هم اکنون عضو شبکه تلگرام رجانیوز شوید
پنجشنبه، 7 فروردين 1404
ساعت 03:01
به روز شده در :

 

 

 

رجانیوز را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

 

يكشنبه 12 اسفند 1403 ساعت 11:37
يكشنبه 12 اسفند 1403 10:45 ساعت
2025-3-2 11:37:23
شناسه خبر : 383838
اردوغان و وزیر خارجه او که ماندن‌شان در قدرت به شبی بند است، نباید ایران را که چند دهه در بحران‌های مختلف خارجی و داخلی آب‌دیده شده مخاطب قرار دهد.
اردوغان و وزیر خارجه او که ماندن‌شان در قدرت به شبی بند است، نباید ایران را که چند دهه در بحران‌های مختلف خارجی و داخلی آب‌دیده شده مخاطب قرار دهد.
گروه سیاست - رجانیوز:  وزیر خارجه ترکیه، اخیراً در مصاحبه با الجزیره، ایران را به ایجاد آشوب‌ها داخلی تهدید کرده و گفته است: «اگر شما با حمایت از یک گروه در کشوری به دنبال ایجاد ناراحتی در آن کشور باشید، کشور دیگری نیز با حمایت از گروه‌های داخل کشورتان شما را ناراحت می‌کند».
 
هاکان فیدان که در زمان کودتای ترکیه و پناه آوردن اردوغان به ایران، ریاست دستگاه اطلاعاتی و امنیتی این کشور را برعهده داشت، حالا ایران را به اتفاقی تهدید می‌کند که یکبار در ترکیه رخ داده است و او حتی توان پیش‌بینی کودتا را نداشته است.
 
کودتا در روزهای گرم تابستان سال 95، در حالی اتفاق افتاد که اردوغان هیچ متحد قابل اتکایی به جز ایران نداشت. بنابر ادعای منابع خبری زمانی که هواپیمای حامل وی از در آسمان ترکیه به پرواز درآمد، نیروهای کودتا با بلند کردن یک فروند جنگنده در پی انهدام آن بوده‌اند، اما هواپیمای اردوغان با ورود به حریم هوایی ایران تحت اسکورت جنگنده‌های نیروی هوایی ارتش کشورمان قرار می گیرد.
 
ساعتی پس از کودتا در ترکیه، در ایران شورای عالی امنیت ملی تشکیل جلسه می‌دهد و بر حمایت کامل از دولت ترکیه تاکید می‌کند. این درحالی بود که به جز قطر، عمده کشورهای عربی منطقه سقوط یا کشته شدن اردوغان را انتظار می‌کشیدند. ایران در روزهایی که سوریه را از شر گروه‌های مورد حمایت ترکیه نجات می‌داد، همزمان با حمایت از اردوغان، دولت وقت ترکیه را از شر مخالفان او نجات داد. معلوم نبود اگر آن روز ایران تصمیم به حمایت از اردوغان نمی‌گرفت، سرنوشت اردوغان و وزیر زبان دراز او چه می‌شد.
 
فیدان که درحال حاضر وزارت خود را مدیون جنگنده‌های ارتش ایران است، ایران را به آشوب در کشورهای دیگر متهم کرده است. این درحالی است که نقش ترکیه در حمایت از القاعده و مسلحین سوریه و داعش بر کسی پوشیده نیست. حمایت تسلیحاتی، لجستیکی و مالی این کشور از تروریست‌های تکفیری سال‌ها در پیش چشم کشورهای منطقه اتفاق افتاد.
 
سال 2015، خبرگزاری رویترز حمایت‌های دستگاه اطلاعاتی ترکیه از داعش را که در آن زمان تحت ریاست فیدان بود فاش کرد. رویترز در آن زمان گزارشی را منتشر کرد که نشان می‌داد ترکیه در سال‌های 2013 و 2014، تجهیزات نظامی شامل انواع راکت و خمپاره به دست داعش رسانده بود.
 
حملات مکرر این کشور به خاک عراق و سوریه، دیگر اقدامات تنش‌زای این کشور در منطقه است، به حدی که برخی تحلیلگران معتقدند گویا کردها بهانه‌ای برای توسعه‌طلبی‌های ترکیه شده‌اند.
 
اردوغان و وزیر خارجه او که ماندن‌شان در قدرت به شبی بند است، نباید ایران را که چند دهه در بحران‌های مختلف خارجی و داخلی آب‌دیده شده مخاطب قرار دهد. چند صباحی جولان دادن در سوریه، نباید یک امنیتی کارکشته را چنان دچار توهم کند که سودای سرشاخ شدن دبا ایران در سر بپروراند. گرد و خاک‌های این کشور در برابر ایران به اندازه بال زدن مگسی در ایران تاثیر ندارد، لذا بهتر آن است که سران ترکیه کشورهایی را به حد و اندازه خود مخاطب قرار دهد.
 
البته که واکنش وزارت خارجه به گستاخی فیدان ضعیف بود؛ لازم است دکتر عراقچی شخصا باد در سر و توهمات منجر به گستاخی وزیر خارجه اردوغان را اصلاح کند و جایگاه ترکیه و قدرت ایران اسلامی را به او یادآوری کند.

منبع: جهان نیوز


 

 

 

 

https://zamzam.ir/#home