هم اکنون عضو شبکه تلگرام رجانیوز شوید

 

 

 

رجانیوز را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

 

شنبه 16 اسفند 1393 ساعت 17:54
شنبه 16 اسفند 1393 17:37 ساعت
2015-3-7 17:54:14
شناسه خبر : 204725
وزیر خارجه فرانسه با بیان اینکه "ما طرفدار یک توافق قطعی هستیم. اما در حال حاضر مشکلاتی وجود دارد" گفته است: «در مورد تعهداتی که  دولت ایران باید نسبت به حجم و سطح غنی سازی، حوزه نظارت و مدت زمان محدودیت برنامه هسته‌ای بدهد، کمبودهایی وجود دارد که باید مورد بحث قرار گیرند.»
وزیر خارجه فرانسه با بیان اینکه "ما طرفدار یک توافق قطعی هستیم. اما در حال حاضر مشکلاتی وجود دارد" گفته است: «در مورد تعهداتی که دولت ایران باید نسبت به حجم و سطح غنی سازی، حوزه نظارت و مدت زمان محدودیت برنامه هسته‌ای بدهد، کمبودهایی وجود دارد که باید مورد بحث قرار گیرند.»

گروه بین الملل – رجانیوز: در حالی که رسانه های خبری و کارشناسان از توافقات شفاهی ایران و آمریکا برای امضای توافق سیاسی تا پایان ماه مارس خبر می دهند ، وزیر امور خارجه فرانسه همانند توافق ژنو اعلام کردت عهداتی که ایران پذیرفته کافی نیست.

به گزارش رجانیوز، دور جدید مذاکرات هسته ای در حالی قرار است 24 اسفندماه برگزار شود که مقامات ایرانی و آمریکایی حصول توافق اولیه تا پایان ماه مارس را بسیار نزدیک عنوان کرده اند. این در حالی است که طبق یک طراحی اولیه، تیم ایرانی در مدت نزدیک به دو سال، سعی کرده با راهبرد مذاکرات را ادامه دهد که ابتدا طرح اولیه توافق را با امریکا در جلسات متعدد دو جانبه جمع بندی کرده و در نهایت در جمع کشورهای 1+5 به بحث بگذارد تا توافق اولیه ایران و امریکا به توافق نهایی همه طرف ها منجر شود، رویکردی که البته موجبات دلخوری برخی طرف های حاضر در مذاکرات را نیز به دنبال داشته است.

با این حال در دور نهایی مذاکرات مقدماتی که موجب به امضاء توافق ژنو شد، فرانسه در یک تقسیم کار کاملا آشکار در جلسه مشترک 1+5 طرح اولیه مورد توافق ایران و امریکا را نپذیرفت تا بر این اساس امکان دریافت امتیازاتی بیش از آنچه در جلسات مشترک ایران و امریکا به تصویب رسیده بود، برای امریکا و غرب فراهم شود، تاکتیکی که البته جواب داد و موجبات افزایش سطح امتیازات طرف مقابل شد.

در همین حال به نظر می رسد فابیوس در آخرین ماه های باقیمانده به پایان مهلت تمدید توافق، نقش مشابهی را برای خود در نظر گرفته است، چنانکه  وزیر امور خارجه فرانسه امروز نسبت به مذاکرات اخیر ظریف و کری واکنش نشان داد و در این باره گفت: تعهدات ایران (برای توافق جدید) به شش قدرت جهانی کافی نبوده و به کار بیشتری نیاز است.

وزیر خارجه فرانسه با بیان اینکه "ما طرفدار یک توافق قطعی هستیم. اما در حال حاضر مشکلاتی وجود دارد" گفته است: «در مورد تعهداتی که  دولت ایران باید نسبت به حجم و سطح غنی سازی، حوزه نظارت و مدت زمان محدودیت برنامه هسته‌ای بدهد، کمبودهایی وجود دارد که باید مورد بحث قرار گیرند.»

این در حالی است که بر اساس سیاست مذاکراتی دولت و وزیر امور خارجه، طرف ایرانی برای حصول نتیجه در توافق هسته ای ابتدا در فکر بستن با آمریکا است و پس از توافق ایجاد شده میان ایران و آمریکا، متن مورد توافق به سایر کشورهای 1+5 ارائه می شود تا سند نهایی به امضای 7 کشور برسد.

چنین سیاستی در طول مذاکرات هسته ای به ریاست محمد جواد ظریف پیگری شده است و اولین نتیجه آن توافق ژنو در سوم آذر سال گذشته بود. اما دو هفته پیش از امضای توافق ژنو و در حالی که رسانه های خبری از توافق آمریکا و ایران برای دستیابی به توافق هسته ای خبر داده بودند و قرار بود این توافق به امضای وزرای امور خارجه دیگر کشورها برسد، لوران فابیوس وزیر امور خارجه فرانسه با حضور در محل مذاکرات مخالفت خود را با امضای توافق هسته ای اعلام کرد.

استدلال فابیوس این بود که هیچ اعتمادی به ایران وجود ندارد و ایران برای اینکه حداقل اعتماد ایجاد شود باید گام های بسیار بزرگی بردارد.

