هم اکنون عضو شبکه تلگرام رجانیوز شوید
پنجشنبه، 12 شهريور 1405
ساعت 02:54
به روز شده در :

 

 

 

رجانیوز را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

 

دوشنبه 1 مهر 1387 ساعت 13:16
دوشنبه 1 مهر 1387 16:46 ساعت
2008-9-22 13:16:53
شناسه خبر : 1904

ویژه برنامه مستند دفاع مقدس ،کاری از گروه خبری شبکه اول سیما با رویکردی متفاوت و خلاقانه و گاه بیان حقایق و ناگفته های جنگ 8 ساله هر شب ساعت 30/21 از این شبکه پخش می شود.خبرگزاری حیات با توجه به محتوای مبتکرانه این مجموعه و انعکاس ناگفته های جنگ اقدام به انتشار این گزارش نموده است.

متن زیر بخش پنجم مجموعه دفاع مقدس است:

حمله عراق در هفته های اخیر تقریبا همه قشرها را به نوعی غیرتی کرده و به تحرک واداشته . در این معرکه شجاعت و غیرت جوانها انصافا میاندار هستند و در دفاع از دین و میهنشان شور و نشاط خاصی دارند. آن طوری که ما دیدیم و شنیدیم حتی لات های به اصطلاح با معرفت جنوب تهران هم راهی جبهه ها شدند .

با وجود اینکه سازمان دفاعی منسجمی در مناطق مرزی وجود ندارد، همه به خصوص جوانها به فرمان امام برای ثبت نام به مراکز سپاه و بسیجی مراجعه می کنند.

فرهنگ ایثار و شجاعت که در ایام پیروزی انقلاب در کشور جان گرفته بود این روزها طراوت تازه ای گرفته است.

صحبت های یک روحانی داوطلب جبهه: وظیفه هر فرد مسلمان و معتقد به اسلام و قرآن است که در این موقعیت خاصی که مزدوران عراق به آبروی اسلام حمله می کنند ما باید با تمام توان و قدرت بجنگیم.

یک پزشک جراح: متخصص جراح عمومی هستم و این نهایت سعادت برای من است که در خدمت یک تیمی از بیمارستان امام خمینی ساری عازم غرب کشور هستیم...

یک برادر ارمنی می گوید: سلام به رهبر عزیز، ما برادران ارمنی از طرف شورای خلیفه گری ارامنه راهی جبهه می شویم تا بتوانیم دین خود را در این جنگ تحمیلی ادا کنیم.

امام به رزمندگانش می گوید: تاریخ اسلام از صدر اسلام جوانانی مثل جوانان ایران ما سراغ ندارد و ملتی مثل ملت ایران در تاریخ ثبت نشده است من از این چهره های نورانی و بشاش شما و از این گریه های شوق شما حسرت می برم.

امام خمینی از محاصره آبادان خشمگین و ناراحت است تصرف احتمالی این شهر به خصوص پس از سقوط خرمشهر اوضاع را کاملا به نفع ارتش صدام خواهد کرد رهبر انقلاب امروز به نظامیان هشدار می دهد محاصره آبادان را در هم شکنند، من منتظرم که این حصر آبادان از بین برود و هشدار می دهد به پاسداران قوای انتظامی و فرماندهان قوای انتظامی که این حصر باید شکسته شود مسامحه نشود و فکر این نباشند که اگر آمدند بیرونشان می کنیم اگر بیایند خسارت می زنند نگذارند این ها وارد شوند از خرمشهر بیرونشان کنند و حالت تهاجمی بگیرند.

مردمی که در هجوم عراق بی خانمان شدند راهی شهرهای دیگر می شوند و موج آوارگان به تدریج به شهرهای دیگر می رسد اوج همدلی و یاری در سراسر کشور اوج گرفته است ، اندوه بی خانمانی این هموطنان در پرتو وحدت و همدلی مردم کمرنگ می شود. چندین اردوگاه در مناطق مختلف کشور برپا می شود.

