مردم خوشه بندي را از ذهنشان کنار بگذارند، يارانه متعلق به همه است
رئيسجمهوري اسلامي ايران سهشنبه شب در گفتوگوي زنده تلويزيوني با مردم شركت كرد و به پرسشهاي متنوعي درباره سالروز پيروزي انقلاب اسلامي، هدفمند كردن يارانهها و آخرين وضعيت آن، استقرار موشكهاي امريكا در برخي كشورهاي منطقه پاسخ داد. وي همچنين به تشريح آخرين موضع هستهاي جمهوري اسلامي پرداخت.
به گزارش رجانيوز، بخش دوم اين گفتوگو در ادامه آمده است:
هدفمند کردن يارانه ها نياز اقتصاد ايران است
رئيسجمهور در ادامه گفتگوي تلويزيوني از شبکه يک سيما گفت: همه مي دانند هدفمند کردن يارانه ها کار بسيار بزرگي براي دولت است و انرژي زيادي از دولت مي برد.
دکتر محمود احمدينژاد افزود: در کشورهاي ديگر هدفمند کردن يارانه ها بسيار ساده و روان انجام شده چرا که اختيارات وسيعي براي انجام اين کار به دولت ها داده شده است.
احمدينژاد با اشاره به اينکه به دولت هاي قبلي نيز براي اجراي طرح هدفمند کردن يارانه ها اختيار مطلق داده شده بود اما به دلايلي اين طرح در دولتهاي پيشين اجرايي نشد، گفت: در آن دولتها نيز همه مي خواستند توزيع يارانه ها را هدفمند کنند، چون جزو قانون بود.
رئيسجمهور تأکيد کرد: دولت ما قطعاً اين کار را اجرايي خواهد کرد.
وي با بيان اينکه در اول کار بر اين باور بوديم با نيمي از انرژي دولت يارانه ها را هدفمند کنيم و با نيمي ديگر به کارهاي ديگر بپردازيم و بر اين اساس لايحه اي تقديم کرديم اما در آن تغييراتي ايجاد شد، گفت: با پيچيدگي هايي در اجراي اين طرح روبرو شديم و الآن برآورد ما اين است که بايد با دو سوم توان دولت، قانون هدفمند کردن يارانه ها را اجرايي کنيم و با سختي جلو برويم.
احمدينژاد اظهار داشت: براي اجرايي کردن اين قانون با سرعت گام برخواهيم داشت چرا که اصل اين طرح بسيار مثبت است.
وي با اشاره به اينکه هدفمند کردن يارانه ها بهبود وضعيت مردم و کشور و برداشتن وزنه هاي اضافي از پاي ملت و اقتصاد ايران را در پي خواهد داشت، افزود: اگر بخواهيم هم پاي اقتصاد جهان پيش برويم و فعاليت هاي صحيح اقتصادي را توسعه دهيم، بايد اين طرح اجرايي شود.
رئيسجمهور با تأکيد بر اينکه براي اجرا کردن اين طرح به کمک مردم احتياج داريم، گفت: در طول تاريخ بشر؛ مردمي به خوبي مردم ايران ديده نشده است.
وي در پاسخ به اينکه طرح تحول اقتصادي دولت نهم اجزاي متفاوتي داشت و در جراحي بزرگ اقتصادي که در آن بايد بانکها، بيمه ها، گمرک و ماليات هم پاي يکديگر تصحيح مي شدند اما در بين اقتصاددانان هدفمند يارانه ها بيشتر مطرح شده است، گفت: اگر اين طرح اجرايي شود، همه خواهند ديد که آنطور نبوده است که فکر مي کردند.
احمدينژاد با بيان اينکه جراحي اقتصادي را قبول ندارم چرا که بحث حذف يارانه ها نيست، گفت: با اين کار همه پول ها مي خواهد برگردد اما درست برگردد و هدفمند کردن يارانه ها راهي است براي برگشت صحيح پول به جيب مردم و براي تأمين زندگي، توليد و صادرات به صورت صحيح.