این موضع گیری فرانسه سبب شد که امضای توافق ژنو دو هفته به تاخیر بیافتد و طی دو هفته تیم ایرانی مجبور شد این بار نه برای جلب نظر آمریکا بلکه برای جلب رضایت فرانسوی ها امتیازات بیشتری را واگذار کند.

این "بازی دیپلماتیک"، که غربی ها از آن نتیجه گرفتند بار دیگر در آستانه توافق سیاسی (مرحله اول) در حال تکرار است.

در حالی که گفته می شود مقامات آمریکایی با ایجاد محدودیت های بسیار گسترده تر از آنچه که در توافق ژنو علیه برنامه هسته ای ایران اعمال شده، در مرحله اول به دنبال توافق بر روی کلیات هستند و طرف ایرانی برای آنکه این توافق به امضا برسد این محدودیت های را پذیرفته با این حال، لوران فابیوس بار دیگر وارد میدان مذاکرات شده است و از کافی نبودن تعهدات جدید ایران گلایه کرد.

حال اگر تیم هسته ای بخواهد بر مبنای همان سیاست توافق ژنو عمل کند بار دیگر باید برای جلب رضایت فرانسوی ها تعهدات بیشتر از آنچه که در دیدار با طرف آمریکایی پذیرفته، بپذیرد.

ظریف اظهارات اوباما را تایید کرد؟

هر چند فابیوس اعتقاد دارد محدودیت های ایجاد شده برای ایران در نتیجه مفاد توافق مرحله اول کافی نیست، با این حال وزیر امور خارجه ایران به صورت ضمنی اظهارات اوباما مبنی بر اعمال محدودیت های 10 ساله برای برنامه هسته ای ایران را تایید کرد.

محمد جواد ظریف روز پنج شنبه ۱۴ اسفند در گفت‌وگو با شبکه تلویزیونی "سی‌ان‌ان" اظهار داشت که ایران احتمالا پیشنهاد اعمال محدودیت ۱۰ ساله در برخی از جوانب برنامه هسته‌ای خود را بپذیرد. وی از دادن جزئیات بیشتر در این مورد خودداری کرد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، کریستین امانپور خبرنگار سی‌ان‌ان در رابطه با اظهارات چند روز گذشته باراک اوباما مبنی بر لزوم توقف ۱۰ ساله برخی از فعالیت‌های حساس هسته‌ای ایران از آقای ظریف سوال کرد که وزیر خارجه ایران در پاسخ گفت: «بستگی دارد که این موضوع را چگونه تعریف کنید، اگر توافقی صورت بگیرد، ما (ایران) آماده‌ایم که برخی محدودیت‌های مشخص برای یک بازه زمانی معین را قبول کنیم، اما من نمی‌خواهم جزئیات مذاکرات را در رسانه‌ها مطرح کنم».

رییس جمهور آمریکا روز ۱۲ اسفند در مصاحبه با خبرگزاری رویترز گفته بود که حصول توافق نهایی اتمی با ایران مستلزم این است که جمهوری اسلامی دستکم به مدت ۱۰ سال فعالیت‌های هسته‌ای حساس خود را کنار بگذارد و غرب هم بتواند از توقف این فعالیت‌ها مطمئن شود.

 نخست وزیر رژیم صهیونیستی در بخشی از اظهاراتش در کنگره  درباره جزییات توافق نهایی گفت: امتیاز دوم توافقی که قرار است با ایران به امضا برسد برداشتن تمام محدودیت‌ها از فعالیت هسته‌ای ایران «پس» از ۱۰ سال است.

انگونه که از اظهارات مقامات داخلی و خارجی برمی آید محدودیت هایی که آمریکا علیه ایران در ازای توافق مرحله اول در نظر گرفته بسیار گسترده است و در نظر دارد این محدودیت ها را حداقل برای 10 سال آتی نیز حفظ کند. با این حال  این سئوال وجود دارد وقتی قرار است محدودیت ها برای سالیان طولانی حفظ شود، طرف ایرانی به چه علت محدودیت های بیشتر علیه برنامه هسته ای را میپذیرد؟ ایا صرف مانور تبلیغاتی در داخل کشور آن هم در آستانه انتخابات مچلس دلیل امضای چنین توافقی است و یا آنکه برخلاف اخبار منتشر شده، تعهداتی که آمریکا در نتیجه توافق نهایی می پذیرد سنگین تر از تعهدات ایران است؟



دیدگاه کاربران

سلام
واقعاً خنده دار نیست که وزیر خارجه جمهوری اسلامی
ایران این چنین بادشمنان ایران اسلامی درحال شوخی وخنده
است ماکه خجالت کشیدیم وقتی این عکس را دیدیم .

خجالت نکشید جزایر سه گانه را هم بدهید.

