هم اکنون عضو شبکه تلگرام رجانیوز شوید
چهارشنبه، 8 بهمن 1404
ساعت 14:35
به روز شده در :

 

 

 

رجانیوز را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

 

سه شنبه 30 دى 1404 ساعت 19:09
سه شنبه 30 دى 1404 19:04 ساعت
2026-1-20 19:09:33
شناسه خبر : 388160
اسدالله تیموری روز دوشنبه در نشست شورای کشاورزی مازندران در ساری از صادرات بیش از ۲۸ هزار تن کیوی و ۴۰ هزار تن مرکبات این استان در سال جاری خبر داد و افزود: این محصولات به کشورهای هدف از جمله هند، اوراسیا و حاشیه خلیج فارس ارسال شده است.
 
وی با اشاره به آمار صادرات کیوی مازندران اعلام کرد: ۴۸۸ محموله به وزن ۱۰ هزار و ۹۵۳ تن به کشور هند و ۸۴۲ محموله به وزن ۱۷هزار و ۷۲۵ تن به سایر کشورها صادر شده است. در مجموع، ۱۳۳۰ محموله کیوی به وزن ۲۸ هزار و ۶۷۸ تن از مازندران راهی بازارهای جهانی شده است.
 
این مقام مسوول در ادامه به صادرات مرکبات اشاره کرد و افزود: در این بخش ۲۰۸۹ محموله به وزن ۴۲هزار و ۵۷ تن از استان صادر شده است.
 
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی مازندران، کشورهای هدف این صادرات را شامل اوراسیا و همچنین کشورهای حاشیه خلیج فارس عنوان کرد.
 
تیموری در تشریح اهمیت صادرات مرکبات و کیوی تأکید کرد: صادرات این محصولات، زنجیره‌ای از دانش و تخصص را از مزرعه تا بازارهای جهانی به همراه دارد. این زنجیره نه‌تنها موجب افزایش کیفیت، ماندگاری و ارزش افزوده محصول می‌شود، بلکه با انتقال فناوری و نوآوری به بخش کشاورزی، رقابت‌پذیری تولیدکنندگان مازندرانی را در عرصه جهانی ارتقا می‌بخشد.
 
باغ های کیوی مازندران که بالغ بر هفت هزار هکتار می شود در غرب این استان متمرکز است. برداشت محصول این باغ ها هم در شرایط طبیعی به حدود ۱۸۰ هزار تن تا ۲۲۰ هزارتن می رسد و برداشت این محصول از نیمه دوم آبان ماه شروع می شود و طی یک ماه ادامه دارد و بیش از ۷۰ درصد این محصول هم ارزش صادراتی دارد.
 
مازندران باداشتن ۱۱۵ هزار هکتارباغ مرکبات و ۱۵۰ هزار نفر بهره بردار سالانه تولید کننده بیش از دو میلیون و ۷۰۰هزار تن مرکبات، معادل نیمی از مرکبات تولیدی کشور است.


-