رئيسجمهور افزود: ما هم اکنون با مشکلات زيادي از جمله مصرف بالا و اسراف روبرو هستيم چرا که هم زياد مصرف مي کنيم و در مقابل توليدمان اندک است و هم اتلاف منابع داريم.
وي گفت: بازدهي سيستم ها در برق، آب و انرژي بسيار پايين است و زمينه هاي سرمايه گذاري نيز محدود مي باشد.
احمدينژاد با اشاره به اينکه يکي از موانع اصلي در برابر سرمايه گذاري در کشور وضعيت يارانه هاست چرا که بخش هايي که بتواند يارانه ها را به سمت خود بکشانند، ديگر نمي گذارند بقيه بخش ها پيشرفت کنند، گفت: مثلاً در بخش برق بيشتر از ظرفيت کشور تقاضا وجود دارد اما مي بينيم در بخش هايي ديگر تقاضايي وجود ندارد.
وي گفت: متأسفانه ما نمي دانيم اقتصادمان چقدر است و عددها، عدد واقعي نيست و ما زماني مي توانيم به رشد اقتصادي بالا و تثبيت اين رشد برسيم که دست به اصلاحات بزنيم.
مردم خوشه بندي را از ذهنشان کنار بگذارند، يارانه متعلق به همه است
رئيسجمهور گفت: من از مردم خواهش مي کنم اصلاً خوشه بندي را از ذهنشان کنار بگذارند.
احمدينژاد افزود: ما مي توانيم در بعضي از بخش ها، مصرف انرژي را تا يک دهم کاهش دهيم.
وي گفت: شما فرض کنيد که ما فقط 20 درصد انرژي را کاهش بدهيم، بدون اينکه به توليد و رفاه مردم دست بخورد. 20 درصد انرژي يعني 20 ميليارد دلار که اين مبلغ بايد صرف ساخت کارخانه، مزرعه، پل، فرودگاه و بيمارستان شود.
احمدينژاد با بيان اين که همين امسال ما 20 ميليارد دلار يا 20 هزار ميليارد تومان کار عمراني کرديم، گفت: اگر اين 20 هزار ميليارد تومان بشود 40 هزار ميليارد تومان چه اتفاقي در کشور مي افتد؟ تمام سدها، پل ها، راه آهن، دو برابر مي شود که اين يک قلمش است.
وي افزود: در حالي که پيش بيني من اين است که اگر در صنعت و در ساير بخش ها ما اصلاحات اساسي انجام بدهيم، اين درصد خيلي بيش از 20 درصد است.
رئيسجمهور گفت: ما الآن معادل کشورهايي مصرف مي کنيم که حجم اقتصادشان 3 يا 4 برابر ماست؛ اين ثروت ملي است که بد استفاده مي شود.
احمدينژاد افزود: درست مثل خودرويي است که بد کار مي کند، موتورش هم مصرف اضافه دارد، هر چه گاز بدهي، راه نمي رود و هم آلودگي درست مي کند.
وي گفت: اگر اين موتور تنظيم شود، مصرف پايين مي آيد، شتاب بالا مي رود و آلودگي هوا از بين مي رود، ما بايد چنين کاري را انجام بدهيم.
رئيسجمهور افزود: البته کشاورزي هم کمتر متأثر از اين هدفمند کردن يارانه است اما حتماً بايد حمايت بشود، عمدتاً صنعت به عنوان بخش عمومي و بخش خانگي بايد اصلاح شوند.
احمدينژاد گفت: در حال حاضر همه دنيا به سمت لامپ هاي الايدي و کم مصرف سوق پيدا کرده اند، ما اين لامپ کم مصرف را با يارانه توزيع مي کنيم اما از آن استقبال نمي شود، خب الآن لامپ هايي با قدرت يک و نيم وات مصرف آمده است و مثل يک لامپ 25 يا 50 وات نور مي دهد.
