هم اکنون عضو شبکه تلگرام رجانیوز شوید
پنجشنبه، 11 خرداد 1402
ساعت 06:44
به روز شده در :

 

 

 

رجانیوز را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

 

چهارشنبه 18 تير 1399 ساعت 20:34
چهارشنبه 18 تير 1399 19:27 ساعت
2020-7-8 20:34:34
شناسه خبر : 337711
معاون شهردار تهران معتقد است لغو طرح ترافیک باعث شیوع کرونا میشود: «لغو طرح ترافیک علاوه بر تشدید آلودگی هوا سفرهای غیرضروری و بی‌هدف را در مرکز شهر افزایش می‌دهد و به نوعی باعث نشر ویروس می‌شود!»
معاون شهردار تهران معتقد است لغو طرح ترافیک باعث شیوع کرونا میشود: «لغو طرح ترافیک علاوه بر تشدید آلودگی هوا سفرهای غیرضروری و بی‌هدف را در مرکز شهر افزایش می‌دهد و به نوعی باعث نشر ویروس می‌شود!»
گروه اجتماعی-رجانیوز: طرح ترافیک برای مدیریت کلان‌شهرها سال‌هاست که اجرا می‌شود. اما این اجرا شدن برای همه نیست. افراد صاحب سرمایه می‌توانند با پرداخت پول با خودرو شخصی خود وارد قسمت ممنوعه‌ای از شهر شوند که ضعیف‌ترها نمی‌توانند چنین کنند. شاید جذابیت همین درآمد باعث شده تا شهرداری تهران از حامیان اجرای این طرح حتی در شرایط وخیم ویروس کرونا باشد.
 
به گزارش رجانیوز: آمار روز گذشته از تلفات 200 نفری ویروس کرونا نشان داده که 70 نفر از آنها شهروندان تهرانی هستند. آماری که نشان می‌دهد با توجه به گستردگی این ویروس و تراکم جمعیت در پایتخت، می‌تواند شرایط را وخیم‌تر کند. هم اکنون با کاهش محدودیت‌ها و عادی شدن شرایط بار دیگر شاهد افزایش مبتلایان به این بیماری هستیم. رخدادی که بسیاری از بیمارستان‌ها را مملو از افراد بستری کرده است. 
 
یکی از پرتراکم ترین مکان‌هایی که امکان فاصله‌گذاری اجتماعی در ساعاتی از روز در آن تقریبا محال است وسایل حمل‌ونقل عمومی هستند. اتوبوس‌های واحد، اتوبوس‌های تندرو و مترو از جمله همین وسایل هستند. با کم شدن محدودیت‌های ابتدایی بار دیگر وسایل حمل و نقل عمومی تهران شاهد ازدحام جمعیت هستند چراکه مردم با هزینه‌های بالای ورود به طرح ترافیک امکان استفاده از خودرو شخصی را ندارند. همین اتفاق می‌تواند یکی از عوامل افزایش ابتلاها در تهران باشد.
 
 زهرا نژادبهرام عضو هیات رئیسه شورای شهر تهران کمبود وسایل حمل و نقل عمومی را مطرح کرده و گفته است: «بارها مدیریت شهری تهران اعلام کرده که با تعداد موجود وسایل حمل و نقل عمومی امکان رعایت فاصله گذاری اجتماعی و تبعیت از پروتکل‌ها وجود ندارد و ستاد ملی مقابله با کرونا نیز به این موضوع توجه داشته و ما انتظار داشتیم که بتوان‌از ظرفیت‌های دولت در جهت توسعه حمل و نقل عمومی استفاده کرد.»
 
به نظر میرسد این مساله با عدم همکاری دولت و کمبود اعتبارات روبه رو باشد و نیاز فوری این روزهای مردم را نمی‌تواند جواب بدهد.
 
اما شهرداری تهران نظر عجیبی دارد. پیروز حناچی در توئیتی نوشت: «بر اساس گزارش های علمی و مشاهدات میدانی برداشتن طرح ترافیک منجر به افزایش سفرهای غیرضروری درون شهری می شود؛ ولی همان گونه که بارها بیان کرده ایم در مسیر صیانت در سلامت شهروندان درباره طرح های ترافیکی تابع ستاد ملی کرونا هستیم.»
 
 
مناف هاشمی معاون حمل و نقل و ترافیک شهردار هم می‌گوید:‌ طرح ترافیک یک موضوع انضباطی است که سال‌های زیادی از اجرا شدن آن می‌گذرد همچنین هدف از اجرای این طرح کاهش تراکم خودورها و کمتر شدن آلودگی در مرکز پایتخت بوده است.
 
