هم اکنون عضو شبکه تلگرام رجانیوز شوید
سه شنبه، 9 خرداد 1402
ساعت 13:12
به روز شده در :

 

 

 

رجانیوز را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

 

چهارشنبه 6 فروردين 1399 ساعت 12:10
چهارشنبه 6 فروردين 1399 12:06 ساعت
2020-3-25 12:10:20
شناسه خبر : 335723
رئیس جمهور با اشاره به تدوین طرح فاصله‌گذاری اجتماعی برای سختگیری‌های بیشتر در زمینه سفرها، گفت: این ابلاغ ممکن است سخت‌گیرانه باشد و برای سفرها مشکلات و محدودیت‌هایی را ایجاد خواهد کرد و از سفرهای موج بعدی ممانعت کند، اما این تصمیمات سخت برای حفاظت از جان مردم است.
رئیس جمهور با اشاره به تدوین طرح فاصله‌گذاری اجتماعی برای سختگیری‌های بیشتر در زمینه سفرها، گفت: این ابلاغ ممکن است سخت‌گیرانه باشد و برای سفرها مشکلات و محدودیت‌هایی را ایجاد خواهد کرد و از سفرهای موج بعدی ممانعت کند، اما این تصمیمات سخت برای حفاظت از جان مردم است.

گروه سیاسی - رجانیوز: حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور در جلسه صبح امروز (چهارشنبه) هیأت دولت، ضمن اشاره به اینکه همزمان باید با ویروس کرونا مبارزه کرد و هم باید مواد مورد نیاز مردم را فراهم کرد،گفت: ما در روزهای گذشته مجبور شدیم بخش زیادی از فعالیت اقتصادی را در بخش بزرگی از کشور تعطیل کنیم و دلیل آن هم اهمیت سلامت مردم برایمان است.

 

وی ادامه داد: از ۲ میلیون و چهارصد و پنجاه هزار کارمند دولت، بخش اعظم سر کار نیستند و  به جز یک اقلیتی همه تعطیل شدند؛ در بخش بهداشت و درمان که با تمام وجود در حال کار و فعالیت هستند. ما گفتیم یک سوم کارمندان بصورت گردشی سرکار بیایدند که این کار هم به خوبی دارد انجام می‌شود.

 

روحانی با اشاره به اهمیت حضور تعدادی از کارکنان دولت، خاطر نشان کرد: این حضور برای آن است که ناچار هستیم آب، برق و انرژی و مواد غذایی را تامین کنیم و محصولات کشاورزی را به بازار برسانیم و همه آنهایی که برای تولید کار می‌کنند و همه کارخانجاتی که مواد خوراکی و مواد شوینده لازم را تولید می‌کنند باید بتوانند به شکل حداکثری به فعالیت خودشان  ادامه بدهند برای اینکه نیازهای مردم تامین شود.

 

وی بیان داشت: بنابر این باید توجه کنیم که هم نیاز داریم به اینکه بخش اعظم مردم در خانه بمانند و هم یک اقلیت کوچکی برای تامین نیازمندی‌های ضروری مردم کنار فعالیت‌های اقتصادی و کارگاه‌های تولیدی خودشان باشند.

 

روحانی تاکید کرد: این کار به خوبی در حال انجام گرفتن است. امروز مردم برای تامین نیازمندی‌های ضروری‌شان در یک شرایط نسبتاً مناسبی قرار دارند. آن چیزی که ضرورت زندگی‌شان است در فروشگاه‌ها است و در اختیار آنها قرار می‌گیرد.

 

وی بیان داشت: ما باید از همه رانندگانی که از مبدا بنادر کار می‌کنند و جنس‌ها را به کارخانه‌ها می‌رسانند و مواد را از کارخانه‌ها به مغازه‌ها می‌رسانند و در اختیار مردم قرار می‌دهند و همچنین از آن بخش ریل و هواپیما که محصولات لازم را در اختیار مردم قرار می‌دهند و پروازهای لازم را انجام می‌دهند نیز قدردانی کنیم.

