هم اکنون عضو شبکه تلگرام رجانیوز شوید
شنبه، 14 شهريور 1405
ساعت 10:09
به روز شده در :

 

 

 

رجانیوز را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

 

شنبه 16 آذر 1387 ساعت 23:21
يكشنبه 17 آذر 1387 02:51 ساعت
2008-12-6 23:21:31
شناسه خبر : 5924
پس از موج اول برائت اصولگرايان

پس از موج اول برائت اصولگرایان از طرح دولت وحدت ملی که عمدتاً از سوی عناصر سیاسی نزدیک به جمعیت ایثارگران صورت می گرفت، دیروز و امروز شخصبت های سیاسی نزدیک به دکتر احمدی نژاد و جبهه پیروان خط امام و رهبری (به جز جامعه اسلامی مهندسین) نیز به موضع گیری علیه طرح مشترک ناطق نوری و کارگزاران سازندگی پرداختند.

يک داغ دل بس است براى قبيله اى

حسین شریعتمداری مدیر مسئول روزنامه کیهان امروز در سرمقاله این روزنامه با عنوان «يک داغ دل بس است براى قبيله اى» نوشت: شواهد و قرائن موجود حکایت از آن دارد که آمریکا برای عملیاتی کردن پروژه خود، به ترفند جابه جایی مرزها و تغییر محورها روی آورده است. «طرح دولت وحدت ملی» در این چارچوب قابل ارزیابی است. دشمن بیرونی با بهره گیری از دنباله های همراه یا فریب خورده خود می کوشد محور «اصولگرایی-اصلاح طلبی» را که هر کدام سابقه و تعریف شناخته شده ای دارند به محور «موافقان و مخالفان دولت» تبدیل کند با این امید که در میدان جدید، سابقه نه چندان خوشایند مدعیان اصلاحات و عملکرد مردمی اصولگرایان هر دو به فراموشی سپرده شود و هر یک از آنها با تابلوی جدیدی که آدرس های واقعی از روی آن پاک شده وارد میدان شوند بدیهی است که در این میان مدعیان اصلاحات از پنهان کردن سابقه خود خوشنودند، اگرچه این سابقه پاک شدنی نیست. اما خسارت دیده این میدان برخی از دوستانی هستند که دولت مردمی و خدمتگزار برخاسته از گفتمان امام و انقلاب و منتخب خود را واگذارده و در پروژه ای شرکت می کنند که برای مقابله با خود آنان طراحی شده است و صدالبته این پروژه با توجه به هوشیاری مردم که طعم شیرین خدمت اصولگرایان را چشیده اند در اولین گام ناکام خواهد ماند.

در بخش دیگری از این یادداشت آمده است: مدعیان اصلاحات از «ائتلاف برای نجات کشور»، کنار زدن اصولگرایان از کانون قدرت است و در این نقطه دقیقاً و بدون کم و کاست با آمریکا و متحدانش اشتراک نظر دارند. نکته ای که بوش و سایر مقامات آمریکایی بارها به صراحت و با ذکر دلیل بر آن تاکید ورزیده اند و آخرین نمونه اظهارات کوشنر وزیر خارجه فرانسه با CNN است که گفته بود «شکست احمدی نژاد در انتخابات آرزوی غرب است». از این روی اگر سخن از نجات کشور در میان باشد، باید کشور را از خطر روی کار آمدن دوباره مدعیان اصلاحات نجات داد که یک داغ دل بس است برای قبیله ای.

شریعتمداری افزوده است: خط قرمز مدعیان اصلاحات و حامیان غربی آنها ادامه حضور احمدی نژاد در رأس دستگاه اجرایی کشور است بنابراین دوستان اصولگرا نیز باید خط قرمز خود را در همین نقطه تعریف کنند. و در موضوع مورد بحث مراقب باشند که در میدان فریب «دولت وحدت ملی»! که هدف اصلی و تعریف شده آن مقابله با حاکمیت اصولگرایان است وارد نشوند.

دولت وحدت و نجات ملي!

