دوشنبه 19 آذر 1403 12:54 ساعت
شناسه خبر : 383240
خبرهایی مبنی بر تصمیم آمریکاییها برای خارج کردن تحریرالشام از لیست تروریستی به گوش میرسد. این امر معطوف به رضایت آمریکاییها از سیاستهای خشونتزدای ترویستهای سوری در چند روز اخیر بوده و گویای رعایت معذوریتهای رسانهای آمریکاییها و مراعات حال آنهاست.
گروه بینالملل - رجانیوز: فارغ از اینکه آینده سوریه به چه میزان در آرایش جدید منطقه و مناسبات بازیگران منطقهای و فرامنطقهای تعیین کننده است، فرآیند سریع تحولات در سوریه موضوعی است که ذهن ناظران و کارشناسان را به خود مشغول کرده است:
یک: دوساعت پس از آتشبس اسرائیل و حزب الله، حرکت گروههای تروریستی به سمت حلب آغاز شد. بدیهی است که هر نوع عملیات نظامی، ولو در حد تصرف یک کوچه، نیاز به طراحی، آمادگی لجستیکی و انسانی، کار اطلاعاتی، هماهنگی، پشتیبانی و... دارد. طی کردن تمام این فرآیندها در کمتر از چندماه، غیرقابل انجام است. لذا بازهی منتهی به روزهای توافق آتشبس تا ورود تروریستها به حلب، گویای یک هماهنگی پیشینی و عمیق در محور صهیونیستی - ترکی - آمریکایی است.
دو: فروپاشی سوریه پیش از اینکه یک پروژه ترکی - عربی باشد، پروژهای آمریکایی - صهیونیستی است. هدف اول این پروژه هم حذف ایران از سوریه و محاصره کامل حزب الله لبنان بود. جلسه تروریستهای سوریه با آمریکاییها، دو روز پیش از حمله به سوریه که توسط برخی منابع تایید شد، مصداق این هماهنگی است. این منابع میگویند یکی از شروط تروریستها برای بازگشت به سوریه، در اختیار قرار گرفتن فناوریهای جدید از سوی آمریکاییها بود.
سه: همزمان با تصرف حمص و دمشق، ارتش رژیم صهیونیستی وارد جنوب سوریه شده و به بهانه ایجاد منطقه حائل، بعث و حضر را در قنیطره و همچنین جبل الشیخ را تصرف کرد. آمادگیهای رژیم برای تصرف بیشتر به خاک سوریه نیز از چند ماه قبل انجام شده بود. ارتش رژیم صهیونی از چند ماه قبل با استقرار تیپهای زرهی در این منطقه، منتظر فرا رسیدن فرصت مناسبی برای توسعه مرزهای اشغالی بود. فرصتی که گویا از پیش میدانست تروریستهای سوری برای آنها فراهم میکنند.
چهار: تغییر رفتار ترویستهای سوری، اتخاذ رویکرد رحمانی و کاهش دوز خشونتهای رفتاری، فارغ از این که نشانهای از ظهور نئو داعش است؛ گویای این است که بازیگران آمریکایی، صهیونیستی، ترکی و اردنی، تروریستخیز بودن سوریه را پس از بشار برنمیتابند. آنها ترجیح میدهند با یک دولت کنترل شده تعامل کنند تا در آینده با خرده گروههای تکفیری و سلفی وارد چالش نشوند. از طرف دیگر خبرهایی مبنی بر تصمیم آمریکاییها برای خارج کردن تحریرالشام از لیست تروریستی به گوش میرسد. این امر معطوف به رضایت آمریکاییها از سیاستهای خشونتزدای ترویستهای سوری در چند روز اخیر بوده و گویای رعایت معذوریتهای رسانهای آمریکاییها و مراعات حال آنهاست.
پنج: طبق منابع داخلی نیز ایران از چندماه پیش فعالیتهای تررویستها را تحت رصد داشته و هشدارهای لازم را به دولت سوریه داده بود. اما اهمال دولت وقت، اعتماد به وعدههای برخی کشورهای عربی و جدی نگرفتن تهدیدات، در نهایت موجب سقوط بشار اسد شد.
شش: با توجه به بضاعت و توان تروریستها و همچنین قوای اندک آنها که گفته میشود زیر بیست هزار نفر بودهاند، تصرف کشور سوریه آن هم ظرف ده روز، امری تقریباً غیر محتمل مینمود. اما عدم مقابله ارتش سوریه با تروریستها و خالی کردن پی در پی سنگرها، در نهایت این امر غیر ممکن را به واقعیت بدل کرد. گویا بشار اسد هم با همین برآورد از نیروهای مقاومت کمک نگرفت و ترجیح داده بود موضوع را از طریق ارتش خود برطرف کند. ارتشی که قبل از ورود ترویستها، شهرها را خالی کردند.
منبع: جهان نیوز
منبع: جهان نیوز
لینک کوتاه »
http://rajanews.com/node/383240
لینک کوتاه کپی شد