 

روحانی اظهار داشت: به‌رغم مشکلاتی که ما داریم، آنچه برای دارو، درمان مردم، مواد شوینده ضرورت دارد که ما از خارج تامین کنیم، ارز آن بدون استثنا تامین می‌شود. آنجایی که لازم است هواپیمای ما می‌رود و مواد لازم یا تجهیزات لازم پزشکی را وارد کشور می‌کند ما باید به دلیل کار عظیمی که در این خصوص در حال انجام است باید از همه اینها قدردانی کنیم.

 

رئیس جمهور در خصوص روند درمان بیماری کرونا در کشور، گفت: در زمینه درمان و مراجعه مردم به پزشکان یک کار خوبی در کشور در حال انجام است و تقریبا داریم غربالگری می‌کنیم که چه کسانی باید در خانه بمانند و چه کسانی باید به پزشک مراجعه کنند. به حمد الله تا امروز کمبود تخت، پرستار و پزشک نداریم. 

 

روحانی با بیان اینکه ۶۰ درصد تخت بیمارستانی ما در مشهد خالی است و ۳۰ درصد از تخت‌های بخش ویژه هم جای خالی دارد، عنوان کرد: دستورالعمل اولیه ما این بوده که هر کشوری می‌خواهد در زمینه مبارزه با کرونا به ما کمک کند، آن را دریافت می کنیم و هر کشوری هم از ما کمک بخواهد در حد توان به آنها هم کمک می‌کنیم.

 

وی با تشکر از وزارت امور خارجه، گفت: وزارت امور خارجه طرح نه به تحریم را راه انداخته است و تلاش بر این است که پول‌های بلوکه شده ما آزاد شود.

 

رئیس جمهور با بیان اینکه همه مقامات از مردم درخواست کردند در این ایام مردم به سفر نروند، تصریح کرد: دیروز آماری که استاندار خراسان رضوی به من  داد نشان می‌دهد مردم همراهی کرده اند و استاندار خراسان رضوی گزارش داد که ۷۸ درصد سفرها در این استان کاهش پیدا کرده است. این به معنای همکاری خوب در کشور است.

 

روحانی ادامه داد: دیروز در ستاد ملی مبارزه با کرونا بحث مفصلی شد که سختگیری‌ها باید بیشتر شود و طرح فاصله‌گذاری اجتماعی را وزارت بهداشت آورده بود تا سختگیری‌های بیشتری در بعضی جاها اعمال شود، چون این طرح نیاز به بحث‌های تخصصی و دقت بیشتر داشت این امر به کمیته امنیتی اجتماعی که وزیر کشور مسئول آن است محول شد. طرحی آماده شده و تدوینش تا ظهر طول می‌کشد.

 

وی ادامه داد: بهر حال این طرح تصویب و ابلاغ خواهد شد و  این ابلاغ ممکن است سختگیرانه باشد، برای سفرها مشکلات و محدودیت‌هایی را ایجاد خواهد کرد و از مردم بخواهد که سریعتر به موطنشان برگردند و سفرهای موج بعدی ممانعت کند. این تصمیمات سخت برای حفاظت از جان آنها است و ممکن است همه پارک‌ها بسته شود، سیزده‌به‌در مثل سال‌های قبل نباشد، اما چاره‌ای بجز این نداریم.

 

وی با تاکید بر اینکه سلامت مردم برای ما مهم است، اظهار داشت: ما باید موج دیگر کرونا را مدیریت کنیم و تا شنبه ۱۶ فروردین این طرح سختگیرانه باید اجرا شود. 

