟!

لازم به ذکر می باشد که چشمی درب‌ های اتوماتیک و کرکره برقی‌ ها انواع و اقسام مختلفی داشته و هر کدام از آن ها کاربرد مخصوص به خود را دارد و برای استفاده در یک شرایط خاص مناسب است. از جمله انواع چشمی درب اتوماتیک می توان به موارد زیر اشاره داشت:

  • چشمی معمولی
  • چشمی برد بلند
  • چشمی وایرلس
  • چشمی گردان
  • چشمی آینه ‌ای

در زیر به شرح و بررسی هر یک از چشمی ها یا فوتوسل های ذکر شده می پردازیم.

 

چشمی یا فوتوسل معمولی چیست؟‌

چشمی معمولی، شامل موارد زیر است:

  • چشمی فرستنده
  • یک چشمی گیرنده

عملکرد این چشمی به صورتی است که فرستنده (TX) نور مادون ‌قرمز را به سوی چشمی (RX) ارسال می کند و یک اتصال میان این دو چشمی برقرار می شود که با چشم غیر مسلح قابل رویت نمی باشد. با ایجاد این اتصال درب اتوماتیک بسته خواهد شد. چشمی های معمولی باید بر روی دیوار یا پایه‌های ثابت نصب شوند. از جمله نکات بسیار مهمی که درباره چشمی معمولی درب اتوماتیک باید بدانید، به صورت زیر می باشد:

  • فرستنده و گیرنده باید در مقابل یک دیگر قرار گرفته باشند تا ارتباط میان آن ‌ها دچار اختلال نشود.
  • از این نوع چشمی به صورت معمول در راه ‌بندها و درب پارکینگ ‌ها استفاده می گردد و طول برد آن ‌ها تقریبا 15 متر است.

 

چشمی برد بلند چیست؟

عملکرد چشمی های برد باند تقریبا مانند چشمی های معمولی بوده و تفاوت آن‌ ها در میزان برد فرستنده می باشد که در فتوسل برد بلند ۳۵ متر بوده در حالی که در فوتوسل معمولی ۱۵ متر می باشد. استفاده از این چشمی برای درب های اتوماتیک بزرگ و عریض یک انتخاب مناسب است.

 

چشمی وایرلس چیست؟

چشمی های وایرلس همان گونه که از نامشان مشخص است، به سیم کشی نیازی ندارند و این موضوع بر خلاف چشمی های معمولی و برد بلند می باشد. برای این چشمی ها باتری هایی تعبیه شده است که انرژی لازم را از آن باتری ها می گیرند. بدین صورت برای مکان هایی که امکان سیم ‌کشی وجود ندارد یک انتخاب مناسب به شمار می آیند.

چشمی گردان چیست؟

همان گونه که اشاره کرده ایم، چشمی های معمولی باید بر روی دیوار یا پایه‌ های ثابت نصب شوند. اما نکته مهم آن است که اگر این دیوارها زاویه دار باشند، آنگاه باید از چشمی های گردان استفاده شود. لازم به ذکر می باشد که چشمی های گردان و معمولی از لحاظ عملکرد شبیه به یک دیگر می باشند و تنها تفاوت آن ‌ها در ساختار چشمی گردان است.

چشمی آینه ای درب اتوماتیک

چشمی آینه ‌ای چیست؟‌

یکی دیگر از انواع چشمی ها، چشمی آینه ای می باشد که در این نوع از چشمی ها فرستنده و گیرنده در یک دیوار قرار می گیرند و در دیوار مقابل، یک آینه مخصوص نصب خواهد شد که با منعکس کردن نور فرستنده و ارسال آن به گیرنده باعث برقرار شدن ارتباط میان چشمی ها می شود. این چشمی معایبی دارد که در زیر به آن اشاره می کنیم:

  • برد پایین
  • سخت بودن نصب و تنظیم آن (لازم به ذکر می باشد که آینه باید با زاویه ‌ای تعبیه و تنظیم گردد که اشعه مادون ‌قرمز فرستنده را به گیرنده ارسال نماید)

 

شما عزیزان می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر به وب سایت اسمارت کو مراجعه کنید.



-