شنبه 25 بهمن 1393 17:03 ساعت
شناسه خبر : 198604

بی تدبیری در حل معضل گرد و غبار رئیس جمهور را به مجلس می کشاند؟
برخوردهای سیاسی ابتکار با معضل گرد و غبار ادامه دارد/ نماینده اهواز: از 12 مورد پدیده گرد و غبار منشأ 10 مورد آن در داخل کشور بود
سازمان محیط زیست بجای پاسخگویی این بار نیز در فراری رو به جلو با حمله به انجام وظیفه دکتر هاشمی موجب شگفتی مردم گردید بطوریکه اسماعیل کهرم مشاور ابتکار اظهار داشت: «هر جا که عکس و دوربین باشد آقای هاشمی نیز حضور دارد!» و نتیجه حضور وزیر بهداشت را یک شوی رسانه ای دانسته است. وی با بیان اینکه آقای هاشمی (وزیر بهداشت) نخود هر آشی است، ادامه داد: «بنده حدس میزنم دخالت هاشمی موجب شده تا ابتکار از رفتن به خوزستان امتناع کند.»
گروه اجتماعی – رجانیوز: در دو هفته اخیر استان های خوزستان و ایلام شاهد فاجعه زیست محیطی بوده است؛ افزایش آلودگی هوا و بالا رفتن غلظت گرد و غبار زندگی مردم را مختل کرده و موجب تعطیلی ادارات و مدارس شده و هزاران نفر را راهی بیمارستانهای این دو استان نموده است.
معصومه ابتکار رییس سازمان حفاظت از محیط زیست 13 بهمن 93 در مصاحبه با سیمای خوزستان در توجیه عملکرد ضعیف خویش در پیشگیری از تکرار این آلودگی گفته است: «در سالهای گذشته تلاشهای مشترکی با کشور عراق برای شناسایی نقاط گرد و غباری که در این کشور به وجود می آید، همچنین برای اجرای طرحهایی که آن قسمت از سرزمین را بتوان با مالچ پاشی یا کاشت گونه های مقاوم تثبیت کرد، انجام شد.
این طرحها به مرحله اجرایی رسید ولی متاسفانه به دلیل شرایط ناامنی و تغییرات دولت و اتفاقاتی که در عراق افتاد؛ متاسفانه اجرایی نشدند. حتی من سفری در اوایل سال جاری به عراق داشتم و مذاکراتی داشتیم که مرحله اجرایی کار را هم مشخص کردیم ولی اتفاقاتی که در عراق رخ داد و نا امنی ها، عملا موجب شد که طرحها جنبه اجرایی پیدا نکند.»
هر چند این معضل از سال 1380 دامن گیر مردم غرب کشور شده است و غالباً منشاء و علت خارجی داشته است، اما طبق اظهار نظر رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز غالب ذرات معلق هوا در دو هفته اخیر "سیلیس" است و این نشان می دهد که آلودگی موجود در هوا گرد و غبار است نه ریزگرد. آنچه در سالیان اخیر بیشتر شاهد آن بودیم هجوم ریزگردها از بیابانهای عراق و عربستان بوده ولی افزایش گرد و غبار در هوای خوزستان و اهواز در دو هفته اخیر که به 66 برابر حد مجاز و استاندارد گردیده است نتیجه خشک شدن بخشهای قابل توجهی از تالابهای مسیر جریان باد از جمله هورالعظیم بوده و نشان می دهد این بار توپ در زمین عراق نیست.
برخورد سیاسی با معضل گرد و غبار
در ادامه زمانی که از خانم ابتکار انتظار سفر به خوزستان و بررسی میدانی و واکنش سریع در خصوص کاهش این معضل می رفت، وی با لغو پرواز خود در 21 بهمن 93 به علت وجود گرد و غبار در هوای اهواز در مصاحبه ای سیاسی به جای ارائه راهکاری عملیاتی در فرار رو به جلو عدم پیشگیری این معضل 13 ساله را به گردن دولت قبل انداخت و بجای پاسخگویی به عملکرد ضعیف خود که از سال های 76 تا 84 و 92 تاکنون عهده دار ریاست این سازمان است به استفاده سیاسی از معضل رخ داده پرداخته است، در حالیکه آنچه مردم را مستأصل کرده جهتگیریهای سیاسی و عدم مواجهه علمی و اصولی با مسائل پیش روی کشور است که مشابه آن را در بحث کیفیت بنزین تولیدی در این سازمان مشاهده شده است.