 

رئیس جمهور با اشاره به کمک دولت به صورت بسته های معیشتی، بیان داشت: مصوبات دیگری هم در زمینه کمک اقتصادی خواهیم داشت. هر توانی داشته باشیم استفاده خواهد شد. هر طرحی نیاز به کمک و مشارکت مردم دارد. اگر همه در کنار هم باشیم راحت تر انجام می شود. مردم باید از فردا آمادگی سخت گیری‌ها را داشته باشند.

 

وی ادامه داد: برای مسأله مالیات، چک، بیمه کارگران برای کارفرماها که می‌توانند مهلت دهیم. اینها همه مصوباتی بوده که تصمیم گرفتیم و ابلاغ کردیم. مصوبات دیگری هم خواهیم داشت. فردا هم جلسه ویژه همین بخش اقتصادی در این زمینه است. هر توانی داشته باشیم از توان دولت و امکان کشور استفاده خواهد شد برای اینکه مردم در فشار کمتری باشند.

 

رئیس جمهور گفت: اما در عین حال هر طرحی بخواهد موفق شود، کمک و مشارکت شما مردم عزیز را نیاز دارد. یعنی اگر شماها همه پای کار باشید و همه دولت را یاری و کمک کنید و همه کنار هم باشیم، راحت‌ می‌توانیم اجرا کنیم ولی اگر عده‌ای از مردم نخواهند، خیلی کار سخت‌تر می‌شود. اما در عین حال یک سخت گیری‌هایی از فردا اجرا و عمل می‌شود. مردم باید آمادگی برای این سختگیری‌ها داشته باشند بخاطر ضرورتی که برای زندگی آنها بوده است.

 

وی بیان داشت: این چند روز در بخش‌هایی از کشور بارندگی داشتیم و این بارندگی‌ها شدید بود و منجر به سیلاب‌ها شد، اینجا باید تشکر کنم از همه آنهایی که به امداد شتافتند برای این مردم عزیز، استاندارها ، فرماندارها و ستاد بحران همه پای کار هستند، وزارتخانه‌های مربوطه پای کار هستند که آب و برق مورد نیاز مردم تامین شود.

 

روحانی افزود: برای اینکه پل‌ها بتواند زودتر مرمت شود و مردم عبور و مرور خود را انجام دهند، کار خوبی انجام گرفته، در ۳ استان گرفتاری‌مان بیشتر است. سیستان و بلوچستان، هرمزگان و کرمان. ان‌شاء الله این تلاش‌ها هم انجام می‌گیرد برای اینکه تسریع شود در کاهش خسارت‌های مردم اقداماتی در نظر گرفته شود، اعتباراتی که مورد نیاز است همه را مصوب خواهیم کرد و در اختیار قرار می‌دهیم و ان‌شاء الله این خسارت‌ها را ترمیم می کنیم. مردم عزیز ما هم در این زمینه به کمک استان‌هایی بشتابند که این روزها سختی‌های زیادی دارند و تحت فشار هستند.

 

همچنین عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور امروز (چهارشنبه ۶ فروردین) در حاشیه جلسه هیأت دولت در گفت‌وگوی زنده تلویزیونی، گفت: امروز درباره برخی محدودیت‌های تردد مردم در هیأت دولت موضوعی مطرح شد و رئیس‌جمهور درباره اجرای این پیشنهاد دستورات لازم را صادر کردند که البته اساس طرح بر مشارکت مردم خواهد بود. 

 

وی افزود:‌ در همین راستا قرار است مراکز مهم و پرتجمع در شهرها نظیر بوستان‌ها و پارک‌ها و همچنین فروشگاه‌های بزرگ تعطیل شوند، اما فروشگاه‌هایی که مایحتاج عمومی مردم را ارائه می‌کنند به فعالیت خود ادامه خواهند داد. 

 

وزیر کشور گفت:‌ مردم باید سفرهای خود را مدیریت کنند تا تراکم ورود به مبدأشان به روزهای آخر موکول نشود که مشکل ترافیکی به وجود بیاید. 