سلام
هفته نامه "فوکوس" که در مونیخ تهیه می شود، در صفحه اینترنتی خود مقاله ای به قلم "توماس یگر" رhجع به فرجام مذاکرات هسته ای ایران و پنج بعلاوه یک منشر کرده است:
http://www.focus.de/politik/experten/jaeger/iranpolitik-entzweit-usa-und-israel-atom-poker-mit-dem-iran-netjanahu-hat-den-diplomatischen-vorhang-heruntergerissen_id_4525480.html
در زیر تیتر این مقاله از جلمه می توان جمله زیر را مطالعه کرد:
Jetzt kann es in der Iran-Frage nur noch einen Gewinner geben: die USA ODER Israel.

ترجمه این جمله:
"حالا در مورد مشکل (سوال) ایران تنها یک برنده می توند وجود دارشته باشد: ایالات متحده آمریکا یا اسرائیل.
نویسنده خلاصه ای از کش و قوس ها بین دو طرف و عقب نشینی های گام به گام ایران در مقابل غرب را ارئه داده است و در باره آینده ایران اظهار امیدواری می کند که روابط ایران و غرب به قبل از پیدایش جمهوری اسلامی باز گردد.
انتشار ترجمه این مقاله شاید در تنویر افکار عمومی در ایران موثر باشد.

خدایا، به حق فاطمه زهرا، کسانی که به هر شکلی خون شهدا، و زحمات کشیده شده، شهدا هسته ای را به خاطر متاع دنیا،( که البته به آن هم نخواهند رسید) پایمال میکنند، ذلیل و رسوا برگردان، امین یا رب العالَمين

دلواپس باشید و از دلواپسی بمیرید

تو مواظب باش در جهل و خوش خیالی نمیری

رای منفی!
-84
خدا رحمت کنه شهید بهشتی رو- آنقدر ادب و معرفت داشت که عین این جمله رو برای غربی ها و دشمنان نظام به کار می برد، ولی متاسفانه این از دولت و این هم از حامیان دولت...

واقعا متاسفم .شرافت را دادیم رفت . اینقدر اصرار بر توافق, اونم از نوع خفت بارش را نمی فهمم فقط تنها برداشتی که من از این موضوع می کنم این است آقایان بعد ۹دی عقده ای شدن واینجوری می خواهند از ملت انتقام سختی بگیرند وملت را به خاک سیاه بنشانند. مردم شما را به دل سوخته امام زمان (عج)بیدار باشید

ذلت تا کجا???
امام در وصیت نامشون نوشتند : در برابر ابر قدرت هایی چون آمریکا دو راه بیشتر نیست یا پیروزی یا شهادت که هر دویش برای ما پیروزیست.
کاری که تیم مذاکره میکنند بیشتر شبیه ذلت است تا پیروزی!!!!

حالا سوال اینه که رجا نیوز از این قضیه خوشحاله یا غمگینه که فابیوس داره دبه در می آره. احتمالا بدش نیومده رجا شاید! ولی خدا بزرگه اکثریت ملت ایران فقط درست شدن وضع اقتصاد و رو به راه شدن زندگیشون براشون مهمه و کاری با رقابتهای سیاسی داخلی ندارن. درسته رجا؟ در انتخابات اخیر این رو نشون دادن الحمدالله.

دیدیم چقدروضعتون خوبه -رشد اقتصادی هم که از سر وکولتون با لا می ره -اخه طفلکیا هنوز نفهمیدن از سیاست هر چی سر شون میاد

صد رحمت به ترکمنچای

تحلیل شما در مورد مذاکرات هسته ای مثل تحلیل گزارشگران فوتبال است وقتی تیم گل می خورد و عقب می افتد هزار جور عیب و ایراد از بازیکنان و مربی و فدراسیون و زمین بازی می گیرند اما به محض جبران گل و یا پیش افتادن از زحمات و برنامه ریزی مربی و بازیکنان و غیرت ایرانی و فدراسیون و . . . غیره تعریف و تمجید می کنند.
امیدوارم در پایان کار اینقدر تحمل داشته باشید وقتی پیروزی مذاکره کننده گان و احقاق حق کشورمان را دیدید بقول احمدی نژاد مجبور به استفاده از یخ و آب برای جاهای سوخته نشوید

سلام،اولا،يک،سوال،اگرميشداين همه کوتاه بيايم وزيربارذلت بريم چراچندسال پيش اين کارنشدوبقولي اين همه مشقت به مردم داديم؟درثاني معني توافق برد_برد که ميگفتن همينه؟اينکه باخت_برده اونم به دليل عدم حضوردرفرانسه ۰_۳به نفع غربيا،اين چه مذاکراتيه که آقايون جمع ميشن ايرادميگيرن اونم بدون حضورتيم ايراني؟!خجالت براي بعضيا کمه که نظرميدن بذارتموم بشه وضع مردم خوب بشه!آخه دلم براي خودم ومردمم ميسوزه واقعا فکرکردن که بااين توافق رونق اقتصادي ميشه ديگه نميدونن وقتي جلوي يه قلدر کم بياري هربلايي که بخوادسرمون مياره،بقول رهبري فکرنکنين بااين توافق همه چي درست ميشه واونا دست ازشيطنت برميدارن.

 

 

 

 

https://zamzam.ir/#home