هم اکنون عضو شبکه تلگرام رجانیوز شوید
سه شنبه، 7 مهر 1405
ساعت 06:34
به روز شده در :

 

 

 

رجانیوز را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

 

چهارشنبه 21 ارديبهشت 1390 ساعت 09:47
چهارشنبه 21 ارديبهشت 1390 14:17 ساعت
2011-5-11 09:47:29
شناسه خبر : 72093

 ارديبهشت ماه 1390 پيش نويس هفتم جدول موسوم به جدول شماره يك گفتمان عدالت و پيشرفت توسط شوراي فعاليت شبكه اي مساجد و هيئات منتشر گرديد. در پيش نويس هفتم نسبت به پيش نويس ششم پنج تغيير ديده مي شود؛ كه لزوم شرح مجدد اين جدول را مطرح نمود. به عبارت ديگر جدول شماره يك گفتمان عدالت و پيشرفت سر فصل هاي اصلي "نگاه جامعه شناسانه"به حركت علمي كشور براي "توليد الگوي پيشرفت اسلامي" است كه در قالب يك جدول در معرض نقد انديشمندان و نخبگان جامعه ي اسلامي قرار گرفته است . همانطور که اشاره شد مطالب این جدول بر اساس نگاه نظام مند و جامعه شناسانه طبقه بندی شده است که قبل از ورود به شرح جدول به تبیین اجمالی روش حاکم بر طبقه بندی موضوعات این جدول می پردازیم.

استفاده از اصطلاح "نگاه جامعه شناسانه" در توصيف جدول شماره يك گفتمان عدالت و پيشرفت به اين خاطر است كه حركت علمي كشور براي توليد الگوي پيشرفت اسلامي نمي تواند در فضاي خلاء و ذهني انجام پذيرد. بر اساس نگاه جامعه شناسانه براي دستيابي به اين امر مهم لازم است كه نخبگان جامعه علاوه بر توجه

1-    به الزامات تئوريك موضوع

2-   به جهت گيري نگرش ها و انتظارات فرهنگ عمومي جامعه

3- و همچنين به شکل و جهت گیری برنامه ريزي قواي رئيسي نظام  براي اداره جامعه توجه تام داشته باشند.

به عبارت ديگر تكيه تصميم سازان در وزارت خانه ها، سازمان مديريت، كميسونها مجلس و مراكز پژوهشي نهادهاي مختلف به كارشناسي غربي -براي ادره كشور- موضوعي است كه در نهايت ريل اداره كشور را در مسير توسعه غربي قرار مي دهد و در عمل نياز به توليد الگوي پيشرفت اسلامي را در بدنه تصميم سازي كشور منتفي مي سازد. البته اين رويكرد جاري در وزارت خانه هاي كشور علاوه بر منتفي ساختن زمينه نياز به الگوي پيشرفت اسلامي، اثري مهم نیز در زندگي مردم دارد كه اثر آن در مسأله سازي براي اداره كشور و بالمآل غفلت از موضوع الگو كمتر از مسئله اول نيست. به عبارت ديگر برنامه هاي توسعه غربي زندگي مردم را بر اساس الگوي مصرف مدرن تنظیم می کند و این مساله فضاي پروشي جامعه را به سمت نيازهاي مادي مي کشاند. تغییر پسند اجتماعی در جريان انتخابات مردمي گرايش هاي ملي را به سمت جريان زاويه دار با آرمانهاي انقلاب هدايت مي نمايد و بدیهی است که انتخاب افرادي با گرايش هاي نزدیک به غرب، خود مانعي بزرگ بر سر تحقق آرمان توليد الگوي پيشرفت اسلامي است. با توجه به دو آسیب فوق است که در جدول شماره یک گفتمان عدالت و پیشرفت علاوه بر "ارائه  طبقه بندی متفاوت از موضوعات اندیشه ورزی" برای تولید الگوی پیشرفت اسلامی نسبت به سایر فهرست های علمی در این موضوع، "تحول در برنامه ریزی جریان مطالبه آرمانهای انقلاب" و همچنین تئوریزه شدن "تئوری ولایت فقیه در سطح ساختارها" مورد توجه قرار گرفته است.   

پيش نويس هفتم" جدول شماره يك گفتمان عدالت وپيشرفت" 



-