همچنین محمد کاظم انبارلویی سردبیر روزنامه رسالت و رئیس مرکز سیاسی حزب مؤتلفه در سرمقاله امروز روزنامه خود، دو شعار "دولت نجات ملي" و "دولت وحدت ملي" را شعارهای آنانی دانست كه ادامه حضور احمدي‌نژاد را در مسند اجرا تاب ندارند و با این پیش فرض پا به عرصه فعاليت‌هاي انتخاباتي نهاده‌اند تا در يك نقطه كه همان "نه به احمدي‌نژاد" در انتخابات آينده است، همديگر را ملا‌قات كنند.

وی ادامه داد: آنها كه شعار نجات ملي را وجهه همت خود نهاده‌اند، همانها هستند كه در چند انتخابات اخير اقبالي از سوي مردم نديده‌اند لذا با سياه‌نمايي سعي مي‌كنند تصويري از كارنامه دولت ارائه دهند كه گويي مملكت در حال "غرق شدن" است و تنها جماعتي كه قادر به "نجات" آن هستند، همين‌ها مي‌باشند. آنها مي‌خواهند در نقش نجات غريق در صحنه ظاهر شوند. آنها اصرار دارند بگويند هيچ نقطه مثبتي دركارنامه دولت نيست! با كمي دقت در طراحي شعار آنان مردم متوجه مي‌شوند آن‌كه در حال غرق شدن است خود همين جماعت است. آنها انتظار دارند مردم با راي خود پاي صندوق‌هاي راي، آنها را از توفان امواج فراموشي در صحنه سياسي ايران، نجات دهند.

رئیس مرکز سیاسی حزب مؤتلفه همچنین افزود: آ نهايي كه شعار دولت وحدت ملي را مطرح مي‌نمايند نيز معتقدند؛ "هيچ كس به تنهايي قادر به اداره كشور نيست، يك دولت ائتلافي مي‌تواند مشكلات داخلي و خارجي را حل كند"، برخي هم پا را فراتر مي‌نهند و مي‌‌گويند: "مشكلات مملكت را يك جناح نمي‌تواند حل كند، به شرطي كه هر دو جناح در چارچوب نظام و قانون اساسي عمل كنند، مي‌شود يك دولت وحدت ملي تشكيل داد."

انبارلویی خاطرنشان کرد: به نظر مي‌رسد اين تز همان تز "نجات ملي" را دنبال مي‌كند، منتهي با يك قرائت آبرومندانه‌تر! اگر بپذيريم اين فرمول درستي براي اداره كشور است، بايد بساط رقابت سالم، جوانمردانه‌ و جدي را برچينيم. و راي مردم را يك راي تزئيني بدانيم. به هر حال مردم بايد بين دو يا چند نفر تفاوت آرا، عقايد و سلايق ببينند تا در صحنه "انتخاب" حضور يابند. اگر به اين نتيجه برسند كه اضلاع رقابت از قبل با هم توافق كرده‌اند روي تقسيم غنائم قدرت، دليلي براي حضور خود نمي‌بينند. فرض انتخابات بر اين واقعيت استوار است كه دو يا چند سليقه فكري وجود دارد و هر كدام از اين سلايق را حزب يا گروه يا يك رجل سياسي نمايندگي مي‌كند و مردم در نگاه به اين سلايق متفاوت، يكي را براي مديريت اجرايي كشور برمي‌گزينند. در انتخابات رياست جمهوري نهم كه رقابتي‌ترين انتخابات رياست جمهوري پس از انقلاب بود، قرعه فال به نام كسي افتاد كه نخبگان از او به عنوان يك پديده سياسي كم نظير در سپهر سياست ايران ياد مي‌كنند. دليلي ندارد با اين رقابت فشرده او فرداي انتخابات به دليل اينكه متهم به بي‌اعتنايي به وحدت ملي و يا غرق كردن مملكت نشود از عناصر شناخته شده رقيب اصلي و فرعي خود در كابينه به هنگام تقسيم قدرت، استفاده كند.

