هم اکنون عضو شبکه تلگرام رجانیوز شوید
پنجشنبه، 18 ارديبهشت 1404
ساعت 02:05
به روز شده در :

 

 

 

رجانیوز را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

 

پنجشنبه 18 ارديبهشت 1404 ساعت 01:10
پنجشنبه 18 ارديبهشت 1404 01:01 ساعت
2025-5-8 01:10:27
شناسه خبر : 384836
هرگونه ماجراجویی نظامی علیه ایران، نه‌تنها به شکست استراتژیک آمریکا خواهد انجامید، بلکه آتش خشم توده‌های جهان را علیه آمریکا شعله‌ور خواهد ساخت. ایران امروز با سیاست‌های مقاومتی، به قدرتی بازدارنده تبدیل شده است.
هرگونه ماجراجویی نظامی علیه ایران، نه‌تنها به شکست استراتژیک آمریکا خواهد انجامید، بلکه آتش خشم توده‌های جهان را علیه آمریکا شعله‌ور خواهد ساخت. ایران امروز با سیاست‌های مقاومتی، به قدرتی بازدارنده تبدیل شده است.
گروه بین‌الملل-رجانیوز: جهان امروز شاهد تحولاتی است که نظم موجود را به چالش کشیده است. در این میان، گزارش‌های متعدد از ضعف روزافزون ارتش ایالات متحده در مواجهه با درگیری‌های تمام‌عیار پرده برمی‌دارد. با وجود ادعاهای گسترده درباره برتری نظامی، واقعیت‌های میدانی نشان می‌دهد که واشنگتن از کمبود نیروی انسانی، تجهیزات و مهمات رنج می‌برد. این ضعف‌ها، توانایی آمریکا در دفاع از متحدانش و حتی منافع حیاتی خود را زیر سؤال برده است.  
 
به گزارش اندیشکده امریکن انترپرایز (AEI) ، ارتش آمریکا، امروز با چالش‌های بی‌سابقه‌ای مواجه است. ناوگان دریایی این کشور نسبت به دوران اوج خود در سال ۱۹۸۷ تقریباً نصف شده و هواپیماهای جنگی آن نیز روزبه‌روز فرسوده‌تر می‌شوند. این وضعیت نشان می‌دهد که آمریکا تنها برای جنگ‌های کوتاه‌مدت و محدود آماده است، نه درگیری‌های طولانی و فرسایشی. تجربه جنگ اوکراین و نبردهای خاورمیانه ثابت کرده که جنگ‌های مدرن، نیازمند ذخایر عظیم تسلیحاتی و استراتژی‌های بلندمدت است؛ چیزی که ارتش آمریکا از آن بی‌بهره است.  
 
یکی از بحران‌های جدی، کمبود مهمات پیشرفته مانند موشک‌های هدایت‌شونده دقیق است. در حمله اخیر به مواضع حوثی‌ها در یمن، آمریکا به‌سرعت ذخایر موشک‌های کروز خود را تخلیه کرد؛ موشک‌هایی که در صورت درگیری با چین، نقشی حیاتی خواهند داشت. شبیه‌سازی‌های نظامی نشان می‌دهد که در صورت جنگ با قدرت‌هایی مانند چین، روسیه و ایران، ذخایر موشک‌های زمین به دریا در آمریکا در کمتر از یک هفته به پایان خواهد رسید. این در حالی است که افزایش تولید این تسلیحات، سال‌ها زمان می‌طلبد.  
 
ارتش آمریکا نه‌تنها با کمبود تجهیزات، بلکه با بحران نیروی انسانی نیز دست‌وپنجه نرم می‌کند. سیاست‌های غلط پس از جنگ سرد، موجب شده تا سربازان آمریکایی درگیر مأموریت‌های بی‌پایان در نقاط مختلف جهان شوند. این مسئله فشار روحی و جسمی شدیدی بر پرسنل نظامی وارد کرده و تمایل جوانان آمریکایی به خدمت نظامی را کاهش داده است. در چنین شرایطی، چگونه می‌توان به جنگ‌های مدرنی مانند تقابل با ایران فکر کرد؟
 
هرگونه ماجراجویی نظامی علیه ایران، نه‌تنها به شکست استراتژیک آمریکا خواهد انجامید، بلکه آتش خشم توده‌های جهان را علیه آمریکا شعله‌ور خواهد ساخت. ایران امروز با سیاست‌های مقاومتی، به قدرتی بازدارنده تبدیل شده است که هرگونه حمله به آن، پاسخی غیرقابل پیش‌بینی در پی خواهد داشت. تاریخ ثابت کرده است که تجاوزات آمریکا، از ویتنام تا افغانستان و عراق، در درازمدت، نتایج مطلوبی برای آمریکا نداشته است.
 
به نقل از نشریه آمریکایی «فدرالیست» ، آخرین چیزی که آمریکا الان نیاز دارد، جنگ با ایران است. جنگ با ایران، ضربه‌ای مهلک به اقتصاد بیمار آمریکا وارد خواهد کرد. افزایش نجومی قیمت نفت، سقوط بازارهای جهانی و تشدید تورم، آخرین میخ بر تابوت ابرقدرت خسته‌ی نظام بین‌الملل خواهد بود.
 
رقبای سنتی و نوظهور آمریکا، به‌سرعت در حال افزایش توان نظامی خود هستند. چین با ظرفیت کشتی‌سازی ۲۰۰ برابری نسبت به آمریکا و بودجه نظامی سر به فلک کشیده، به یک ابرقدرت نظامی تبدیل شده است. روسیه نیز با سرمایه‌گذاری کلان در تولید پهپادها، تانک‌های مدرن و موشک‌های پیشرفته، گوی سبقت را از ناتو ربوده است. این تحولات نشان می‌دهد که دوران انحصار تسلیحاتی آمریکا به پایان رسیده است.
 
آمریکا امروز در یک دوراهی تاریخی قرار دارد: ادامه سیاست‌های جنگ‌طلبانه نئومحافظه‌کاران که به فاجعه منجر خواهد شد، یا بازگشت به سیاست خارجی عقلانی مبتنی بر منافع ملی. تجربه نشان داده که مداخلات نظامی بی‌پایان، تنها به تضعیف جایگاه جهانی آمریکا انجامیده است. در صورت انتخاب سیاست‌های قلدرمآبانه، سقوط آزاد آمریکا از جایگاه هژمونی، اجتناب‌ناپذیر خواهد بود.
 
انتهای پیام/


-