گروه سیاست-رجانیوز: در نشست فراکسیون گام دوم انقلاب مجلس شورای اسلامی روز دوشنبه - ۲۴ اردیبهشت ماه - با هدف ارائه گزارش عملکرد برخی از اعضای فراکسیون مجلس یازدهم و برگزاری میزگردهای تخصصی در مجموعه شهدای انقلاب اسلامی برگزار شد.
به گزارش رجانیوز، رئیس فراکسیون گام دوم انقلاب مجلس شورای اسلامی در سخنانی اظهار داشت: در دستگاه های اجرایی، ساختارها سبب تحول میشود اما در مجلس این افراد هستند که تحول ایجاد می کنند. در دوره های مختلف هم دیدیم که یک نماینده به تنهایی اتفاقات بزرگی را در کشور رقم زده است.
محسن زنگنه افزود: در این بین تعارض منافع صنفی، جغرافیایی و سیاسی گاهی بر کار مجلس سایه می افکند که شاید کار را از مسیر خود خارج کند. اما اگر جمع هایی شکل بگیرد که مسیر را تغییر دهد، موجب اتفاق های خوبی خواهد شد که در مجلس یازدهم از طریق همین فراکسیون ها و کمیسیونها به ویژه نمایندگان جوان مجلس این هدف محقق شد چرا که نمایندگان جوان درگیر لابی ها و برخی سهم خواهیها نبودند.
وی ادامه داد: در موضوع مالیات برعایدی سرمایه، قانون حمایت از زنان و خانواده، اصلاح ساختار بودجه، تسهیل در صدور مجوزهای کسب و کار و دیگر قوانین مصوب ردپای جوانان دیده می شود و تحول را در همین جمع ها باید جستجو کرد.
در صنایع پتروشیمی نیازمند افزایش زنجیره ارزش هستیم
در ادامه مصطفی طاهری عضو کمیسیون صنایع و معادن و صنایع مجلس در سخنانی گفت: در صنایع پتروشیمی آنچه زنجیره در اولویت قرار دارد چراکه هر زنجیره سبب ارزش افزوده می شود. البته برخی از زنجیره ها کوتاه بوده و به عنوان نمونه از نفت خام فقط به بنزین رسیدیم درحالی که امکان افزایش زنجیره تا دارو و دیگر زنجیره ها هم وجود دارد.
وی در خصوص معادن گفت: ظرفیت معادن بسیار زیاد است و در حقوق دولتی باید حداقل ۴۰ تا ۵۰ درصد هم سرمایه گذاری شود تا برای نسل های بعدی هم معادن کشور قابلیت بهره برداری داشته باشد.
طاهری تاکید کرد: یکی دیگر از اتفاقات خوب مجلس یازدهم در حوزه معدن اینکه در ابتدای مجلس یازدهم حقوق و درآمد معادن حدود ۲ هزار میلیارد تومان بود ولی در اواخر مجلس یازدهم بدون افزایش معادن این رقم به نزدیک ۵۰ همت رسید که کمک به دولت است.
توجه به جمعیت و خانواده، جمعیت سالمند را کاهش خواهد داد
همچنین فاطمه محمدبیگی هم در این نشست اظهار داشت: در موضوع سلامت در طول دهه ۹۰ به جای افزایش سهم سلامت از بودجه های کشور، این سهم کاهش داده شد در حالی که قرار بود موضوع سهم سلامت مردم از جیب کمتر شود و کاهش سهم سلامت به مردم فشار وارد خواهد کرد.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان تاکید کرد: بودجه صندوق حمایت از بیماران صعب العلاج در این مجلس افزایش یافت که ۹ هزار میلیارد تومان در بودجه۱۴۰۳ گنجانده شده است. البته در مجلس دوازدهم ضروری است درباره طب سنتی و موضوع محیط زیست فعالیت بیشتری انجام شود.
رئیس فراکسیون جمعیت و خانواده تاکید کرد: سالانه یک تا یک و نیم درصد به جمعیت سالمند کشور اضافه می شود و در مجلس یازدهم موضوع قانون جمعیت و خانواده را به رغم تخریب ها نهایی کردیم. اما از آنجا که چالش جمعیت در کشور بسیار جدی است، باید فراکسیون جمعیت فعالیت خود را در مجلس دوازدهم به صورت جدی پیگیری کند و اگر موضوع زنان را از خانواده جدا کنیم به چالش لیبرالی و دور شدن از شاخص های نظام اسلامی خواهیم رسید.
علیرضا بابایی کارنامی دیگر سخنران این نشست بود که در سخنانی گفت: ۵ میلیون نیروی شرکتی وجود دارد که ساماندهی این نیروها در مجلس یازدهم کلید خورد.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس تاکید کرد: قانون کار هم ۲۰۳ ماده و تبصره دارد و امید است مجلس دوازدهم در این خصوص رسیدگی به این قانون را در دستور کار قرار دهد تا اختلاف کارگری و کارفرمایی که در ایران زیاد است ساماندهی شود. همچنین بیمه کارگران و بازنشستگان از مسائل مهمی است که انجام می شود.