وی معتقد است لغو طرح ترافیک باعث شیوع کرونا میشود: «لغو طرح ترافیک علاوه بر تشدید آلودگی هوا سفرهای غیرضروری و بی‌هدف را در مرکز شهر افزایش می‌دهد و به نوعی باعث نشر ویروس می‌شود!» هاشمی البته گفته که تصمیم‌گیری در این خصوص نهایتا با ستاد ملی مقابله با کرونا است.
 
شهرداری تهران البته یافته‌های علمی مورد ادعای خود را منتشر نکرده و پاسخی به شلوغی‌های بالای وسایل حمل و نقل عمومی نداده است.
 
وزارت بهداشت: طرح را لغو کنید
اما در سوی دیگر این میدان وزارت بهداشت است که نظر دیگری دارد. عباس شاهسونی درباره تاثیر لغو طرح ترافیک بر شاخص کیفیت هوا معتقد است «لغو طرح ترافیک در تهران و افزایش تردد خودروها در سال جاری تاثیری روی شاخص کیفیت هوا نداشته و پیشنهاد وزارت بهداشت این است که تا زمان کنترل کرونا یا افزایش ظرفیت حمل و نقل عمومی، طرح ترافیک اجرا نشود.»
 
وی در این خصوص میگوید: بر اساس آمارها از اول فروردین تا ۲۱ اردیبهشت، در سال ۹۸، تعداد ۳۱ روز هوای قابل قبول و در سال ۹۹، تعداد ۴۰ روز هوای قابل قبول داشتیم. همچنین در این بازه زمانی در سال ۹۸، تعداد ۲۱ روز ناسالم برای گروه‌های حساس و در سال ۹۹، تعداد ۱۱ روز ناسالم برای گروه‌های حساس داشتیم. در سال ۹۸ روز ناسالم نداشتیم و در سال ۹۹ فقط یک روز ناسالم برای همه گروه‌ها داشتیم.
 
رییس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت میگوید: در شرایط کنونی ویروس کرونا در کشور شیوع دارد و از طرفی ظرفیت حمل و نقل عمومی مثل مترو و اتوبوس هم پاسخگوی مردم نیست و نمی‌توان موضوع فاصله گذاری فیزیکی را در این شرایط در ناوگان حمل و نقل عمومی رعایت کرد. در این وضعیت پیشنهاد وزارت بهداشت این است که طرح ترافیک اجرا نشود تا مردم از خودروهای شخصی استفاده کنند.
 
محسن هاشمی خود را کنار کشید
رئیس شورای شهر تهران در خصوص احتمال لغو طرح ترافیک پایتخت گفت: ستاد ملی مقابله با کرونا تنها تصمیم گیرنده در این خصوص است.
 
محسن هاشمی روز سه‌شنبه در ابتدای دویست و بیست‌وپنجمین جلسه شورای شهر تهران با آوردن بهانه ترجیح داد در این خصوص موضع گیری نکند و گفت: ما در خصوص طرح ترافیک نظر نمی‌دهیم زیرا نظرهای ما همیشه وتو می‌شود و شان خود را حفظ می‌کنیم.
 
وی همچنین در پاسخ به سوالی در خصوص آمار متوفیان کرونا که در بهشت زهرا دفن می‌شوند، گفت: حداقل متوفیان ناشی از کرونا در تهران ۱۹ نفر بوده اما روز گذشته ۷۰ نفر در تهران دفن شدند.
 
با همه این موارد امروز زالی فرمانده ستاد مقابله با کرونا در تهران از آمادگی شهرداری برای لغو طرح به مدت یک هفته خبر داد. وی با بیان اینکه شهرداری آمادگی لغو طرح ترافیک را دارد، خطاب به نمکی گفت: این آمادگی در شهرداری تهران هست که اگر شما تأیید بفرمایید به مدت یک هفته اجرایی و سپس آنالیز شود.
 
وی با بیان اینکه تاکنون حتی نتوانسته ایم یک اتوبوس به ناوگان حمل و نقل عمومی تهران اضافه کنیم یادآور شد: بودجه و یارانه‌ای در زمینه حمل و نقل عمومی برای شهرداری تهران اختصاص داده نشده و درآمد شهرداری به شدت کاهش یافته است.
 
به نظر می‌رسد ستاد ملی مقابله با کرونا در این روزها باید تصمیمات قاطع و سخت‌گیرانه‌ای بگیرد. گفتنی است رهبرانقلاب در بیانات خود با مسئولین قوه قضادیه نسبت به این مهم هشدار داده و گفته بودند: ««بعضی‌ها خیال میکنند قضیّه‌ی کرونا تمام شد، حل شد؛ نه، مسئله‌ی کرونا ادامه دارد....حالا که نگاه میکنیم، می‌بینیم که کأنّه آن حرکت اوّلی، آن مجاهدت اوّلی سست شده از سوی بعضی از مردم و بعضی از مسئولین.»