وي افزود: اگر ما بتوانيم اينها را جايگزين کنيم، اين انرژي مال ملت است و مي توانيم اين انرژي را در دنيا بفروشيم يا ببريم سرمايه گذاري جديد را انجام دهيم که اين باز در جيب ملت خواهد رفت که اين کار دنبال خواهد شد و انجام مي شود.
در ادامه مجري برنامه با بيان اين که اين بخش 50 درصدي که بايد به مردم برگردد بعد از گزارشي که مرکز آمار داد مبني بر خوشه بندي هاي مختلف، ابهاماتي را در جامعه ايجاد کرد که شما هم در مصاحبه اعلام کرديد که اين يک طرح نهايي نيست و يک طرح مطالعاتي است و طرح نهايي متعاقباً اعلام خواهد شد، گفت: اين روز ها هر جا که مردم هستند، صحبت از خوشه است و لطيفه هايي هم بين مردم در اين زمينه مي گردانند، آخرين تصميم چيست؟
رئيسجمهور گفت: من از مردم و از شما خواهش مي کنم خوشه بندي را از ذهنتان کنار بگذاريد، اصلاً صد درصد اين بر مي گردد به مردم که 50 درصد مستقيم است، 30 و 20 درصد با يک واسطه است که دوباره همه اينها بر مي گردد توي جيب مردم.
احمدينژاد افزود: بنا بر اين همه مردم از آن استفاده کنند مگر آنهايي که متقاضي نيستند، هستند بخشي از جامعه که مستقيماً نمي خواهند بگيرند.
وي گفت: ما از آن ناراحت نيستيم که برخي از جامعه رفاهشان بالاتر است، ما تلاشمان اين است که همه را به نقطه مطلوب برسانيم.
پرداخت يارانه ها قبل از اجراي طرح
رئيسجمهور در ادامه گفتگوي مستقيم از شبکه يک سيما گفت: کساني که به يارانه ها نياز ندارند، مي توانند مراجعه نکنند.
دکتر محمود احمدينژاد افزود: از 64 تا 65 ميليون نفري که در ثبت اطلاعات شرکت داشته اند، تشکر مي کنيم به خاطر اينکه ما تصوير خوب با تقريب قابل قبولي به دست آورده ايم.
وي اظهار داشت: بعضي ها خيال مي کنند مردم اطلاعات اشتباهي ارائه کرده اند، نه واقعاً اينطور نيست. در وارد کردن اطلاعات و دريافت آن اختلاف نظر پيدا مي شود. مثلاً در بالاي فرم از افراد خواسته شده است که درآمدشان را به تومان بنويسند، يعني اگر در فرم 250 ثبت شد، يعني 250 هزار تومان، اما بعضي ها حواسشان نبوده و رقم دو ميليون پانصد هزار ريال ثبت کرده اند.
احمدينژاد گفت: کامپيوتر هم اين رقم را دو ميليون و پانصد هزار تومان ثبت کرده است و ما چنين اشکالاتي داريم.
وي افزود: برخي ديگر از افراد هنگام اعلام درآمد تمام قسط ها و وام ها را کسر کرده و رقم باقيمانده را اعلام مي کنند، البته اين اشتباهات وجود دارد و طبيعي است.
رئيسجمهور با بيان اينکه اطلاعات به دست آمده بانک اطلاعاتي بسياري خوبي است، گفت: اطلاعات اين بانک با کمک خود مردم به دست آمده است و ما تصوير مناسبي از وضع عمومي افراد در جامعه داريم.
احمدينژاد افزود: ما مي دانيم مردم چقدر مردم هزينه دارند و کسري ها کجاست. اين اطلاعات براي برنامه ريزي هاي آينده خيلي خوب است.
احمدينژاد افزود: مدلي که مرکز آمار براي خوشه بندي پيشنهاد داد مدل خوبي است و براي رسيدن به نقطه قابل قبول 3 تا 4 بار بايد صحيح و خطا بشود تا به نقطه قابل قبول برسد.