در ادامه این نشست روح الله متفکرآزاد نیز اظهار داشت: فهم نظارتی مجلس جمعی است نه فردی و خروجی صحن نیازمند رای جمع نمایندگان است و مجلس یازدهم در حوزه دانش بنیان با رای جمعی که از ترکیب جوانان و با تجربه ها تشکیل شد قوانین ارزنده ای از جمله در حوزه دانش بنیان مصوب کرد.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات افزود: در حوزه دانش بنیان یک قانون در سال ۱۳۸۹ مصوب شد که ۴ تا ۵ هزار شرکت دانش بنیان در کشور شکل گرفت و پایه ارتقای شرکت های دانش بنیان شد.
متفکرآزاد تاکید کرد: در ادامه طرح جهش دانش بنیان در مجلس یازدهم شکل گرفت و به تصویب رسید و دولت کار اجرایی آن را آغاز کرد و این قانون به نحوی بود که در شکل گیری اقتصاد دانش بنیان به صورت جدی در دستور کار قرار گرفت.
عضو هیات رئیسه مجلس تاکید کرد: شرکت های بزرگ دانش بنیان با توجه به این قانون ایجاد شدند و ارتباط بین صنعت و دانشگاه تبیین شد تا اعتبارات قابل انتقال در این حوزه انجام شود و معافیت های مالیاتی در این حوزه شکل گرفت.
وی خاطرنشان کرد: با طرح دانش بنیان بازار اشباع نشده این حوزه بر روی ۱۴ میلیون تحصیلکرده باز شد. همچنین در حوزه علوم انسانی، مجلس یازدهم ایجاد اندیشکده هایی را ریل گذاری کرد و امید است در مجلس دوازدهم این رویه ادامه یابد.
احمد راستینه نیز در ادامه این نشست در خصوص ایرادات شورای نگهبان به لایحه عفاف و حجاب گفت: این ایرادات رفع شده و آماده ابلاغ است.
سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس یازدهم درباره عملکرد این کمیسیون نیز تصریح کرد: این کمیسیون مواردی چون طرح جوانی جمعیت و خانواده، ساماندهی فضای مجازی، ورزش و عفاف و حجاب را دنبال کرد. البته قانون جوانی جمعیت بر اساس اصل ۸۵ قانون اساسی و در کمیسیون ویژهای مورد بررسی قرار گرفت و نهایی شد.
وی با تاکید بر ساماندهی فضای مجازی یادآور شد: طرح تنظیم مقررات خدمات فضای مجازی موسوم به طرح صیانت در مجلس یازدهم پیگیری شد. چرا که در کشور ما رهاشدگی عرصه فضای مجازی مشکلاتی را در پی داشته است و باید این فضا ساماندهی شود.
راستینه با تاکید بر انجام کارهای انقلابی و فرهنگی در مجلس یازدهم گفت: در موضوع حوادث ۱۴۰۱ همه آسیب دیدیم لذا باید برای بهبود وضع فرهنگی باید همه پای کار باشیم.
وی با اشاره به بررسی لایحه عفاف و حجاب گفت: درباره عفاف و حجاب هم از دستگاههای متولی دعوت شد تا درباره اقدامات خود برای اجرای این قانون به مجلس گزارش دهند. این لایحه به مجلس آمد اما ایرادات اساسی داشت که رفع کردیم و تقریبا تمام ایرادات آن رفع شده است.
سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس با بیان اینکه طبق رایزنی با شورای نگهبان این طرح آماده ابلاغ است، گفت: چند ایراد در این طرح بود که نقش قانون در برخورد با کشف حجاب و هنجارشکنان تضعیف شده بود که نیاز به اصلاح داشت. به هرصورت با تایید شورای نگهبان این قانون برای اجرا ابلاغ خواهد شد.
وی با اشاره به اعلام وصول استیضاح وزیر سابق ورزش گفت: این استیضاح در مجلس اعلام وصول شد اما در نهایت دولت خودش تصمیم گرفت که این وزیر را کنار بگذارد و مجلس اقدامات نظارتی خوبی در حوزه ورزش انجام داد.
راستینه با بیان اینکه باید سهم فرهنگ از بودجه افزایش یابد، افزود: نمایندگان در مجلس یازدهم نگاه فرهنگی داشتند و لذا همه کمک کردند. اما باید این نگاه فرهنگی در مجلس آینده تقویت شود. چراکه سهم فرهنگ از بودجه، از نیم درصد به ۳ درصد در مجلس یازدهم افزایش پیدا کرد که باید این نگاه در مجلس بعدی تداوم داشته باشد.
انتهای پیام/