سردبیر روزنامه رسالت افزود: دولت "نجات ملي" يا به قرائت ديگر "وحدت ملي"، دولتي است كه رقبا تا سر حد جنگ مسلحانه پيش رفته‌اند و هيچ افق روشني براي تفاهم و سازش وجود ندارد. دولت وحدت ملي به دوران بحران مربوط است تا عقل جمعي در بحران دولت وحدت ملي راتوصيه مي‌كند، آيا ماورا داخل با بحران روبرو هستيم؟! فرو كاهيدن رقابت انتخاباتي در ايران به آنچه كه مثلاً در لبنان و افغانستان مي‌گذرد، ظلم به مردم و جفا به فضاي آزادي است كه در ايران براي رقابت وجود دارد. به نظر مي‌رسد صورت مسئله رقابت انتخاباتي در ايران يك رقابت چند ضلعي است نه دو ضلعي و يا نه حتي يك ضلعي. مطابق آنچه كه طرفداران تز دولت وحدت ملي مي‌گويند رقابت يك ضلعي و دو ضلعي موضوع انتخابات در ايران را بلا موضوع مي‌كند و نوعي رفراندوم را تداعي مي‌نمايد. حال آنكه انتخابات با رفراندوم تفاوت مي‌كند. بايد سلايق و علايق سياسي واقعي نه صوري، در كشور را به رسميت شناخت و به اين ادراك رسيد كه هر نوع سليقه‌اي كه پيروز مي‌شود در كنار دغدغه‌هاي ديگر، دغدغه “نجات ملي” و “وحدت ملي” را هم دارد. اگر او موفق نشد و يا نخواست از سلايق ديگر در اداره كشور بهره ببرد، نبايد او را متهم به غرق كردن مملكت يا تفرقه در ميان ملت كنيم.

مراقب باشيم

همچنین مهدی فضائلی دبیرکل انجمن روزنامه نگاران مسلمان نیز در سرمقاله امروز روزنامه جام جم به این طرح واکنش نشان داد و با اشاره به طرفداران این ایده نوشت: طرفداران اين ايده، صرف‌نظر از قضاوت ارزشي درباره آن، كساني هستند كه يا در بين اصولگرايانند اما پايگاه مردمي زيادي ندارند و يا در جريان مقابل هستند و چون خود را در حاشيه مي‌دانند، اين ايده براي آنان راهي است براي بازگشت مجدد آنها به متن. علاوه بر اين، طراحان اين ايده را اگر از جريان دوم خرداد بدانيم، مي‌توانيم هدف ديگري را نيز براي آنها در نظر بگيريم و آن اين كه با يارگيري از اصولگرايان و يا همراه نشان دادن برخي از آنها با اين ايده، اختلاف بين اصولگرايان تعميق شود.

وی ادامه داد: لذا پيگيري اين ايده از سوي جريان دوم خرداد طبيعي و قابل فهم است اما اصولگرايان موافق اين ايده، بايد مراقب باشند ابزاري براي منويات مخالفان سرسخت اصولگرايي نباشند و اصولگرايان مخالف اين ايده هم مواظبت كنند با برخوردهاي غيراخلاقي با اصولگرايان موافق هدف دوم جريان مقابل، يعني تعميق اختلافات را سرعت و شتاب نبخشند. در پايان داستان سيد، عام و مكلا را به اصولگرايان طرفدار اين ايده خاطرنشان مي‌كنم و اين كه در همراهي با باغبان چوب به دست، نوبت آنها هم خواهد رسيد!

دولت شركت سهامي نيست

حبیب الله عسکراولادی و اسدالله بادامچیان دو چهره برجسته اصولگرایان سنتی بودند که دولت وحدت ملی را نفی کردند.