رئيسجمهور گفت: برنامه ما اين است که يارانه ها به همه افراد در جامعه تعلق گيرد به جز افرادي که داوطلب نيستند يا نياز ندارند، در حال حاضر 7 تا 8 ميليون نفر هم در اين طرح ثبت نام نکرده اند و از همين تعداد افراد نيز درخواست کرده ايم براي تکميل شدن اطلاعات و داشتن تصوير مناسب از وضع اقتصادي جامعه بيايند و ثبت نام کنند.
احمدينژاد گفت: بر اين اساس، خوشه بندي انجام شد اما اين خوشه بندي مبناي پرداخت ها نيست، بناي ما همين است که يارانه را به همه پرداخت کنيم اما طبيعي است که به برخي از اقشار بايد بيشتر پرداخت شود.
وي افزود: بالاخره اگر ما مي خواهيم روستاها آباد شود و مسائل کشور به طور ريشه اي حل شود، برخي از اقشار مانند آنهايي که حقوق ثابت دريافت مي کنند، حتما يارانه دريافت خواهند کرد. البته افرادي که درآمد بالايي دارند هم حداقل يارانه را دريافت مي کنند مگر انکه داوطلب نباشند.
رئيسجمهور با تاکيد بر اينکه در پرداخت يارانه ها جاي نگراني نيست، گفت: افرادي که حقوق ثابت دارند از جمله کارمندان، کارگران، کسبه جزء، کشاورزان خرده پا و آنهايي که تحت پوشش نهادهاي حمايتي هستند، قطعاً از يارانه ها بهره مند خواهند شد.
احمدينژاد ادامه داد: ما حتي در بودجه پرداخت يارانه را براي کارمندان دولت پيش بيني کرده ايم.
وي با اشاره به تغييراتي که در وضعيت اقتصادي افراد از سال گذشته تاکنون رخ داده است، گفت: امکان دارد از پارسال تا هم اکنون افرادي ازدواج کرده و يا صاحب فرزند شده باشند، وسيله نقليه اي را فروخته و يا وسيله ديگري تهيه کرده باشند، اين افراد نيز مي توانند اطلاعات خود را اعلام کنند.
احمدينژاد با تاکيد مجدد بر اينکه جاي نگراني در انجام اين طرح وجود ندارد، افزود: در اين طرح ما همراه مردم هستيم و اين طرح مال مردم است و مي خواهيم همراه مردم حرکت کنيم و اصلاحات اقتصادي را انجام دهيم.
رئيسجمهور از مردم خواست در انجام اين طرح پيشگام باشند و دولت نيز راه را باز خواهد کرد.
احمدينژاد گفت: هر کاري را هم که بخواهيم انجام دهيم، به اطلاع مردم خواهيم رساند.
وي افزود: از زماني که پرداخت يارانه ها آغاز شود، حقوق همه افرادي که مشمول طرح هستند، محفوظ است و افراد مي توانند با بازکردن حساب در بانک ها يارانه خود را دريافت کنند.
احمدينژاد گفت: بنا داريم قبل از آغاز طرح پرداخت يارانه ها را آغاز کنيم.
قدم ها را با بررسي کامل، محکم و همراه با مردم بر مي داريم
رئيسجمهور گفت: ما قدم ها را با بررسي کامل، خيلي محکم و همراه مردم بر مي داريم.
مجري برنامه از رئيسجمهور پرسيد: 30 درصدي که قرار است از محل هدفمندي يارانه ها به بخش هاي اقتصادي تزريق شود، شايد به نوعي ابهاماتي را براي فعالان اقتصادي ايجاد کرده است و لازم باشد بيشتر با آنان صحبت شود که اين 30 درصد به آنها چگونه و با چه مکانيزمي برگردانده مي شود؟
مجري برنامه در ادامه افزود: در واقع بر مبناي چه، آنها از اين بودجه منتفع مي شوند که بتوانند صنعتشان را رشد دهند و اگر اين درست برنگردد، آيا ممکن نيست موجب گراني شود؟
احمدينژاد در پاسخ به اين سؤال گفت: ما در حال نهايي کردن يک بسته عملياتي در بخش هاي گوناگون هستيم که يکي از آنها صنعت است و صنعت دهها بخش است.