امام در مورد یاری به آوارگی مردم خرمشهر می فرمایند: اینها در راه اسلام و جنگ در اسلام اینطور آواره شدند اینها را باید مثل خودتان و مثل فرزندان خود بدانید و ‌آنها را مثل مهمان عزیز، مهمانداری کنید. دولت هم باید از آنها حفاظت کند و جاهایی را برای آنها معین کند.

حملات عراق ادامه دارد و اوضاع شهرهای مناطق جنگی وخیم است اما برخی روزنامه و سیاسیون دست از جدل و جدال سیاسی برنمی دارند امام خمینی و مردم از دست روزنامه ها، گروه ها، مقامات و فعالان سیاسی خسته شده اند. بنی صدر با روزنامه انقلاب اسلامی خواسته یا ناخواسته عملا به محور جنگ روانی مخالفین امام و انقلاب تبدیل شده است.

امام امروز 25 آبان 59 بار دیگر سیاست بازان و قدرت طلبان را به باد انتقاد می گیرد و می گوید: چه شده است شما را، پیروز شدید؟! شمایی که الان لشکر پر بهتان حمله کرده، شمایی که الان در سوسنگرد و آبادان و اهواز اون بساط رو دارید، نباید به خودتان بیایید که دیگر در روزنامه هاتون این غلط را نکنند. یه روزنامه به طرفداری این طرف یه روزنامه به طرفداری اون طرف آخه شما مسلمانید، مسلمان باید با هم باشد، چرا جلوی روزنامه ها را نمی گیرد مکرر من گفته ام چرا جلوی روزنامه ها را نمی گیرید من باید جلوی روزنامه ها را بگیرم، چرا جلوی قلم ها شونو نمی گیرند در یک همچنین مشکلی که ما داریم شما باید به جان هم بیفتید؟

آثار خطرناک ناامیدی از شکست دادن عراق در گفتار و رفتار برخی مسوولان آشکار شده است. بنی صدر 29 آبان در نامه ای به امام می نویسد، اگر حالا جنگ را تمام نکنیم هرگز موفق به این کار نخواهیم شد.

برخلاف برخی مسوولان خسته و ناامید مردم در مناطق و شهرهای جنگی با صبر و شجاعت در مقابل مهاجمان ایستاده اند و صحنه های زیبایی در تاریخ مقاومت در برابر بیگانگان خلق می کنند.

پدر دو شهید می گوید: من دو فرزند دارم که در امریکا بودند و موقعی که انقلاب برپا شد، درسشان را نیمه تمام گذاشتند و برای کمک به انقلاب به ایران آمدند و یکی شان (منوچهرم) در ستاد انقلاب آبادان و فریدونم در کردستان شهید شد و هر دوشون را فدای اسلام کردم.

عیادت (شهید) آیت الله مدنی از رزمندگان مجروح مشکل کمبود سلاح همچنان نیروهای سپاهی و بسیجی را رنج می دهد (رزمندگان می گویند: چرا به ما سلاح نمی دهند)

طارق عزیز در سفر به مسکو و پاریس به دنبال گرفتن تجهیزات بیشتری برای ارتش صدام است. روس ها احتیاط می کنند اما مقامات فرانسوی بی پروا به تجهیز بیشتر صدام می پردازند.

عراق در نیمه های آبان اولین محموله «میراژ اف- ا» را سه ماه زودتر از موعد مقرر از فرانسوی ها دریافت می کنند . میراژها بلافاصله برای حمله به مناطق مختلف ایران عملیاتی می شوند در مقابل نیروی هوایی ایران به علت مشکلات موجود در راه تهیه قطعات مورد نیاز در استفاده از هواپیماهای خود کاملا محتاط شده است.

