هم اکنون عضو شبکه تلگرام رجانیوز شوید
چهارشنبه، 29 مهر 1405
ساعت 17:19
به روز شده در :

 

 

 

رجانیوز را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

 

چهارشنبه 29 مهر 1405 ساعت 17:18
چهارشنبه 29 مهر 1405 17:14 ساعت
2026-10-21 17:18:56
شناسه خبر : 390821
وزیر امور خارجه کوبا با استناد به نتایج یک پژوهش رسانه‌ای اعلام کرد که ۷۲.۱ درصد مطالب منتشرشده در فضای دیجیتال، محاصره اقتصادی آمریکا علیه هاوانا را محکوم کرده‌اند.
وزیر امور خارجه کوبا با استناد به نتایج یک پژوهش رسانه‌ای اعلام کرد که ۷۲.۱ درصد مطالب منتشرشده در فضای دیجیتال، محاصره اقتصادی آمریکا علیه هاوانا را محکوم کرده‌اند.
گروه بین‌الملل-رجانیوز: به نقل از شبکه تله‌سور، برونو رودریگس پارییا، وزیر امور خارجه کوبا، با اشاره به بازتاب جهانی سیاست محاصره اقتصادی این کشور تأکید کرد که دولت آمریکا در گفت‌وگوهای عمومی در سطح جهان، عملاً از مدافعان چندانی برای این سیاست برخوردار نیست.
 
وی با استناد به یافته‌های ارائه‌شده از سوی رصدخانه رسانه‌ها تأکید کرد که از هر ۱۰ مطلب بررسی‌شده، هفت مطلب آشکارا محاصره یک‌جانبه را محکوم می‌کنند؛ حال آنکه تنها ۰.۲ درصد از مجموع مطالب بررسی‌شده درصدد توجیه راهبرد تهاجمی واشنگتن برآمده‌اند.
 
رئیس دستگاه دیپلماسی کوبا در حساب‌های رسمی خود در شبکه‌های اجتماعی اعلام کرد که این وضعیت، نشان‌دهنده فقدان مطلق استدلال از سوی دولت آمریکا برای دفاع از الگویی از تجاوز است که عامدانه با هدف به خفقان رساندن مردم کوبا طراحی شده است.
 
رودریگس همچنین تأکید کرد که محکومیت محاصره امپریالیستی آمریکا در فضای دیجیتال، بیانگر همبستگی فعال جامعه بین‌المللی با آرمان حاکمیت ملی جزیره کارائیبی کوباست.
 
جزئیات پژوهش رسانه‌ای و گستره بازتاب بین‌المللی
 
این نتایج حاصل پژوهشی است که در فاصله ۲۰ سپتامبر (۲۹ شهریور) تا ۱۹ اکتبر ۲۰۲۶ (۲۷ مهر) انجام شد و طی آن، ۵۷ هزار و ۲۹۹ مطلب منتشرشده و یک‌هزار و ۸۱۸ پیام متعلق به ۲۸۰ حساب مرجع از رسانه‌ها، نهادها و روزنامه‌نگاران آمریکای لاتین، ایالات متحده، اروپا و آسیا مورد بررسی قرار گرفت.
 
نتایج این پژوهش نشان می‌دهد که ۴۱ هزار و ۳۳۴ مطلب، معادل ۷۲.۱ درصد از کل مطالب بررسی‌شده، محاصره آمریکا علیه کوبا را محکوم کرده یا موضع این کشور در دفاع از حاکمیت ملی خود را بازتاب داده‌اند.
 
این مطالعه تأیید کرد که گفتمان محکومیت تحریم‌های یک‌جانبه، از نظر فراوانی تقریباً ۱۷ برابر از مواضع همسو با کاخ سفید پیشی گرفته است و از طریق نزدیک به ۱۹ هزار نویسنده مستقل، در ۱۷۳ کشور انتشار یافته است.
 
همچنین بیش از ۷۳ درصد از تعاملات ثبت‌شده در این بررسی، به بازتاب و گسترش دیدگاه‌های افرادی خارج از کوبا اختصاص داشته است؛ در میان این افراد، قانون‌گذاران، دانشگاهیان و روزنامه‌نگاران بین‌المللی نیز حضور داشته‌اند.
 
این تحولات در آستانه رأی‌گیری درباره پیش‌نویس قطعنامه محکومیت محاصره کوبا صورت می‌گیرد؛ قطعنامه‌ای که قرار است روزهای ۲۷ و ۲۸ اکتبر (۵ و ۶ آبان) در مجمع عمومی سازمان ملل متحد به بحث گذاشته شود.
 
اعتراض هاوانا به اقدام مداخله‌جویانه هیأت نمایندگی آمریکا در سازمان ملل
 
در همین حال، ارنستو سوبرون گوسمان، نماینده دائم کوبا در سازمان ملل متحد، از آنچه اقدام مداخله‌جویانه سازمان‌دهی‌شده از سوی هیأت نمایندگی آمریکا در داخل ساختمان‌های این سازمان توصیف کرد، انتقاد کرد.
 
وی این نشست را جلسه‌ای مخفیانه و کاملاً خارج از دستور کار رسمی سازمان ملل متحد خواند و گفت که این گردهمایی در داخل مقر این نهاد بین‌المللی و در نقض آشکار مقررات آن برگزار شده است تا حملات افتراآمیز علیه حاکمیت ملی کوبا ترویج شود.
 
نماینده دائم کوبا همچنین انفعال دبیرخانه سازمان ملل متحد را به‌شدت مورد انتقاد قرار داد و از اینکه به فضاهای رسمی و نهادی این سازمان اجازه داده شده است برای اهداف بی‌ثبات‌کننده مورد استفاده قرار گیرند، ابراز نارضایتی کرد.
 
سوبرون گوسمان تأکید کرد که این اقدام در حالی صورت گرفته است که هیأت نمایندگی کوبا پیش‌تر هشدارهای رسمی خود را در این زمینه ارائه کرده بود؛ هشدارهایی که به گفته وی، از سوی دبیرخانه سازمان ملل نادیده گرفته شدند.
 
وی در ادامه افزود که هیأت نمایندگی آمریکا به‌صورت گزینشی، گروه کوچکی از دولت‌های متحد خود را به این نشست دعوت کرده بود تا روایت‌هایی نادرست درباره وضعیت اجتماعی و سیاسی کوبا را تقویت و در سطح بین‌المللی منتشر کند.
 
انتهای پیام/


-