وي اضافه کرد: بعضي از بخش هاي صنعت، حاشيه سودي دارند و مشکلي ندارند؛ ضمن اينکه يک مقدار روي قيمتشان مي گذارند و انرژي بر نيستند.
رئيسجمهور افزود: برخي از بخش هاي صنعت هم وجود دارند که نياز کشور است و بايد از آنها حمايت شود که ما با اينها قرارداد مي بنديم و وزارت صنايع به سرعت در حال آماده کردن آنهاست که در برخي بخش ها نيز در کارگروه بحث شده است.
احمدينژاد در ادامه اين گفته مجري که فولاد خيلي انرژيبر است، گفت: اين صنعت 3 تا 5 سال لازم دارد تا سيستم خود را اصلاح کند که ما بايد در اين 5 سال حمايتش کنيم و در برق و نيروگاه ها هم اينگونه است.
وي افزود: در هر بخشي ما در حال تهيه برنامه اي براي اصلاح وضع فعلي به وضع مطلوبتر هستيم و در اين فاصله آن بخش ها، در قراردادهايي که بسته مي شود، مورد حمايت قرار مي گيرند و تکاليفي به عهده آنها واگذار مي شود.
رئيسجمهور گفت: فرض کنيد قيمت برق يا سوخت را تبعيضي به آنها مي دهيم و به آنها بگوييم ما تا 5 سال سوخت را با اين قيمت به شما مي دهيم و برايشان شرط مي گذاريم و سال به سال اندازه مي گيريم که آيا تکنولوژي خود را بهتر کردند يا نه و اگر بهتر نکردند، قانون به ما اجازه داده است تا آنها را مجازات و جريمه کنيم.
احمدينژاد افزود: همين طور اگر کسي اطلاعات غلطي دهد و معلوم شود، طبق قانون بايد آن را برگرداند و مجازات شود و حق ندارد استفاده کند و از بهره مندي محروم مي شود.
وي گفت: بسته هاي بخش هاي صنعت، کشاورزي، حمل و نقل عمومي، دولتي و تجاري با کمک خود اين بخش ها در حال تکميل و تهيه است يعني در بخش صنعت از صاحبنظران صنعت دائماً دعوت مي کنند و الآن سرعت بالا رفته است و هر وقت بسته هايشان آماده باشد، با اطلاع رساني اجرا مي کنيم.
رئيسجمهور افزود: مقداري به بخش توليد ما فشار مي آيد به اين معني که بخش توليد ما هميشه مي دانسته است که بايد تکنولوژي را بالا ببرد و مديريت را اصلاح کند؛ فشار يعني کار بيشتري بکنند، فکر کنند، مشاور بگيرند، طراحي و برنامه ريزي کنند.
وي گفت: صنعتمان بايد در دنيا خود را نشان دهد و رقابت کند و معني آن اين است که هم اصلاح مديريتي، هم ساختاري و هم فناوري شود؛ اين يعني از ريشه صنعت ما تکان مي خورد و رشد مي کند.
رئيسجمهور گفت: آن وقت کار علمي استاد و مخترع ما معنا و ارزش پيدا مي کند و به آن توجه مي شود و در آن صورت نوآوري ها، خلاقيت ها و ابتکارات جامعه جايگاه خود را پيدا و تحقيقات دانشگاهي، علمي و پژوهش ها ارزش پيدا مي کند.
احمدينژاد افزود: واقعاً هيچ جاي نگراني نيست و ما تا مطلبي را به نقطه اطمينان نرسيم عمل نمي کنيم چون اين يک طرح يک يا دو روزه نيست، اين طرح 10، 20، 30 سال مي خواهد در کشور اجرا شود.
