هم اکنون عضو شبکه تلگرام رجانیوز شوید
چهارشنبه، 8 بهمن 1404
ساعت 14:16
به روز شده در :

 

 

 

رجانیوز را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

 

دوشنبه 22 دى 1404 ساعت 19:27
دوشنبه 22 دى 1404 19:19 ساعت
2026-1-12 19:27:45
شناسه خبر : 387940
مهدی شفیعی مطهر به خبرنگاران اعلام کرد: پیش‌بینی می‌شود مشعل‌سوزی در این مجتمع تا پایان ۱۴۰۵ به روزانه ۳ میلیون مترمکعب کاهش یابد که نشان‌دهنده عزم جدی برای کاهش آلودگی زیست محیطی و بهینه‌سازی مصرف انرژی است.
 
وی در تشریح پروژه‌های کاهش مشعل‌سوزی در پالایشگاه‌های مجتمع گاز پارس جنوبی اظهار کرد: پروژه‌های کاهش مشعل‌سوزی در پالایشگاه‌های این مجتمع در دو بخش «خرید و اجرا» و «فروش گازهای مشعل» در قالب مزایده دنبال می‌شود.
 
شفیعی مطهر، درباره پیشرفت فیزیکی پروژه‌های خرید و اجرا تصریح کرد: پیشرفت کلی این پروژه‌ها بیش از ۸۰ درصد است و تا پایان ۱۴۰۴ به اتمام می‌رسد؛ با توجه به پیشرفت ۸۰ درصد در تأمین اقلام و اجرای پروژه‌ها، مقدار مشعل‌سوزی پالایشگاه‌های پارس جنوبی در میانگین ۹ ماه امسال حدود ۶ میلیون مترمکعب روزانه است که منطبق با هدف‌گذاری‌های تعیین‌شده در بخش مشعل‌سوزی در پروژه‌های کوتاه‌مدت است.
 
مدیر مهندسی مجتمع گاز پارس جنوبی در زمینه پروژه کاهش مشعل‌سوزی در پالایشگاه نهم تصریح کرد: پروژه تأمین اقلام کلیدی پالایشگاه نهم با توجه به مصوبات اتخاذ شده در سطح مجتمع گاز پارس جنوبی برای تهیه بخشی از کالاها از مهر امسال به مدت ۱۲ ماه اعتبار دارد و پیش‌بینی می‌شود با تأمین اقلام مورد درخواست پالایشگاه نهم، مقدار مشعل‌سوزی مجتمع از مقدار کنونی کمتر شود.
 
شفیعی مطهر، پیشرفت تجمیعی در بخش پروژه‌های فروش گازهای مشعل را حدود ۳۶ درصد دانست و اظهار کرد: با توجه به پیگیری‌های کارگروه مقام عالی وزارت نفت و با محوریت مدیریت هماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی گاز ایران برای حل چالش‌های حقوقی و قراردادی طرح‌های فروش گازهای مشعل، مقرر است دوره ساخت اکثر این قراردادها تمدید شود.
 
وی با اعلام اینکه پیش‌بینی می‌شود طرح‌های سرمایه‌گذاران تا پایان ۱۴۰۵ به بهره‌برداری برسد و مقدار مشعل‌سوزی به روزانه ۳ میلیون مترمکعب کاهش یابد، ادامه داد: برای نمونه، شرکت سرمایه‌گذار قرارداد فروش گاز مشعل پالایشگاه هشتم در آینده‌ای نزدیک، طرح جمع‌آوری و بازگردانی کاهش مشعل‌سوزی را در این پالایشگاه به بهره‌برداری می‌رساند و سایر شرکت‌های سرمایه‌گذار در پالایشگاه‌های اول تا دهم در حال تأمین اقلام و نصب تجهیزات مربوطه هستند.


-