عمل نکردن دولت به تعهدات خویش
آنچه امروز در خوزستان و ایلام مشاهده میشود نتیجه عمل نکردن دولت به تعهدات خویش در خصوص مالچ پاشی شنهای روان خوزستان و عدم پیگیری جدی برای سرازیر شدن آب سدها به هورالعظیم می باشد.
در همین راستا سید شریف حسینی نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی در واکنش به برخورد سیاسی سازمان محیط زیست و ضعف عملکردی این سازمان اظهار داشت: «از ۱۲ مورد گرد و غبار سال جاری، منشأ ۱۰ پدیده، از داخل کشور و استان بوده است. منابع طبیعی طبق مصوب سفر سوم رئیس جمهور دولت دهم داشتند می بایست به اتفاق شرکت ملی نفت که تقبل پرداخت مالی را داشته حدود ۲۰۰ هزار هکتار زمین را مالچ پاشی می کرد. تا به امروز تنها ۱۲ و نیم درصد این کار یعنی حدود ۲۵ هزار هکتار مالچ پاشی انجام شده و این نشان دهنده عدم انجام تعهدات دولت در زمینه ای که باید وضعیت داخلی را کنترل کند، است.»
به شوخی گرفتن معضل گرد و غبار
در حالیکه انتظار می رفت خانم ابتکار حداقل برای همدردی با مردم خوزستان با وسیله نقلیه دیگری خود را به خوزستان برساند وی این مسئله را به شوخی گرفته و در اظهار نظری طنزآلود می گوید: «نمی شود به هوا دستور دهیم باران ببارد!»
وقتی پرکارترین وزیر دولت متهم به "شوی رسانهای" میشود
البته در حالی پرواز ابتکار به خوزستان لغو میشود که همان شب، سید حسن هاشمی، وزیر بهداشت با پرواز دیگری خود را به خوزستان می رساند تا با برای بازدید از مراکز درمانی و رفع نواقص برای بهبود سرویس خدمات درمانی به مردم به بخشی از وظایف خویش جامعه عمل بپوشاند.
این در حالیست که سازمان محیط زیست بجای پاسخگویی این بار نیز در فراری رو به جلو با حمله به انجام وظیفه دکتر هاشمی موجب شگفتی مردم گردید بطوریکه اسماعیل کهرم مشاور ابتکار اظهار داشت: «هر جا که عکس و دوربین باشد آقای هاشمی نیز حضور دارد!» و نتیجه حضور وزیر بهداشت را یک شوی رسانه ای دانسته است. وی با بیان اینکه آقای هاشمی (وزیر بهداشت) نخود هر آشی است، ادامه داد: «بنده حدس میزنم دخالت هاشمی موجب شده تا ابتکار از رفتن به خوزستان امتناع کند.»
این اظهارات در حالیست که تامین سلامت مردم بر عهده وزارت بهداشت است و این وزارتخانه بعلت ضعف عملکردی سازمان محیط زیست مجبور به بدوش کشیدن بخشی از بار سازمان محیط زیست شده است.
طرح تبدیل سازمان محیط زیست به وزارتخانه فردا به هیئت رئیسه مجلس تقدیم میشود
نمایندگان مجلس در پی بیتدبیریهای رئیس سازمان محیط زیست، طرح تبدیل سازمان محیط زیست به وزارتخانه را در مجلس کلید زده اند تا فردا با ارائه آن به هیئت رئیسه مجلس پایانی به عدم نظارت بر این سازمان را رقم زنند.
همچنین حسینی نماینده مردم اهواز امروز در اظهاراتی بیان داشت: «امروز مجمع نمایندگان تصمیم گرفتیم طرح سوال از رئیس جمهور را در دستور کار قرار دهیم و دکتر روحانی برای ریزگردها به مجلس بیاید تا جوابگو باشد.
وی ادامه داد: این کار 75 امضا میخواهد برای همین امیدواریم نمایندگان استان های دیگر همکاری کنند روزی که زلزله در آذربایجان آمد ما همدردی کردیم روزی که در اصفهان اسیدپاشی شد مردم ما همدردی کردند وقتی ایلام زلزله آمد مردم ما کمک فرستادند وقتی گوشه ای از کشور سیل می آید خوزستانی ها کمک می کنند امید است دیگر نمایندگان هم به ما کمک کنند تاطرح سوال از رئیس جمهور امضای کافی را داشته باشد.»


لینک کوتاه »
http://rajanews.com/node/198604
لینک کوتاه کپی شد
کلیدواژه ها »