وي گفت: اين نکته مهمي است و اميدواريم که از همان روزهاي اول مردم مزه شيرين آن را بچشند.
رئيسجمهور در پاسخ به اين سؤال مجري که گفت "آن 20 درصد که در اختيار دولت قرار مي گيرد، چه مي شود" افزود: حالا آن 30 درصد و 20 درصد که شما گفتيد، اين نيست که ما نتوانيم نقدي به مردم بدهيم، اينها در صنعت رفته است.
احمدينژاد گفت: بخشي از هزينه هاي صنعت صرف نهادها و بخشي هم صرف نيروي انساني مي شود که ما مي توانيم يک بخش را به نيروي انساني بدهيم يعني آن 20 درصدي که در دولت مي آيد، بخشي از آن مي تواند به کارمندان دولت پرداخت شود.
هدفمند کردن يارانه ها با اثربخش ترين روش ها
رئيسجمهور در پاسخ به اين سئوال که آزادسازي قيمت ها چگونه صورت مي گيرد، گفت: اين کار را به چند روش مي توان اجرا کرد که يک روش، اجراي يکباره است.
دکتر احمدينژاد با بيان اينکه بسياري از کشورها در اين زمينه به صورت يکباره عمل کرده اند، افزود: اجراي يکباره آزادسازي قيمت ها محاسن و معايبي دارد و حسن بزرگ آن اين است که تورم انتظاري آن يک بار است.
رئيسجمهور گفت: مثلاً فرض کنيد اگر بيست تومان روي قيمت هر ليتر بنزين بگذاريد، اثري دارد و ده تومان روي کرايه ها مي رود و در واقع يک جهش واقعي داريم اما فضايي که در اين زمينه درست مي کند و انتظار بالا رفتن قيمت، باعث مي شود که به جاي ده تومان، بيست، سي يا پنجاه تومان يعني بيش از مقدار واقعي بر قيمت کرايه افزوده مي شود.
احمدينژاد افزود: يکباره اجرا شدن آزادسازي قيمت ها موجب مي شود تورم انتظاري يکبار باشد اما اگر چند بار اين کار اجرا شود اين تورم انتظاري چند بار پيش مي آيد.
رئيسجمهور گفت: عيبي که اجراي يکباره آزادسازي قيمت ها دارد اين است که اگرچه مردم و بخش خانگي به دليل آنکه هزينه ها به جيبشان مي رود مي توانند خود را تطبيق دهند اما برخي بخش هاي توليدي کشور ممکن است نتواند خود را به صادرات برساند.
احمدينژاد افزود: در اين صورت ممکن است قدري در صادرات افت داشته باشيم و اين افت صادرات موجب کاهش توليد شود.
رئيسجمهور گفت: ما براي اجراي طرح هدفمند کردن يارانه ها سه سال پيش بيني کرده بوديم اما مجلس شوراي اسلامي مقرر کرد در طول پنج سال اجرا شود.
احمدينژاد افزود: ما هم اکنون سه گزينه پنج گام، سه گام و دو گام را در دست بررسي داريم.
رئيسجمهور گفت: گزينه دو گام با فاصله زماني است به گونه اي که ما پنج سال مقرر در قانون را پوشش مي دهيم ضمن اينکه تورم انتظاري را نيز برطرف مي کنيم منتهي اينکه درباره کدام کالا و فراورده چگونه اجرا شود، ما دو گونه تحليل داريم.
احمدينژاد افزود: يک تحليل اين است که اگر دو گام يا پنج گام باشد، همه را به يک نسبت اجرا کنيم و سناريوي دوم نيز که در دست بررسي است اين است که در اين زمينه سبد به سبد کار کنيم.
رئيسجمهور گفت: هم اکنون ما 10 سناريو تهيه کرديم و تحليل آنها را در دست داريم تا سناريويي را که بيشترين آثار مثبت و کمترين آثار منفي را دارد، انتخاب کنيم. فعلاًدر بحث هاي کارشناسي هستيم و هر وقت نهايي شد، مردم را مطلع مي کنيم.