حبيب الله عسگر اولادي در گفتگو با باشگاه خبرنگاران با اشاره به بحث تشكيل دولت ائتلافي در جريان اصولگرا براي عبور از احمدي نژاد گفت: بحث دولتي ائتلافي در جريان اصولگرا براي عبور از احمدي نژاد مطرح نيست. زيرا وي يكي از نامزدهاي اصولگرايان در انتخابات رياست جمهوري نهم بودند و اكنون هم مطرح ترين نامزد اصولگرايان در انتخابات دهم هستند.

دبیر کل جبهه پیروان خط امام و رهبریدر ادامه با بيان اينكه كسي كه از سوي مردم به رياست جمهوري انتخاب مي شود حق دارد همكاران خود را آن طور كه مي خواهد انتخاب كند افزود: اين درست نيست رفقا و يا رقباي او انتظار داشته باشند پس از انتخابات در امر توزيع قدرت با او شريك باشند.

عسگر اولادي تصريح كرد: دولت يك شركت سهامي نيست كه احزاب ادعاي شراكت در آن را داشته باشند. رئيس جمهور با توجه به ظرفيت مديريتي خود و نيز براي تضمين وحدت ملي مي تواند از ديگر نيروها در اداره كشور بهره ببرد.

بادامچیان نیز در استدلالی مشابه گفت: تمامي دولت‌‏ها پس از پيروزي انقلاب به جز دولت بازرگان از نظر جناحي و سياسي يکدست نبوده‌‏اند و همواره کابينه‌‏ها با حضور افرادي از تفکرات مختلف تشکيل شده‌‏اند.
وي با بيان اينکه در دولت آينده نيز همين روال ادامه خواهد يافت، افزود: البته طبيعي است که هر رئيس‌‏جمهوري براي مديريت دولت خود نيازمند هماهنگي مديران زير مجموعه‌‏ خود است، به همين علت چاره‌‏اي ندارد جز اينکه مديراني هماهنگ با خودش را در کابينه‌قرار دهد.
بادامچيان افزود: اما اين به آن معني نيست که دولت، شرکت سهامي در ايران است که هرجناح سياسي سهمي در آن داشته باشد.

دولت ائتلافي به معنای شکست اصولگرایان است

همچنین روح الله حسینیان و داکر اصفهانی روئسای دو مرکز پژوهشی که به تیم سیاسی دکتر احمدی نژاد نزدیکند نیز دلایتشان برای مخالفت با دولت وحدت ملی بیان کردند.

روح الله حسينيان برخي مباحث مبني بر تشكيل دولت وحدت ملي را در انتخابات آتي رياست جمهوري ممكن ندانست و گفت: تشكيل چنين دولتي نه مقدور است و نه مفيد، اصولا اگر جناح‌ها قابل ائتلاف و همگرايي بودند تبديل به جناح نمي‌شدند.

نماينده تهرانهمچنین پيشنهاد تشکيل دولت ائتلافي را به منزله اعلام شکست اصولگرايان دانست و متذکر شد: ما چنين مساله‌‏اي که دولتي بر مبناي اصولگرايي تشکيل شده و تلاش خودش را انجام داده است امروز با شکست روبرو شده و اکنون نياز به تشکيل دولت ائتلافي است تا گروه‌‏هاي مختلف در آن حضور داشته باشند،قبول نداريم.
به گفته وي، اگر منظور از تشکيل دولت ائتلافي آن است که براي اهداف نظام و کسب منافع مشترک،همه گروه‌‏ها ائتلاف کنند، حرف درستي است اما اگر جناحي ادعا کند که بايد دولت ائتلافي تشکيل شود داراي پيامدي است و از آن چنين استنباط مي‌‏شود که ما در عمکردمان با شکست مواجه شده‌‏ايم.

وي در پاسخ به اينکه چقدر احتمال مي‌‏دهيد اصولگرايان در حمايت از کانديداتوري مجدد احمدي نژاد به اجماع برسند؟ گفت: قطعا آقاي احمدي نژاد کانديداي اجماعي اصولگرايان خواهد بود.

