هم اکنون عضو شبکه تلگرام رجانیوز شوید
سه شنبه، 31 تير 1404
ساعت 02:38
به روز شده در :

 

 

 

رجانیوز را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

 

شنبه 28 تير 1404 ساعت 20:10
شنبه 28 تير 1404 20:04 ساعت
2025-7-19 20:10:28
شناسه خبر : 385787
حضرت امیر برای حفظ زحمات پیامبر و جلوگیری از تفرقه و جنگ داخلی در جامعه و ارتداد مسلمانان با خلفا بیعت کرد. امام حسین به دلیل حفظ دین اسلام و زحمات پیامبر با یزید بیعت نکرد و قیام نمود. قیام امام موجب تلنگر به امت اسلام و تضعیف امویان شد.
 
 با مقایسه رفتار متفاوت امام علی و امام حسین به این نتیجه می‌رسیم وحدت ذاتا موضوعیت ندارد و آنچه اهمیت دارد حفظ و تقویت جامعه اسلامی است. وحدتی ارزشمند است که در راستای تقویت جامعه اسلامی باشد.
کاهش تنش با عموم جامعه در راستای وحدت برای حفظ جامعه است. به عنوان مثال برخورد با مصادیق فرهنگ غیردینی به میزانی که به عرف تبدیل شده است برخلاف مصالح جامعه است اما برخورد با عناصری که در حال ترویج این فرهنگ هستند برای مراقبت از جامعه باید صورت پذیرد و وحدت با این عناصر موضوعیت ندارد. یا زمانی که نظام تصمیم راهبردی در سیاست خارجی گرفته است، وحدت نباید بهانه‌ای برای جلوگیری از نقد گفتمان مقابل این تصمیم باشد. همانگونه حضرت امیر با وجود وحدت با خلفا، ولی تذکرات و انتقادات لازم را بیان می‌کردند.
 
 در یک سال گذشته، بخشی از اصولگرایان در مواجهه با دولت، وحدت را تحت عنوان «وفاق» به سهمخواهی تقلیل دادند. متأسفانه این طیف از یک سوی در حال تخریب جریان انقلابی کشور به خاطر کینه از نتایج انتخابات مجلس و ریاست‌جمهوری اخیر هستند و از سوی دیگر تحت لوای وفاق و وحدت منتقد هر گونه نقد به شرکای جدید سیاسیشان هستند. 
درواقع این طیف سیاسی برای حذف جریان  انقلابی کشور با گروههای دیگر وحدت کردند ولی روی اصول انقلاب و خط ترسیمی رهبر معظم انقلاب حاضر به وحدت با جریان انقلابی نیستند.
 
نمی‌توان منکر اشتباهات در گفتار و رفتارهای افراد منتسب به جریان انقلابی کشور شد ولی این جریان به صورت عمدی روبروی راهبردهای ترسیمی رهبر معظم انقلاب قرار نمی‌گیرند. در مجموع نیز با وجود خطا، اما در خط انقلاب قرار می‌گیرند. این جریان سرمایه عظیم کشور در زمان بحرانها هستند و از همین روی، رهبر معظم انقلاب روی تخریب وجهه این جریان در کشور حساسیت دارند. به عنوان مثال ایشان حمله به سفارت عربستان را زیر سوال می‌برند ولی از تندرو خواندن این جریان گلایه می‌کنند. ایشان در سال ۱۳۹۴ می‌فرمایند: «عقل و فهم همین جوانان انقلابی و حزب‌اللهی، و تحلیل آنان در مورد مسائل در موارد زیادی، از برخی بزرگ‌ترها بهتر است و نباید این جوانانی که سینه‌چاک انقلاب و اسلام هستند به‌بهانه حمله به سفارت عربستان و یا قبل‌تر، حمله به سفارت انگلیس که هر دو به‌ضرر کشور و اسلام است و بنده هم بدم آمد، تضعیف شوند و مورد تهاجم قرار گیرند.»
همانگونه کمک به دولت فعلی نیاز کشور است به عدم تضعیف جریان انقلابی کشور نیز نیاز داریم.
 
 برای حفظ ایران نیاز به وحدت است ولی وحدتی که موجب قدرت کشور شود نه وحدتی که اختلافات را در جامعه تشدید می‌کند یا وحدتی که در راستای تقویت گفتمان تضعیف کننده کشور باشد. افزایش آمادگی کشور برای مواجهه با جنگ موجب کاهش احتمال وقوع جنگ می‌شود بنابراین هر وحدتی که موجب کاهش آمادگی کشور شود مذموم است.
 
 رهبر معظم انقلاب در سخنرانی اخیر فرمودند اولاً جهت‌گیری در دیپلماسی اهمیت دارد و باید مراقبت شود، ثانیاً  اعتراض و انتقاد صورت پذیرد ثالثا اعتراض براساس اطلاعات صحیح باشد.
 
این توصیه نشان می‌دهد وحدت از نظر ایشان به معنی سکوت در برابر اشتباهات نیست هرچند اگر براساس اطلاعات صحیح باشد در جهت تقویت کشور و دولت است اما اگر براساس اطلاعات غلط باشد موجب تضعیف کشور و دولت می‌شود.


2
پسندیدم

-