احمدينژاد افزود: بنابراين هم اکنون هيچگونه افزايش قيمتي نداريم و هرجا هم افزايش قيمتي باشد در همه بخش ها؛ جبراني آن را پيش بيني کرديم.
رئيسجمهور گفت: فرض کنيم اگر گفتيم قرار است گازوئيل ليتري يک تومان گران شود، معلوم است که بايد کرايه کاميون مسير بندرعباس- تهران چقدر افزايش يابد يا کرايه ميدان فردوسي به پل کريمخان چقدر به ازاي هر نفر زياد شود.
احمدينژاد با بيان اينکه علاوه بر اين اقدامات ديگري نيز در دست داريم، افزود: هم اکنون 250 هزار کاميون در بخش حمل و نقل کالا فعاليت مي کنند که بيش از صد هزار دستگاه آن فرسوده است و ما در بسته هاي سياستي، برنامه ريزي کرده ايم که اين صد هزار کاميون فرسوده اصلاح شود.
رئيسجمهور گفت: کاميون ها به طور طبيعي به ازاي هر صد کيلومتر حرکت با بار، سي تا سي و پنج ليتر گازوئيل مصرف مي کنند در حالي که کاميون هاي فرسوده در همين مسافت هشتاد تا صد ليتر مصرف دارند.
احمدينژاد افزود: هم اکنون کمتر از نصف ظرفيت کاميون هاي کشور مورد استفاده قرار مي گيرد و تعداد کاميون ها زيادتر از بار موجود در کشور است.
رئيسجمهور گفت: کاميون سرمايه يک نفر است و يک راننده زندگي خود را با آن سپري مي کند و بعد از مدتي کار طبعيتاً نياز به استراحت دارد و اگر در اين زمينه مديريتي مشترک براي کاميون ها ايجاد شود و در عين حال کاميون ها هم نو باشند، در فاصله استراحت يک راننده، کاميون مي تواند مورد استفاده يک راننده ديگر قرار گيرد که در اين صورت براي حمل و نقل کالاهاي کشور نيازمند کاميون هاي کمتري هستيم.
احمدينژاد افزود: براي اين کار لازم نيست مالکيت مشترک باشد بلکه مي توان با مديريت مشترک اين کار را پيش برد.
رئيسجمهور گفت: هم اکنون روزانه يک ميليون و 600 هزار بشکه نفت خام را براي تبديل به بنزين، گازوئيل و نفت کوره به پالايشگاه ها تحويل مي دهيم و مصرف مي کنيم.
احمدينژاد افزود: روزانه 350 تا 380 ميلي متر مکعب نيز گاز طبيعي در کشور مصرف مي کنيم.
رئيسجمهور گفت: با اين مديريت مشترک مي توانيم مصرف سوخت کشور را پايين بياوريم و اين کار به افزايش صادرات نفت و گاز کشور منجر شود و درآمد آن به خزانه ملت برود بدون آنکه کسي آسيب ببيند.
احمدينژاد افزود: اگر اين پنجاه ليتر مصرف گازوئيل به ازاي هر کاميون فرسوده صرفه جويي شود، هم راننده کاميون و هم صاحب بار هزينه کمتري مي پردازند ضمن اينکه از کيسه ملت نيز هزينه اضافه حذف مي شود و اين يک انقلاب اقتصادي است.
رئيسجمهور با بيان اينکه طرح هاي ديگري نيز در دست برنامه ريزي داريم، گفت: در کنار اينها بحث بانکها و ماليات را نيز در دست داريم.
وي افزود: خطري که در طرح هدفمند کردن يارانه ها وجود دارد اين است که عده قليلي همه يارانه ها را با يک چرخش از دست مردم در بياورند و ببرند.
روند نرخ تورم نزولي است
رئيسجمهور گفت: روند نرخ تورم نزولي است.