بنی صدر امروز 28 آبان 59 در مراسم روز عاشورا با حمایت منافقین، رجایی و نهادهای انقلابی مانند سپاه را مورد حمله قرار می دهد. صدام 30 آبان 2 روز پس از سخنرانی بنی صدر و اوج گیری اختلافات در ایران اعلام می کند هر فرد عراقی و شاید هر فرد عرب مایل به تقسیم و انهدام ایران است. تلاش برای تامین نیازهای فرزندان ملت در جبهه ها مردم را به تکاپویی به یادماندنی و وحدت بخش برانگیخته است هر کس با هر عقیده و دیدگاه و در هر شهر و روستا به تناسب وسعش یاری رزمندگان می شتابد.

اولاف پالمه، دیپلمات سوئدی به نمایندگی از دبیر کل سازمان ملل به ایران آمده است مقامات کشور آتش بس و عقب نشینی نظامیان عراقی را مبنای پایان جنگ اعلام می کنند.

اولاف پالمه می گوید: حل مشکل ایران و عراق نیازمند زمان است.

پالمه سه روز بعد به بغداد می رود نماینده دبیر کل پس از بازگشت به ژنو اعلام می کند، ریشه های اختلاف بین ایران و عراق بسیار عمیق است و نباید انتظار حل سریع مساله را داشت.

نیروی دریایی ارتش امروز 7 آذر 59 در عملیاتی سنگین دو اسکله الامیه و البکر عراق را به آتش می کشد و ضربات سختی بر نیروی دریایی عراق وارد می سازد. مردم از عملکرد مرزداران آبی خود خرسند اما همچنان در انتظار حمله زمینی به متجاوزان بعثی و بیرون راندن آنها به سر می برند.

سه تن از اصحاب امام، آقایان خامنه ای، بهشتی و رفسنجانی در سخنان و نوشته های خود، خودداری بنی صدر از دادن سلاح به سپاه و بسیج را به باد انتقاد می گیرند.

بنی صدر که در معادلات سیاسی سپاه را در طیف مقابل خود تحلیل می کند امروز هجدهم آذر 59 با لحنی تمسخر آمیز این گونه جواب می دهد عده ای همین طوری راه افتادند و هی می گویند سلاح بدهید به نیروهای مردمی آخر مگر می شود جنگ، علم و تحصیل می خواهد.

البته با وجود مخالفت بنی صدر با دادن سلاح و تجهیزات به بسیج و سپاه از برخی مناطق جنگی گزارش می رسد برخی فرماندهان و نیروهای ارتش پنهانی به سپاه گلوله و تجهیزات انفرادی می دهند به شرط آنکه به گوش مقامات بالا نرسد.

این روزها در سطح فرماندهان و مسوولان سپاه بحث های کاملا داغ و محرمانه ای درباره جنگ بوجود آمده چند نفر از مسوولان سپاه معتقدند وظیفه این نهاد فقط مبارزه با ضد انقلاب است و سپاه ربطی به دفاع از مرزها ندارد. تعدادی دیگر معتقدند سپاه باید در جنگ حضور داشته باشد اما فقط با عملیات چریکی، در مقابل اکثر فرماندهان و مسوولان این نهاد جوان و انقلابی اعتقاد دارند و وظیفه ذاتی سپاه دفاع از انقلاب است و باید با همه وجود در جنگ حضور فعال و موثر پیدا کند. این اعتقاد در نهایت به گرایش غالب در سپاه تبدیل می شود و از این مقطع هویت سازمانی سپاه در جنگ شکل تازه و رو به گسترشی می گیرد در این روند ستاد عملیات جنوب که در باشگاه گلف اهواز تشکیل شده نقش مهمی در هویت یابی سازمانی سپاه و حضور منسجم این نهاد در جنگ برعهده گرفته است جنگ مشکلات خاصی را به همراه آورده است و زندگی مردم را با معضلات و دشواری های تازه روبرو کرده است اما وحدت مومنانه و همدلی هوشیارانه ملت عرصه ای لبریز شور و معنویت را در کشور به وجود می آورد.


ادامه دارد.



-