پنجشنبه 12 تير 1404 12:03 ساعت
شناسه خبر : 385677

گفتگوی تمدنها و مذاکره برای زمانیست که طرف مقابل «منطق گفتگو» را بپذیرد نه آنکه به دنبال «منطق زور» باشد و بگوید چون من یک قدرت ظاهری دارم، پس همه باید به حرف من گوش بدهند!
گروه سیاست-رجانیوز: دکتر جلیلی در صد یکمین جلسه حکمت سیاسی اسلام در قرآن:
«الَّذِينَ قَالُوا لِإِخْوَانِهِمْ وَقَعَدُوا لَوْ أَطَاعُونَا مَا قُتِلُوا» عدهای میگویند اگر به حرف ما گوش داده بودید و در تله جنگ نمیافتادید، کشته نمیشدید. قرآن کریم در پاسخ این افراد میفرماید«قُلْ فَادْرَءُوا عَنْ أَنْفُسِكُمُ الْمَوْتَ إِنْ كُنْتُمْ صَادِقِينَ» بگو: [چنانچه اختیار مرگ در دست شماست] پس اگر راست میگویید مرگ را [در سایر زمانها نیز] از خود دفع کنید.
اگر مؤمنین به وظایف خود عمل کنند، خداوند در دل کفار ترس انداخته و خانههایشان را به دست خودشان و به دست مومنین، بر سرشان خراب خواهد کرد.(وَقَذَفَ فِي قُلُوبِهِمُ الرُّعْبَ ۚ يُخْرِبُونَ بُيُوتَهُمْ بِأَيْدِيهِمْ وَأَيْدِي الْمُؤْمِنِينَ)
خداوند یکی از الزامات ایمان را، نترسیدن مومنین از مرگ، نترسیدن از دشمن و خوف از خدا میداند «إِنَّمَا ذَلِكُمُ الشَّيْطَانُ يُخَوِّفُ أَوْلِيَاءَهُ فَلا تَخَافُوهُمْ وَخَافُونِ إِنْ كُنْتُمْ مُؤْمِنِينَ» و در ادامه، تاکید دارد که تمام توان خود را برای مبارزه با دشمن به کار بگیرید «وَأَعِدُّوا لَهُمْ مَا اسْتَطَعْتُمْ مِنْ قُوَّةٍ وَمِنْ رِبَاطِ الْخَيْل»
تمدن غرب در این ۱۲ روز، تمام توان خود را به میدان آورده و از تمام ظرفیت سخت افزاری و نرمافزاری خود برای مبارزه با ملت ایران به کار گرفت زیرا ملت ما به دنبال پیشرفت علمی و خودکفایی بود. رژیم صهیونیستی با تمام توان خود و با زیرپا گذاشتن مبانی ادعایی تمدن غربی در موضوع علم بدون مرز و عدم کشتار غیرنظامیان، دانشمند هستهای کشورمان را در منزل پدری خود به همراه ۱۴ نفر دیگر از بستگان او به شهادت میرساند!
گفتگوی تمدنها و مذاکره برای زمانیست که طرف مقابل «منطق گفتگو» را بپذیرد نه آنکه به دنبال «منطق زور» باشد و بگوید چون من یک قدرت ظاهری دارم، پس همه باید به حرف من گوش بدهند!
همچنین خداوند در قرآن کریم میفرماید ا يَتَّخِذِ الْمُؤْمِنُونَ الْكَافِرِينَ أَوْلِيَاءَ مِنْ دُونِ الْمُؤْمِنِينَ ۖ وَمَنْ يَفْعَلْ ذَٰلِكَ فَلَيْسَ مِنَ اللَّهِ فِي شَيْءٍ » اگر کافران رابه جای مومنین به دوستی بگیرید، رابطهای با خدا نخواهید داشت.
عرصه جنگ، یک عرصهی آزمایش است تا میزان ایمان ما و عمل ما به آن ایمان را بسنجد. «إِنْ يَمْسَسْكُمْ قَرْحٌ فَقَدْ مَسَّ الْقَوْمَ قَرْحٌ مِثْلُهُ ۚ وَتِلْكَ الْأَيَّامُ نُدَاوِلُهَا بَيْنَ النَّاسِ وَلِيَعْلَمَ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا وَيَتَّخِذَ مِنْكُمْ شُهَدَاءَ» قرار نیست که اگر ما در جبههی حق قرار گرفتیم، بدون عمل به الزامات آن، پیروز شویم. مسلمین در جنگ بدر با عمل به ایمان خود پیروز شدند اما در جنگ احد به دلیل عدم همراهی با دستور خدا و رسول خدا(ص)، شکست خوردند.
همچنین خداوند میفرماید «وَلِيُمَحِّصَ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا» تمحیص به معنای غربال کردن و جدا کردن ناخالصیها از کالای اصلی است. در میادینی مانند جنگ، مومنان تمحیص میشوند. امام حسین ع میفرمایند «إِذَا مُحِّصُوا بِالْبَلَاءِ قَلَّ الدَّيَّانُون». زمانی که [انسانها] به وسیلهی بلا غربال شدند، دینداران اندکاند(زیرا بسیاری از مدعیان، دچار ریزش میشوند).
حضرت امام حسین(ع) میفرمایند:«خُطّ الموت على ولد آدم مَخطّ القلادة على جيد الفتاة» مرگ مانند گردنبندی که به گردن دختران نوجوان است، به گردن همهی انسانها آویخته شده است. انسان برای حضور در جبههی حق، ابتدا باید نسبت خود را با مرگ مشخص کند. بسیاری از کسانی که حضرت سیدالشهداء(ع) را دعوت کردند اما ایشان را یاری نکردند، نسبت خود را با زندگی و مرگ مشخص نکرده بودند.
اگر فریادهای حضرت سیدالشهداء(ع) در خطبه منا به خوبی شنیده میشد، شاید اصلا عاشورایی اتفاق نمیافتاد. تمام پیشبینیهای ایشان در این خطبه، با گذشت زمان اتفاق افتاد درحالی که مردم میتوانستند با عمل صحیح، مانع آن بشوند.
انتهای پیام/

لینک کوتاه »
http://rajanews.com/node/385677
لینک کوتاه کپی شد