هم اکنون عضو شبکه تلگرام رجانیوز شوید
چهارشنبه، 24 ارديبهشت 1404
ساعت 09:10
به روز شده در :

 

 

 

رجانیوز را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

 

جمعه 12 آبان 1402 ساعت 09:58
جمعه 12 آبان 1402 09:41 ساعت
2023-11-3 09:58:56
شناسه خبر : 372276
پروژه راه‌آهن همدان-سنندج در سال ۱۳۸۵  با اعتبار هزینه شده ۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان آغاز شده بود اما پس از مدتی کلا به فراموشی سپرده شد. اکنون اما با ارزشی معادل ۱۶ هزار میلیارد تومان توسط دولت سیزدهم به بهره‌برداری می‌رسد.
پروژه راه‌آهن همدان-سنندج در سال ۱۳۸۵ با اعتبار هزینه شده ۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان آغاز شده بود اما پس از مدتی کلا به فراموشی سپرده شد. اکنون اما با ارزشی معادل ۱۶ هزار میلیارد تومان توسط دولت سیزدهم به بهره‌برداری می‌رسد.
گروه اقتصاد-رجانیوز: با دور دوم سفر رئیس جمهور کشورمان به استان کردستان، تعدادی از پروژه‌های عمرانی و بسیاری از پروژه‌های آب‌رسانی که سال‌های سال به فراموشی سپرده شده بودند، به بهره‌برداری رسیدند. با این اتفاق بار دیگر اهتمام دولت سیزدهم به تکمیل پروژه‌های نیمه تمام و فراموش شده، ثابت شد.
 
به گزارش رجانیوز، استان کردستان یکی از استان‌هایی بود که در سال گذشته به دلیل موج سواری رسانه‌های معاند و ضدانقلاب درگیر حواشی شده بود. با این حال اما نه تنها این استان کانون توجه دولت سیزدهم قرار گرفت بلکه استقبال پرشور و بی‌نظیر مردم از آیت‌الله رئیسی، تشت رسوایی این رسانه‌ها را بر زمین ریخت.
 
گفتنی است سفر اول رئیس جمهور در تیر ۱۴۰۱ به استان کردستان، ۱۸۰مصوبه با اعتبار ۱۵‌هزار و ۵۰۰‌ میلیارد تومان را با خود به همراه داشت. این موضوع در حالی بوده که به‌گفته محسن منصوری، معاون اجرایی رئیس‌جمهور طی یک‌سال گذشته حدود ۶ هزار میلیارد تومان از این اعتبارات به‌صورت کامل به کردستان تخصیص یافته و بر همین اساس نیز عمده تصمیمات و تعهدات در دور اول سفر به این استان عملیاتی‌ و اجرایی شده‌ است.
 
نگاهی به پروژه‌های عمرانی 
 پروژه راه‌آهن همدان- سنندج یکی از آن پروژه‌هایی بوده که حالا پس از ۱۷ سال انتظار به بهره‌برداری می‌رسد. این پروژه در سال ۱۳۸۵ و با اعتبار هزینه شده ۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان آغاز شده بود اما پس از مدتی کلا به فراموشی سپرده شد. اکنون اما با ارزشی معادل ۱۶ هزار میلیارد تومان توسط دولت سیزدهم به بهره‌برداری می‌رسد. این پروژه قابلیت اشتغال‌زایی ۹۵۰ نفر را داشته و می‌تواند جابه‌جایی ۶۰۰ هزار مسافر و ۳ میلیون تن بار در سال را فراهم آورد.
 
 
پروژه فرودگاه سقز، یکی دیگر از پروژه‌هایی است که از سال ۱۳۸۲ آغاز شده و حالا پس از ۲۰ سال با ارزشی معادل ۲ هزار میلیارد تومان به بهره‌برداری می‌رسد. افتتاح این پروژه نه تنها می‌تواند در مواقع بحران، امدادرسانی را تسهیل دهد بلکه خلاء پروازی شمال غرب کشور را نیز برطرف خواهد کرد.
 
