هم اکنون عضو شبکه تلگرام رجانیوز شوید
يكشنبه، 28 ارديبهشت 1404
ساعت 04:17
به روز شده در :

 

 

 

رجانیوز را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

 

يكشنبه 28 ارديبهشت 1404 ساعت 04:09
يكشنبه 28 ارديبهشت 1404 03:59 ساعت
2025-5-18 04:09:21
شناسه خبر : 384990
در اثر تورم بیش از ۴۰ درصدی دولت روحانی در طول پنج سال، فشار غیر قابل انکاری بر معیشت مردم تحمیل شد. دولت سیزدهم با اتخاذ سیاست های مالی غیرتورمی، تلاش کرد تورم فزاینده سال‌های پایانی دولت روحانی را مهار کند.
خستگی نمی‌شناخت | پرونده ویژه روایت کارآمدی و کفایت شهید رئیسی

احیای اقتصاد فروپاشیده دولت روحانی/ شهید رئیسی چگونه بالاترین تورم قرن را مهار کرد؟

در اثر تورم بیش از ۴۰ درصدی دولت روحانی در طول پنج سال، فشار غیر قابل انکاری بر معیشت مردم تحمیل شد. دولت سیزدهم با اتخاذ سیاست های مالی غیرتورمی، تلاش کرد تورم فزاینده سال‌های پایانی دولت روحانی را مهار کند.
گروه سیاست-رجانیوز: یکی از اهداف دولت سیزدهم در ابتدای شروع به کار خود، مهار پایدار تورم بود که با تمرکز بر ایجاد ثبات در بازار پول و ارز تلاش شد تا متغیرهای اقتصاد کلان را به سمت کنترل پایدار تورم هدایت کند. مهار رشد نقدینگی و ایجاد ثبات در بازار ارز منجر به کاهش قابل ملاحظه تورم شد. 
 
در اثر تورم بیش از ۴۰ درصدی دولت روحانی در طول پنج سال، فشار غیر قابل انکاری بر معیشت مردم تحمیل شد. دولت سیزدهم با اتخاذ سیاست های مالی غیرتورمی و سیاست‌های پولی فعال تلاش کرد تورم فزاینده سال‌های پایانی دولت روحانی را مهار کند.
 
براساس آمار بانک مرکزی نرخ تورم از ۵۹/۲ درصد در شهریور ۱۴۰۰ با ۱۴/۲ واحد درصد کاهش به کانال ۴۵ درصد در فروردین ۱۴۰۳ رسید در حالی که دولت روحانی تورم را با رقم ۴۰ درصد در شهریور ۹۲ تحویل گرفت و با رشد ۱۹ واحد درصدی نسبت به این رقم با تورم ۵۹/۲ درصدی دولت دوازدهم را به پایان رساند.
 
همچنین بر اساس محاسبه مرکز آمار با برنامه های ضدتورمی دولت سیزدهم نرخ تورم نقطه به نقطه از  ۴۴/۳ درصد در  تیر ۱۴۰۰ به ۳۰/۹ درصد در فروردین ۱۴۰۳ کاهش یافت.
 
مجموعه اقدامات اقتصادی دولت سیزدهم در مسیر مهار تورم به همراه ثبات ارزی منجر به افت قابل توجه نرخ تورم تولید کننده در سال ۱۴۰۲ شد. ثبات ارزی ایجاد شده به همراه مهار رشد نقدینگی منجر به کاهش نرخ تورم تولید کننده از عدد عجیب ۸۲/۶ درصد در شهریور  ۱۴۰۰ به ۲۳/۸ درصد در فروردین ماه ۱۴۰۳ شد.
 
دولت روحانی در دولت نخست خود به واسطه اقدامات موقتی، نرخ تورم را به صورت تصنعی کاهش داد. در حالی که در دولت دوم روحانی به دلیل ناتوانایی در ادامه این مسیر، کنترل مصنوعی تورم با شکست مواجه شد. آمارهای بانک مرکزی نشان می‌دهد دولت روحانی پس از جنگ جهانی دوم مسبب بزرگترین فاجعه تورمی کشور بوده است.
 
لازم به ذکر است در اوایل دهه ۱۳۲۰ اقتصاد ایران به علت تبعات جنگ جهانی دوم بشدت آسیب دید و نرخ تورم به ۱۰۰ درصد هم رسید. پس از آن دوره اقتصاد ایران هیچگاه تورم بالای ۵۰ درصد به خود ندیده بود اما بر اساس آمار بانک مرکزی نرخ تورم در تیرماه ۱۴۰۰ در پایان دولت دوازدهم به ۵۷ درصد رسید که بالاترین نرخ تورم از سال ۱۳۲۲ بدین سو در اقتصاد ایران محسوب می‌شود.
 
شهید آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی در طول دوران خدمت خود ثابت کرد که با اخلاص، روحیه جهادی و ایمان به ظرفیت‌های داخلی، می‌توان گره‌های بزرگ اقتصادی کشور را باز کرد. دستاوردهای بی‌نظیر دولت سیزدهم، به‌ویژه در مهار تورم و ایجاد ثبات اقتصادی، میراث ماندگار این شهید بزرگوار است و گواهی بر تلاش‌های خستگی‌ناپذیر او برای بهبود وضعیت معیشت مردم و تحقق عدالت اقتصادی در ایران. تلاش‌های بی‌وقفه شهید رئیسی برای حل مشکلات کشور به گونه‌ای بود که رهبر معظم انقلاب پس از شهادت این شهید بزرگوار فرمودند: «اگر دولت سیزدهم ادامه پیدا می‌کرد، بسیاری از مشکلات اقتصادی کشور حل می‌شد.»
 
انتهای پیام/


-