اما ذاکر اصفهانی صریح تر به بیان ریشه های دولت وحدت ملی پرداخت و گفت: اگر واقعا اراده‌اي معطوف به وحدت است، همه پشت سر احمدي‌نژاد قرار گيرند چرا كه احمدي‌نژاد نشان داد با پيروي از راه انقلاب، امام و رهبري، سكان‌دار خوبي در امر اجرا بوده و سخت مشغول سازندگي، كار و تلاش است.

وي افزود: در حالي كه رئيس جمهور از اين شهر به آن شهر و از اين روستا به آن روستا در حال رسيدگي به امور مردم است، جمعي در تعقيب او براي شكست دولت تلاشگر و كسب قدرت مجدد هستند تا در پرتو آن ثروت اندوزي كنند.

ذاكر اصفهاني معركه‌گيري هر روزه برخي افراد و گروه هاي سياسي را بيش از هر چيز نشانگر انسداد سياسي در آنها دانست و اظهار داشت: شايد منظور يكي از اين افراد كه مدعي از دست دادن فرصت‌ها توسط دولت نهم شده، اين است كه چرا دولت نهم از عناصر تكنوكرات بي‌مايه استفاده نكرده است.

وي منظور از مطرح كردن طرح وحدت ملي را ايجاد وحدت بين جبهه آشفته، ورشكسته و قدرت‌طلب اصلاحات براي كسب مجدد قدرت عنوان كرد و گفت: اصلاح‌طلبان مي گويند كه بايد در مقاطع كوتاهي براي پيروزي در انتخابات، بين خودشان اختلاف نباشد؛ پس آنها در حقيقت به جاي منافع ملي به دنبال منفعت فردي و گروهي خودشان هستند، همانطور كه اين جريان در طول تاريخ حيات خود هيچ گاه به منافع ملت نيانديشيد.

اين استاد دانشگاه افزود: شكست تخريبگران دولت پس از تلاش‌هاي بي‌وقفه، سبب رويكرد جديد با طرح دولت وحدت ملي شده است؛ به اين معنا كه اگر آنها نمي‌توانند تمام قدرت را به دست آوردند، سهمي حداقلي را كسب كنند.

ذاكر اصفهاني تصريح كرد: اگر واقع گرايانه به موضوعات و تحولات سياسي كشور نگاه كنيم، به خوبي روشن است كه چيزي به نام " دولت وحدت ملي" كه برخي آن را پشتيباني فكري و لجستيكي مي‌كنند، اولا محقق نخواهد شد و دوم اينكه اگر هم محقق شود، چنين دولتي، يك دولت متكثر و متشتت را شكل خواهد داد كه چيزي بيشتر از يك شركت سهامي نخواهد بود.

اين تحليلگر مسائل سياسي و استراتژيك گفت: متاسفانه برخي شخصيت‌ها و نخبگان سياسي و احزاب، مانند برخي از رسانه ها، كه جايگاه‌ قبلي خود را از دست داده‌اند، به ورطه افراطي‌گري افتاده و چون وزن خود را بسيار نازل ارزيابي مي كنند، در پي نوعي اجماع سازي عليه دولت مردمي هستند.

وي خاطرنشان كرد: تخريب هاي رسانه اي و جنگ رواني اين مدت نيز آتش تهيه استراتژي انزواي دولت است، ولي مگر مي‌شود در مقابل ملت ايستاد؟

دولت وحدت ملی فریبکاری است

اما طرح تشكيل دولت وحدت ملي مخالفین دیگری نیز داشت.فاطمه آليا نماينده تهران در مجلس شوراي اسلامي در خصوص ارائه طرح "دولت وحدت ملي" توسط كارگزاران و جريانهاي دوم خردادي گفت: دوم خردادي‌ها طرح دولت وحدت ملي را براي زنده شدن دوباره خود مطرح مي‌كنند و افرادي كه با الفباي سياست تا حدودي آشنا باشند متوجه مي‌شوند كه اصلاح‌طلبان با طرح وحدت ملي مي‌خواهند نفس تازه كنند و دوباره خودشان را در فكر مردم و جامعه زنده كنند.

