هم اکنون عضو شبکه تلگرام رجانیوز شوید
سه شنبه، 7 آذر 1402
ساعت 23:39
به روز شده در :

 

 

 

رجانیوز را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

 

دوشنبه 23 اسفند 1395 ساعت 12:59
دوشنبه 23 اسفند 1395 11:52 ساعت
2017-3-13 12:59:22
شناسه خبر : 267712
مطابق تحقیقات دانشمندان در صورتی که ایران 100 درصد از انرژی‌های تجدید پذیری چون انرژی بادی استفاده کند به نسبت سوخت‌های فسیلی شصت‌ درصد هزنیه‌هایش کاهش پیدا خواهد کرد.نکته جالب توجه آن‌جا است که مطابق نظر دانشمندان در صورت بهبود و گسترش شبکه انتقال در خاورمیانه و آفریقا هزنیه انرژی باد و خورشید کم‌تر و کم‌تر نیز خواهد شد.
مطابق تحقیقات دانشمندان در صورتی که ایران 100 درصد از انرژی‌های تجدید پذیری چون انرژی بادی استفاده کند به نسبت سوخت‌های فسیلی شصت‌ درصد هزنیه‌هایش کاهش پیدا خواهد کرد.نکته جالب توجه آن‌جا است که مطابق نظر دانشمندان در صورت بهبود و گسترش شبکه انتقال در خاورمیانه و آفریقا هزنیه انرژی باد و خورشید کم‌تر و کم‌تر نیز خواهد شد.
گروه اجتماعی - رجانیوز: ماهنامه اختصاصی ویند پاور (wind power) در لندن در گزارشی اختصاصی به بررسی وضعیت انرژی‌های تجدید پذیر درغرب آسیا  پرداخت و این انرژی را ارزان‌ترین انتخاب برای جمهوری اسلامی ایران و دارای صرفه اقتصادی دانست.
 
به گزارش رجانیوز، این نشریه علمی با استناد به تحقیقات آکادمیک صورت گرفته در دانشگاه لاپرنتا فنلاند می‌نویسد که ایران به 77 گیگاوات انرژی بادی نیاز دارد تا در زمینه انرژی‌های تجدید پذیر قابل اطمینان و اتکا باشد. (اینجا)
 
 
مطابق تحقیقات دانشمندان در صورتی که ایران 100 درصد از انرژی‌های تجدید پذیری چون انرژی بادی استفاده کند به نسبت سوخت‌های فسیلی شصت‌ درصد هزنیه‌هایش کاهش پیدا خواهد کرد.
 
در ادامه این گزارش آمده که ایران در صورتی که 77 گیگاوات انرژی بادی، 44 گیگاوات انرژی خورشیدی و 21 گیگاوات انرژی بادی راه‌‌اندازی نماید به طور کامل به انرژی تجدیدپذیر دست خواهد یافت اما در حال حاضر ایران تنها 129 مگاوات انرژی بادی نصب شده دارد.
 
نکته جالب توجه آن‌جا است که مطابق نظر دانشمندان در صورت بهبود و گسترش شبکه انتقال در خاورمیانه و آفریقا هزینه انرژی باد و خورشید کم‌تر و کم‌تر نیز خواهد شد.
 
در حالی تحقیقات علمی و تخصصی به ایران توصیه می‌کنند که از انرژی‌ بادی و خورشیدی استفاده نمایند که پیش‌تر دکتر سعید جلیلی نماینده رهبر معظم انقلاب در شورای عالی امنیت ملی نیز بر لزوم بهره بردن از این انرژی‌ها تاکید کرده بود. دکتر جلیلی در سفر خود به استان سیستان و بلوچستان در این باره گفته بود: 
 
«امروز در دنیا خورشید و انرژی خورشیدی یکی از مهمترین منابع انرژی و تولید ثروت است و طبق برآوردها، تابش خورشید از منطقه حرمک زاهدان تا شمال چابهار به لحاظ ظرفیت تولید انرژی خورشیدی در دنیا کم نظیر است که می تواند ما را تبدیل به قطب انرژی این منطقه بکند.طبق تحقیقات اروپایی ها بادهای سیستان و بلوچستان، بهترین بادهای دنیا برای تولید انرژی است. این بادها می تواند مهمترین منبع تولید برق و صادرات به افغانستان و پاکستان باشد. این بادها گنجی است که بر باد می رود و مهمترین نا شکری این است که نعمت های خدا باعث زحمت مردم شود و از این نعمت ها برای اشتغال و آسایش مردم استفاده نکنیم و به فکر امداد کدخدا باشیم.»
 
همچنین مطالعات وزارت نیرو که با کمک مشاور دانمارکی (DTU Wind Energy) صورت گرفته و منجر به تهیه‌ی اطلس بادی کشور شده است به‌خوبی نشان می‌دهد استان سیستان و بلوچستان موقعیت بسیار خوبی ازنظر سرعت باد دارد. همان‌طور که در نقشه قابل‌مشاهده است بخش وسیعی از شمال استان در منطقه‌ی زابل و همچنین بخش‌های وسیعی در مرکز استان دارای سرعت‌های بالای باد هستند. البته این اطلس اولیه است که داده‌های ۳ ساله سرعت باد در ارتفاع ۸۰ متری از سطح زمین را نشان می‌دهد. اطلس نهایی که دربردارنده اطلاعات ۱۰ ساله در ارتفاعات مختلف است قرار است تا خرداد ۹۶ در دسترس عموم قرار گیرد.
 
علاوه بر این اطلس مطالعات داخلی و خارجی متعددی به شکل محدودتر مناطقی از استان را ازنظر پتانسیل انرژی بادی موردبررسی قرار داده‌اند که در همه‌ی آن‌ها بر مزیت‌دار بودن این استان از این نظر تأکید شده است.
 
لذا باید تحقیقات علمی صورت گرفته را مهر تائیدی بر اظهارات سعید جلیلی  دانست؛ مسئله‌ای که نشان می‌دهد علاوه بر ساده زیستی و عدالت‌طلبی، " تدبیر مبتنی بر تخصص علمی برای اداره کشور "را نیز باید از ویژگی‌هایی دانست که تنها در معدود سیاست‌مدارانی چون جلیلی یافت می‌شود.