هم اکنون عضو شبکه تلگرام رجانیوز شوید
چهارشنبه، 26 آذر 1404
ساعت 16:24
به روز شده در :

 

 

 

رجانیوز را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

 

پنجشنبه 13 فروردين 1394 ساعت 15:15
پنجشنبه 13 فروردين 1394 14:57 ساعت
2015-4-2 15:15:13
شناسه خبر : 206751
آنچه اکنون کارشناسان و دلسوزان را نگران کرده است مفاد این بیانیه سیاسی است. به گفته این افراد اگر این بیانیه سیاسی شامل کوچکترین بند الزام آوری برای ایران باشد دیگر نمی‌توان عنوان بیانیه را برآن نهاد و باید از آن بعنوان یک قرار داد و توافق نام برد.
نکته‌ای که در این ساعات پایانی مذاکرات باید بیش از پیش به آن توجه کرد

هشدار نسبت به گنجاندن تعهداتی الزام آور زیر نقاب «بیانیه سیاسی»

آنچه اکنون کارشناسان و دلسوزان را نگران کرده است مفاد این بیانیه سیاسی است. به گفته این افراد اگر این بیانیه سیاسی شامل کوچکترین بند الزام آوری برای ایران باشد دیگر نمی‌توان عنوان بیانیه را برآن نهاد و باید از آن بعنوان یک قرار داد و توافق نام برد.

خبرهای رسیده از لوزان حکایت دارد که قرائت یک بیانیه تنها چیزی است که در بهترین حالت از اینهمه مذاکره فشرده حاصل خواهد شد.

به گزارش رجانیوز، علاوه بر گمانه‌زنی‌هایی که با توجه به اخبار ارسالی از محل مذاکرات هسته‌ای صورت می‌گرفت، تصریح محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران مشخص کرد که حداکثر چیزی که از این دور از مذاکرات فشرده ایران و 5+1 حاصل خواهد شد، تنها یک بیانیه سیاسی است. ظریف اعلام کرده بود که بعد از صدور این بیانیه گفتگوها تا 10 تیر برای رسیدن به توافق ادامه خواهد داشت!

اما آنچه اکنون کارشناسان و دلسوزان را نگران کرده است مفاد این بیانیه سیاسی است. به گفته این افراد اگر این بیانیه سیاسی شامل کوچکترین بند الزام آوری برای ایران باشد دیگر نمی‌توان عنوان بیانیه را برآن نهاد و باید از آن بعنوان یک قرار داد و توافق نام برد. پیش از این نیز گفته می‌شد که طرف غربی بدنبال تحمیل یک توافق دومرحله‌ای است که سخنان صریح رهبر معظم انقلاب درباره لزوم یک مرحله‌ای بودم توافق احتمالی باعث نقشه بر آب شدن این خدعه شد. حال این نگرانی وجود دارد که بیانیه سیاسی مرحله اول همان توافق دو مرحله‌ای باشد که البته برای کاهش حساسیت‌ها با تغییر نام، تحت عنوان بیانیه خوانده می‌شود.

نیمه شب گذشته نیز احمد توکلی نماینده مجلس شورای اسلامی با ارسال نامه‌ای سرگشاده به حسن روحانی بر اهمیت الزام آور نبودن بیانیه سیاسی پیش رو تاکید کرده بود. او در بخشی از نامه خود با تاکید بر این امر که هرچه حاصل مذاکرات باشد صرف نظر از عنوان آن اگر الزام آور باشد باید از سوی ایران اجرا شود، از دولت خواسته بود که نسبت به این امر اهتمام داشته باشد تا خدعه طرف غربی آسیبی به منافع ایران نزند. توکلی تذکر داده بود که هر قرارداد الزام آوری فارغ از عنوان آن باید به تصویب مجلس شورای اسلامی برسد.

حال که چد ساعت تا پایان وقت اضافه این دور از مذاکرات نمانده است لازم است تیم مذاکره کننده ایرانی متوجه این امر باشد و از پذیرفتن هرگونه تعهد الزام آور تحت عناوین مختلفی چون بیانیه و.... پرهیز کند.

 



-