چهارشنبه 10 ارديبهشت 1404 00:41 ساعت
شناسه خبر : 384617

بربوک با استفاده از عناوینی مانند «رژیم تروریستی»، «ناقض حقوق بشر» و… همواره فعالترین کانون اجرای تحریمها و فشار بر ایران در اتحادیه اروپا محسوب میشود.
گروه بینالملل-رجانیوز: دولت آلمان با پشتیبانی آشکار رژیم صهیونیستی، آنالنا بربوک، وزیر خارجه سابق آلمان را بهعنوان نامزد تصدی ریاست مجمع عمومی سازمان ملل متحد معرفی کرده است. انتخابات این پست حساس بهزودی برگزار خواهد شد و بربوک در ماه مه (اردیبهشت) برنامه کاری خود را به اعضای مجمع عمومی ارائه میکند. این در حالی است که لابیهای گسترده برای جلب آرای کشورهای عضو سازمان ملل، به نفع او کلید خورده است.
سوابق بربوک در دشمنی بیپروای او با جمهوری اسلامی نیاز به بازخوانی ندارد؛ زنی که در جریان اغتشاشات سال ۱۴۰۱، خود را حامی پروژه آمریکایی «زن، زندگی، آزادی» جا زد و آشکارا علیه مردم ایران موضع گرفت. این وزیر زن آلمانی در توییتهای خود بهصراحت نوشت: «ما با تحریمهای هدفمند، صدای زنان ایران را در سازمان ملل بلند میکنیم!»
بربوک با استفاده از عناوینی مانند «رژیم تروریستی»، «ناقض حقوق بشر» و… همواره فعالترین کانون اجرای تحریمها و فشار بر ایران در اتحادیه اروپا محسوب میشود. همچنین او حامی بیقید و شرط نتانیاهو در جنایات علیه مردم غزه و عملیاتهای محدودسازی نفوذ ایران در منطقه بوده است. از دیگر اقدامات خصمانه بربوک، تهدید به فعالسازی مکانیسم ماشه و اتهامزنی به تهران در ارتباط با جنگ اوکراین است. مواضع تند و ضدروسی او در ارتباط با تحولات اوکراین نیز سبب شده تا روسیه هم نگاه مثبتی به نامزدی وی نداشته باشد و یکی از مخالفان جدی او باشد.
انتخاب بربوک به ریاست مجمع عمومی نه تنها این نهاد مهم بینالمللی را به تریبونی برای فشارهای بیشتر و سناریوهای ضدایرانی تبدیل خواهد کرد، بلکه حتی میتواند مسیر را برای تحرکات سیاسی و نظامی رژیم اسرائیل علیه محور مقاومت هموار نماید.
با این حال پرسش اصلی از وزارت خارجه ایران این است که چرا در برابر این تهدید آشکار، هنوز واکنش مؤثر و فعالانهای نشان نداده است؟ چرا هنگامیکه لابیهای صهیونیستی و کشورهای غربی به طور همهجانبه از نامزدی بربوک حمایت میکنند، دستگاه دیپلماسی ما صرفاً نظارهگر است؟
تداوم این سکوت و انفعال به هیچوجه قابلقبول نیست. فرصت ایران برای جلوگیری از تصدی این جایگاه مهم توسط چهرهای افراطی و ضدایرانی، بسیار محدود و کوتاه است و کوچکترین اهمال، آثار و تبعاتی وسیع و جبرانناپذیر برای منافع ملی کشور خواهد داشت. طبیعتاً یکی از مهمترین وظایف وزارت خارجه در شرایط کنونی، خروج از انفعال و استفاده هماهنگ و سریع از همه ظرفیتهای دیپلماسی رسمی، عمومی، رسانهای و تعامل با کشورهای همسو ـ خصوصاً روسیه و سایر مخالفان ـ برای مقابله با انتخاب بربوک است. بیتردید غفلت در این عرصه، صرفاً به قدرت یافتن بیشتر جریانهای ضدایرانی در سطح بینالملل منتهی خواهد شد و هزینههای سنگینی بر کشور تحمیل خواهد کرد.
در نهایت باید تأکید کرد که کوتاهی در برابر این پروژه آشکار غربی ـ صهیونیستی، نه تنها خطری فوری برای منافع ملی بلکه یک آزمون مهم برای دستگاه دیپلماسی و اثبات کارآمدی یا ناکارآمدی سازوکارهای دفاع از حقوق ملت ایران در صحنه جهانی خواهد بود. وزارت خارجه باید به سرعت دست از تماشاچی بودن بردارد و نشان دهد که ایران نه یک هدف آسان، بلکه بازیگری هوشمند و کنشگر در مواجهه با دشمنان ملت است.
انتهای پیام/

لینک کوتاه »
http://rajanews.com/node/384617
لینک کوتاه کپی شد