هم اکنون عضو شبکه تلگرام رجانیوز شوید
دوشنبه، 8 ارديبهشت 1404
ساعت 13:54
به روز شده در :

 

 

 

رجانیوز را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

 

سه شنبه 5 تير 1397 ساعت 13:15
سه شنبه 5 تير 1397 13:05 ساعت
2018-6-26 13:15:09
شناسه خبر : 288851
اگرچه مقام این عارف بلندمرتبه زبانزد خاص و عام است اما در پشت جلد کتاب سخنی از رهبر معظم انقلاب درج شده است که نشان دهنده ضرورت مطالعه سخنان و کلمات آیت الله بهجت است. رهبر انقلاب فرموده‌اند: «جوان امروز حوزه، بیش از گذشته به مسئله تهذیب نیازمند است. جوان ما...»
اگرچه مقام این عارف بلندمرتبه زبانزد خاص و عام است اما در پشت جلد کتاب سخنی از رهبر معظم انقلاب درج شده است که نشان دهنده ضرورت مطالعه سخنان و کلمات آیت الله بهجت است. رهبر انقلاب فرموده‌اند: «جوان امروز حوزه، بیش از گذشته به مسئله تهذیب نیازمند است. جوان ما...»
رجانیوز - گروه فرهنگی: حالا دیگر می‌توان نشر «تراث» را یکی از انتشاراتی‌های فعال، موثر و پر مخاطب در حوزه کتابهای دینی، عرفانی و تربیتی دانست. نشری که با انتشار کتابهایی چون عید وصال، باده گلگون، سلوک با فرزند، سلوک با همسر، کیمیای وصل، ساحل بقا، سرو ناز، ساغر عشق و... توانسته بعنوان یک مرجع معتبر برای علاقه مندان این حوزه شناخته شود. استقبال بالای مخاطبان از این کتابها که موجب شده غالب آنها به چاپهای دو رقمی برسند نشان دهنده این امر است.
 
 
 
«شط شراب» جدیدترین کتاب این انتشارات است که با زیرعنوان «هفتصد و پنجاه و چهار کلمه در اخلاق و معارف و سیر و سلوک الی الله از فقیه عارف، موحد عظیم الشان، حضرت آیت الله العظمی حاج شیخ محمد تقی بهجت» منتشر شده است.
جمع آوری و انتشار دستور العملهای اخلاقی، عرفانی، سلوکی و تربیتی علما و عرفای والامقام یکی از شاخه‌های فعالیت انتشارات تراث است و پیش از این، سخنان بزرگانی چون حاج میرزا جواد آقا ملکی تبریزی، آیت الله شیخ علی پهلوانی و بانو مجتهده امین را منتشر کرده بود و اکنون سخنان عالم و فقیه عارفی چون آیت الله بهجت در کتاب «شط شراب» جمع آوری شده است.
 
اگرچه مقام این عارف بلندمرتبه زبانزد خاص و عام است اما در پشت جلد کتاب سخنی از رهبر معظم انقلاب درج شده است که نشان دهنده ضرورت مطالعه سخنان و کلمات آیت الله بهجت است. رهبر انقلاب فرموده‌اند:
«جوان امروز حوزه، بیش از گذشته به مسئله تهذیب نیازمند است. جوان ما در حوزه علمیه، جوان طلبه، چه دختر چه پسر، نیازمند تهذیب است. ما قله‌های تهذیب داریم؛ در همین قم، مرحوم میرزا جواد آقا ملکی، مرحوم علامه طباطبایی، مرحوم آقای بهجت، مرحوم آقای بهاءالدینی. حرفهای اینها خودش یکی از شفابخش‌ترین چیزهایی است که می‌تواند انسان را آرام کند، به انسان آرامش بدهد، روشنایی بدهد، دلها را نورانی کند. عمده این است که دل زنگار گرفته را یک زبان معنوی، یک سخن برخاسته از دل شفاببخشد و این زنگار را برطرف کند».
 
بنابراین می‌توان سرِّ توصیه نویسنده به استفاده از این کتاب بعنوان یک کتاب بالینی را که در مقدمه کتاب آورده شده دانست:
«اینگونه کتابها باید بصورت بالینی باشد، یعنی در هر شب چند کلمه‌ای از آن مطالعه شود و با تدبر و تفکر در آن، همانند غذای جسمانی هضم شود و نقص‌ها و ضعف‌های روحی و معنوی و معرفتی برطرف گردد...»
 