 
 
پروژه جاده‌ دیواندره-بیجار نیز یکی دیگر از پروژه‌های بر زمین مانده بوده است که به همت دولت سیزدهم به بهره‌برداری رسیده است. این جاده که به طول ۲۱ کیلومتر است از سال ۱۳۹۰ با اعتبار هزینه شده ۱۵۰ میلیارد تومان آغاز شد. اکنون اما پس از ۱۲ سال با ارزشی معادل ۶۰۰ میلیارد تومان در دور دوم سفر آیت‌الله رئیسی به کردستان، به بهره‌برداری می‌رسد.
 
 
یکی دیگر از پروژه‌های مهمی که از سال ۱۳۹۶ آغاز شده بود، پروژه شهرک صنعتی سنندج۴ است. این پروژه که کیلومتر ۷ جاده سنندج-کرمانشاه قرار دارد، مساحت خالص صنعتی ۱۱۰ هکتار را دارا بوده و ظرفیت اشتغال‌زایی ۱۰ هزار نفر را دارد. ارزش فعلی این پروژه نیز ۲ هزار میلیارد تومان برآورد شده است.
 
 
گفتنی است پروژه سالن ورزشی ۱۲۰۰ نفره بانه نیز یکی دیگر از پروژه‌هایی است که در این سفر رئیس جمهور به کردستان به بهره‌برداری می‌رسد. این پروژه که از سال ۱۳۸۸ با اعتبار هزینه شده ۴۸ میلیارد تومان آغاز شده بود، حالا با ارزشی معادل ۳۰۰ میلیارد به بهره‌برداری خواهد رسد. این مجموعه ورزشی قابلیت تامین ۴ هزار و ۱۰۰ متر مربع فضای ورزشی را دارد.
 
احداث ۱۹۰ کیلومتر راه روستایی، از دیگر پروژه‌هایی است که در دور اول سفر رئیس جمهور به کردستان با اعتبار ۷۰۰ میلیارد تومان آغاز شد و پس از یک سال با ارزشی معادل هزار میلیارد تومان برای ۳ هزار و ۲۰۰ خانوار در ۹۱ روستا به بهره‌برداری رسید. همچنین تکمیل تقاطع غیر هم‌سطح مریوان در کریدور شمال-غرب نیز یکی دیگر از پروژه‌هایی است که پس از ۱۴ سال به بهره‌برداری خواهد رسید. این پروژه با اعتبار هزینه شده ۱۵۰ میلیارد تومان آغاز شد اما اکنون با ارزشی معادل ۵۰۰ میلیارد تومان تکمیل شده است.
 
افتتاح ۵۸۰۰ واحد مسکونی 
مسکن یکی از دغدغه‌های مهم تمام اقشار جامعه محسوب می‌شود. این بازار که در سال‌های اخیر دچار التهابات گسترده‌ای شده بود با همت دولت سیزدهم، اوضاع بهتری پیدا کرد. یکی از اقدامات دولت سیزدهم و وزارت راه و شهرسازی آن در راستای خانه‌دار کردن مردم، برنامه‌ریزی نهضت ملی مسکن بود. اکنون نیز با دور دوم سفر دکتر رئیسی به کردستان، ۵۸۰۰ واحد مسکونی از این طرح افتتاح خواهد شد. 
 
بررسی این پروژه حاکی از آن است، ۵ هزار از این واحدها روستایی، ۲۰۰ واحد ملی و ۶۰۰ واحد نیز خودمالکی و فرسوده است. این موضوع در حالی است که ارائه تسهیلات مربوط به حوزه مسکن در دولت سیزدهم نیز افزایش یافته و آمارها نشان می‌دهند هزار میلیارد تومان اعتبار در قالب وام، در این پروژه هزینه شده است.
 
انتهای پیام/


-