دکتر احمدينژاد با تشريح زواياي اجراي قانون هدفمند کردن يارانه ها گفت: در خصوص بانک، بيمه و ماليات به سرعت کارهاي مديريت اقتصادي انجام شده و به ترتيب در حال انجام است.
وي با بيان اين که بر اساس اين قانون، بانک ها بايد منابع خود را درست توزيع کنند، گفت: اگر در بانک يک پول قدرتمندي، نابجا بچرخد؛ بخشي از پول از جيب مردم خارج مي شود.
احمدينژاد با تاکيد بر اين که در اين باره زيرساخت ها تهيه شده است، به موضوع ماليات اشاره کرد و گفت: آنچيزي که مشخص است اينکه، هر کس درآمد بيشتري دارد، بايد به همان اندازه هم مالياتش را پرداخت بکند؛ زيرا اين اصل، اساس پايداري جامعه است.
وي با بيان اين که در اجراي دقيق اين قانون، دو برنامه کنترلي داريم، افزود: در برنامه نخست، گروه نظارت و بازرسي براي کنترل مسائل ريز بازار تقويت مي شود؛ هرچند در حال حاضر اصناف و اتحاديه هاي صنفي در اين باره خوب کار مي کنند.
رئيسجمهور با تاکيد بر اين که بخش عمده اي از روند نرخ نزولي تورم کار اصناف است، گفت: نرخ تورم 12ماهه منتهي به آذر در مقايسه با دوره مشابه قبل، 12 و 2 دهم درصد رسيده است و طبق محاسبه، تورم نقطه به نقطه، پايان آذر امسال در مقايسه با پايان آذر سال گذشته، به 7 و 8 دهم درصد رسيد که کمتر به اين نقطه رسيده بوديم و اميدوارم سال آينده اين روند را ادامه دهيم.
وي همچنين با بيان اينکه بر اساس برنامه دوم، اصل 49 قانون اساسي دولت را موظف کرده است که همه ثروت هاي خلاف را که از طريق تقلب، ربا، سوءاستفاده و تزوير در بخش هاي دولتي و غيردولتي به دست آمده است، برگرداند.
احمدينژاد با بيان اين که در دولت آئين نامه اي تصويب شد، همزمان با طرح هدفمند کردن يارانه ها اجرا خواهد شد، گفت: اين قانون به کسي اجازه سوءاستفاده نمي دهد.
وي با تاکيد بر اين که حداکثر منافع هدفمندي يارانه ها، به جيب مردم خواهد رفت و توزيع عادلانه در کشور صورت خواهد گرفت، گفت: در اين باره افراد گوناگوني اظهار نظر مي کنند، کشور ما کشور آزادي است، اظهارنظر اشکالي ندارد اما توصيه مي کنم؛ کساني که اطلاعي درباره قانون ندارند، اظهارنظر نکنند چرا که ممکن است آثار منفي داشته باشد.
وي افزود: دولت در اين باره سخنگو دارد و اگر نياز باشد به طور مستمر اطلاعيه صادر مي کند و ما دائم همراه مردم هستيم.
رئيسجمهور از رسانه ها خواست تا دولت را در اجراي اين قانون کمک کنند.
وي با بيان اينکه اين طرح، ملي است و مربوط به دولت خاصي نيست، گفت: فقط دولت دهم بار آن را به دوش مي کشد و مطمئنا همه نفع آن براي مردم است.
رئيسجمهور با اشاره به اين که اجراي اين قانون به توليد، صادرات و چرخش اقتصادي کمک مي کند، گفت: اين طرح احمدينژاد نيست، بلکه طرحي ملي و متعلق به همگان است.
وي افزود: مرحله اول را که سپري کنيم، بعد خواهيم ديد که چه قدر شيرين خواهد بود و در آن شرايط، دولت خود را کنار مي کشد و امور به صورت خودکار انجام مي شود.
رئيسجمهور تاکيد کرد: حتي سهم توليد، از طريق حساب بانکي با شفافيت و گزارش به مردم، پرداخت خواهد شد.