 

رحمانی فضلی اظهار داشت: ورودی و خروجی شهرها با جدیت بیشتری کنترل خواهد شد، لذا از مردم می‌خواهیم که از فردا یا پس‌فردا که طرح مذکور اجرایی خواهد شد با مسئولین همکاری بیشتری کنند، ضمن اینکه از آنها می‌خواهیم مشارکت داوطلبانه‌ای برای موفق بودن این طرح داشته باشند. 

 

وی خاطرنشان کرد: طول دوره بیماری و میزان خسارت جانی آن بستگی به همکاری مردم با مسئولین دارد. 

 

وزیر کشور تصریح کرد: محدودیت دارویی و تجهیزات در کشور نداریم، ولی باید مردم برای کوتاه شدن دوره بیماری با ما همکاری بیشتری کنند. 

 

رحمانی فضلی با اشاره به خسارت‌های اقتصادی ویروس کرونا در کشورمان گفت: مردم باید بدانند که خسارت اقتصادی این ویروس زیاد است که تأثیرات آن هم در اقتصاد کلان است و هم در اقتصاد خرد. 

 

وی اظهار امیدواری کرد: با مشارکت خوب مردم، طول دوره بیماری کمتر شود.

 

وزیر کشور در پایان گفت: اگر تمردی از مقررات و وظایف قانونی در طول اجرای طرح به وجود آید، مجبور خواهیم بود از محدودیت‌ها و سخت‌گیری‌های قانونی در نظر گرفته شده استفاده کنیم. 

 

علی ربیعی سخنگوی دولت نیز در حاشیه جلسه هیئت دولت گفت: رئیس جمهور ابلاغ کردند سفرهای جدید ممنوع خواهد شد و خروج از شهرها ممنوع خواهد بود. اینکه چه کسانی و برای چه کارهایی می‌توانند از شهرها خارج شوند، آئین نامه آن ابلاغ خواهد شد. آمار نشان می‌دهد جاهایی که موج جدیدی از بیماری صورت گرفته بازگشت را طوری تنظیم کنند که به روزهای آخر نرسد؛ بنابراین امروز ما توصیه می‌کنیم بازگشت را از همین امروز برنامه ریزی کنند.

 

وی افزود: این تصمیم سختگیرانه است و تعدادی از مردم را ناراضی کند ولی برای حفظ جان عموم این اقدامات را انجام می‌دهیم. تخلف از این دستور توسط قوه قضائیه بررسی می‌شود و البته نیروی انتظامی هم پیشگیری می‌کند.

 

ربیعی ادامه داد: امروز با دستور رئیس جمهور، دولت، ادارات، فعالیت‌های اقتصادی مگر در موارد نیاز مردم تا ۱۵ فروردین تعطیل خواهد شد و لیست آن با همکاری وزیر صمت اعلام خواهد شد. 

 

وی تصریح کرد: در زمینه خرید مردم هیچ مشکلی نداریم و کالاهای اساسی را برای چند ماه آینده داریم،  توصیه می‌کنیم مردم در کمال آرامش خریداری کنند. هم تولید سه شیفت و هم مراکز خرید سه شیفت را در دستور کار داریم.

 

ربیعی با اشاره به حداقلی شدن حضور کارمندان گفت: گزارشی شد که تجمعات و حضورها در پارک‌ها وجود دارد که تصمیمات سخت‌گیرانه در این زمینه اتخاذ خواهد شد و امسال قطعاً ۱۳ بدر مانند سال‌های پیش نخواهیم داشت.

 

وی در ادامه افزود: هئیت وزیران بر طرح غربالگری تاکید دارد. با همین طرح افرادی که مبتلا به کرونا هستند دارند شناسایی می‌شوند. با تمهیدات وزارت ارتباطات حرکت این افراد شناسایی می‌شود. کسانی که مبتلا به کرونا هستند در صورت خروج از قرنطینه اعمال قانون خواهند شد و باید ۱۵ روز خود را بصورت قرنطینه سپری کنند.