وي افزود: اصولگرايان در مقابل چنين حقه‌ و نيرنگي هوشيار باشند و آن را با وحدت ملي در مقابل دشمنان اشتباه نگيرند و با توجه به اينكه اصلاح‌طلبان در 16 سال حضور در كشور امتحان خود را پس داده‌‌اند و اگر افرادي وارد اين ميدان پر از حقه شوند و منفعل شوند توسط مردم زير سوال خواهد رفت، لذا بايد همه اصلوگرايان به اعتماد مردم احترام بگذارند و قدردان آنها باشند.


آليا با بيان اينكه دولت وحدت ملي شبيه به جنگ احزاب است، گفت: افرادي كه امروز در جبهه دوم خرداد و كارگزاران جمع‌اند با يكديگر در حال جنگ هستند و راه سرپوش گذاشتن بر اختلافات خود را از بين بردن حاكميت اصولگرايان مي‌دانند و آنها اصولا با تفكر تبعيت از ولايت فقيه، خدمت به مردم، ساده زيستي و مردمي بودن مخالف هستند و لذا انها با تز دولت وحدت ملي مي‌خواهند هم به اين تفكر صدمه وارد كنند و هم بار ديگر به قدرت برگردند.

وي طرح "تشكيل دولت وحدت ملي" را دروغ و حقه‌‌اي از سوي كارگزارن دانست و اظهار داشت: افرادي كه در مجلس ششم اعتبارنامه هاشمي رفسنجاني را زير سوال بردند و اجازه ندادند كه وي وارد مجلس شود، چگونه مي‌توانند با ايشان يا افرادي همچون كروبي، كرباسچي و عبدالله نوري كه با يكديگر در جنگ هستند، در يك دولت كار كنند؟ لذا اين طرح يك نقشه براي به قدرت رسيدن آنها در كشور است.

يك عضو ارشد جامعه مدرسين حوزه علميه قم نیز گفت: اصولگرايان و اصلاح‌طلبان عملا امكان همگرايي براي شكل دادن وحدت ملي را ندارند و گرچه به عنوان عضوي از آحاد ملت داراي ديدگاه‌هاي مشترك هستند اما گذشته نشان مي‌دهد كه نگاه آنها به موضوعات و مديريت متفاوت از يكديگر باشد.

طرح دولت وحدت ملي موضوعيت ندارد

حجت‌الاسلام سيد هاشم حسيني بوشهري تصريح كرد: آنچه از ارائه طرح وحدت ملي برداشت مي‌شود انتخاباتي بودن آن است ولي چنين طرحي به طور معمول در جوامعي مطرح مي شود كه بن بست سياسي و انسداد به وجود آمده است.

حسيني بوشهري افزود: ‌به عنوان نمونه در اوائل سال جاري ديديم كه در لبنان تا زمان تشكيل دولت، دولت وحدت ملي شكل گرفت كه راه حل طبيعي براي مشكلات جوامعي است كه ميان مجموعه‌هاي آن شكاف عميق بوجود آمده ولي در جامعه ما انتخابات به شيوه‌اي معمول و به روال عادي خود برگزار مي‌شود.

وي تصريح كرد: هنگامي كه مردم ما آزادانه در انتخاباتي عادلانه و رقابتي شركت كرده و با بررسي كانديداهاي داراي سلائق مختلف مي‌توانند فرد مورد نظر خود را برگزينند، سهم‌خواهي و يا كنار يكديگر قرار دادن مجموعه‌هاي متفاوت ضرورتي ندارد.
اين روحاني فعال در امور سياسي در پايان تاكيد كرد: در ايران اسلامي مردم‌سالاري ديني حاكم است و مردم آگاهانه در انتخابات شركت مي‌كنند و به هر كس كه مايلند راي مي‌دهند و او را به عنوان رئيس‌جمهور برمي‌گزينند و منتخب اكثريت جامعه مي‌تواند دولت تشكيل داده و اداره امور را به دست گيرند و در چنين فضايي طرح تشكيل دولت وحدت ملي موضوعيت ندارد.



-