«رای» حق مردم است یا تکلیف؟/ جایگاه مجلس خبرگان در هندسه قدرت ایران چیست؟/ ساختار مجلس خبرگان چگونه است؟/ مجلس خبرگان چه وظایف و کارکردهایی دارد؟
استدیو رجانیوز: آیتالله سعدی، عضو مجلس خبرگان رهبری، مهمان دومین گفتگوی انتخاباتی «استدیو رجا» است. فیلم کامل این گفتوگو، در آپارات رجانیوز منتشر شد.
به گزارش رجانیوز؛ آیتالله سعدی در پاسخ به این سوال که اساسا وظیفه و کارکرد اصلی مجلس خبرگان چیست؟ گفت: «مهمترین رکن در هندسه قدرت براساس قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، مجلس خبرگان رهبری است. اولین وظیفهای که قانون اساسی برعهده مجلس خبرگان گذاشته است، انتخاب و تعیین رهبری است. اهمیت این مسئله کفایت میکند برای اهمیت جایگاه مجلس خبرگان رهبری.»
اهمیت و کارکرد مجلس خبرگان رهبری
عضو مجلس خبرگان رهبری در پاسخ به شبهه دور در فرایند انتخاب رهبری و انتخاب اعضای مجلس خبرگان اینگونه گفت:« دور در مسائل حقوقی اشکالی ندارد. در تمام نظامهای سیاسی دنیا این مسئله وجود دارد. اما در رابطه با مجلس خبرگان پاسخ اجمالی این است که رهبر کبیر انقلاب؛ حضرت امام خمینی انتخابشان به واسطه انتخاب مجلس خبرگان نبود و ایشان توسط خود آحاد مردم به رهبری انتخاب شده بودند. مجلس خبرگان رهبری نیز براساس قانون اساسی همه چیز به خودش سپرده شده و یک مرجعیتی برای آن قائل شده است. مجلس خبرگان اول را نیز شورای نگهبان نظارت نداشت. اما خود خبرگان به این جمعبندی رسیدند که مسئله نظارت را شورا بسپارند. رهبر انقلاب را هم خبرگان اول انتخاب کرد که دوری در آن وجود نداشت.
پاسخ به شبهه دور در انتخاب رهبر و اعضای مجلس خبرگان
در ادامه این گفتوگوی تصویری، آیتالله سعدی با بیان اینکه در مجلس خبرگان رهبری کمیسیونهای تخصصی وجود دارد در رابطه با مسئله جانشینی رهبری افزودند: «یکی از این کمیسیونها، مسئولیت بررسی افرادی هستند که در مظان این وظیفه خطیر هستند. البته این مسائل کاملا محرمانه است و داستانش برای امروز و دیروز هم نیست و از سابق وجود داشته است».
پاسخ عضو مجلس خبرگان رهبری به شایعه انتخاب جانشین رهبری
نماینده مردم تهران در مجلس خبرگان رهبری در پاسخ به اینکه شرکت در انتخابات حق مردم است یا تکلیف آنها گفت: «شرکت در انتخابات و تعیین سرنوشت هم حق است و هم تکلیف چرا که امیرالمومنین(ع) در یکی از خطبهها میفرمایند هیچ حقی نیست که تکلیفی بر آن مترتب نباشد»
شرکت در انتخابات حق است یا تکلیف؟
آیتالله سعدی در رابطه با وظیفه جریان انقلابی جهت افزایش مشارکت گفت: «در رابطه با مشارکت دو کار باید انجام بگیرد، یک ایجاد انگیزه و دو رفع شبهات. در رابطه با ایجاد انگیزه همین کاری که شما الان انجام دادید و به این مباحث پرداختید واقعا جای تشکر دارد.»
وظیفه جریان انقلابی جهت افزایش مشارکت
انتهای پیام/

خوب چه نیازی به اوردن ان در قانون و تعین و مرجعی بنام
شورای نگهبان یا خود خبرگان
خودشان
خودشان تائید کند
ضمنا چرا امام خودش را بعنوان نماینده ملت و بعنوان انکه ملت او را قبول دارد
از چنین عبارتی استفاده کردند؟
خوب می گفتند من رهبر هستم خودم
خودم را تائید می کنم
و تمام
چه نیازی به تائید ملت داشتند؟