 
 
اما کتاب با مقدمه‌ای آغاز می‌گردد که به زندگی، دوران تحصیل تحصیل، اهمیت و جایگاه آیت الله بهجت می‌پردازد. این مقدمه به خودی خود بسیار خواندنی است چرا که جزئیاتی متقن و قابل اعتماد از زندگی و نگاه آن عارف بزرگ را پیش روی خواننده می‌گذارد.
 
 
در صفحه 49 میخوانیم:
«ایشان در نجف، در درس استادان بزرگ نجف از داد و فریاد‌کن‌ها و بحث کنندگان قوی بوده است، ولی پس از آشنایی با استاد اخلاقی، مرحوم حاج میرزا علی آقا قاضی –رضوان الله علیه- سکوت را بر سخن گفتن در تمام اوقات، ترجیح داد...
ده سال این روش را ادامه داد تا آنکه حالات عجیبی به ایشان دست داد. شیاطین انسی در نامه‌ای برای پدرشان نوشتند و پدرشان در نامه‌ای به ایشان نوشت: «من راضی نیستم غیر از واجبات، عملی از اعمال عبادی انجام دهی، باید درس بخوانی». وقتی نامه به دست ایشان می‌رسد، آن را خدمت استاد می‌برد و می‌گوید: چه کنم؟ ایشان می‌فرماید: از چه کسی تقلید می‌کند، لذا خدمت آیت الله شیخ محمدحسین اصفهانی –که استاد و مرجعش بوده- می‌رود و قضیه را می‌گوید. شیخ می‌فرماید: «هرچه پدرت گفته، بدان عمل کن»، لذا مدت زمانی، شاید تا پایان حیات پدرش، جز درس به هیچ مستحبی عمل نمی‌کرده است».
 
علاوه بر حالات عرفانی و دستورالعملهای اخلاقی، در جای جای کتاب به مطالبی بر می‌خوریم که پرده از اهمیت و جایگاهی که عرصه‌های اجتماعی و سیاسی نزد ایشان داشته بر می‌دارد و تصویر ناصوابی که برخی تلاش  دارند از ایشان بعنوان یک عالم بی‌توجه به این عرصه‌ها بسازند را برهم می‌زند. برای مثال در صفحه 52 از قول حجت الاسلام سیدحسن نصرالله دبیرکل حزب الله لبنان میخوانیم:
«چند ماه قبل از شروع جنگ سی و سه روزه توسط یکی از طلاب لبنانی به بنده توصیه فرمودند که: «از حالا به بعد این دعا را همیشه بخوان که آن دعا این بود: «اللهم اجعلنی فی درعک الحصینه التی تجعل فیها من ترید»، سه بار در صبح و سه بار در شب؛ و از طریق واسطه‌ای پیام دادند که مطمئن باشید در این جنگ پیروز خواهید شد»
 
اما بعد از این مقدمه پر و پیمان و خواندنی، نوبت به متن کتاب که همان 754 کلمه از آیت الله بهجت است می‌رسد. ضرورت اهتمام به قرآن و عترت، مواظبت بر نماز اول وقت و وصول به کمالات، خیرات برای اموات، حل نمودن مشکلات در کنار قبر استاد، ذکر الله و مصادیق آن، عمل به یقینیات، کمک رسانی به نیازمندان، مراقبت نسبت به اعمال ریز و درشت، پشتکار در تحصیل علم، ابتلائات و طرق رهایی از آن، صبر در برابر کمبودها و... برخی از موضوعاتی است که در این بخش میتوان از زبان آن عارف واصل نکات و دستورالعملهایی را یافت.
 
در انتهای کتاب نیز فهرست موضوعی جامعی گنجانده شده که کمک می‌کند در صورت نیاز مخاطب بتواند خیلی سریع به کلمات گفته شده پیرامون یک واژه یا موضوع دسترسی پیدا کند. بنابراین جامع بودن، معتبر بودن و کاربردی بودن را میتوان سه شاخصه مهم نکات مطرح شده در کتاب «شط شراب» دانست.
 
«شط شراب» 528 صفحه و 36 هزار تومان قیمت دارد و برای تهیه آن یا سایر کتب انتشارات تراث می‌توانید با شماره ۰۹۱۹۷۴۷۷۷۱۰ تماس بگیرید.
 


کلیدواژه ها »

دیدگاه کاربران

رحمته الله علیهم اجمعین

 

 

 

 

https://zamzam.ir/#home