جمعه 16 خرداد 1404 03:47 ساعت
شناسه خبر : 385410

کریمی، رئیس قرارگاه پایش و مدیریت مصرف برق کشور:
ناترازی ۱۳ هزار مگاواتی برق در روزهای آینده/ قطعی ها ادامه دارد
رئیس قرارگاه مدیریت مصرف: در هفته جاری انتظار می رود که با افزایش تدریجی دمای هوا روبرو باشیم و برآورد ما نشان می دهد که به تقاضای برق ۶۷ هزار مگاوات خواهیم رسید و ناترازی برآورد شده نیز حدود ۱۲هزار مگاوات است.
گروه اقتصاد-رجانیوز: رئیس قرارگاه پایش و مدیریت مصرف برق کشور گفت: انتظار می رود که در هفته آینده به تقاضای ۶۸ هزار و ۵۰۰ مگاوات و ناترازی ۱۳ هزار مگاوات برسیم. سال جاری در ۲۰ اردیبهشت به تقاضای ۶۵ هزار مگاوات رسیدیم اما پارسال در این تاریخ، تقاضای ما ۵۵ هزار مگاوات بود. این موارد نشان دهنده رشد بالای مصرف در اردیبهشت امسال است تا جایی که در برخی از مناطق این رشد مصرف به ۲۰ درصد هم رسید،همچنین در سوم خرداد امسال بالاترین میزان مصرف برق در سال جاری اتفاق افتاد که معادل ۶۵ هزار و ۶۵۶ مگاوات بود. این عدد در سال قبل ۶۲ هزار مگاوات بود که رشد ۵.۸ درصدی را نشان می دهد.
کریمی اضافه کرد: با اجرای ۳۶ بسته و برنامه زمان بندی که تدوین شد، توان لحظه ای و توان پیک را مدیریت کرده ایم اما در حوزه انرژی هم نیاز به تولید پایدارتر و شناسایی مولفه های غیرمتعارف داریم.در حقیقت کاهش توان تولیدی نیروگاه های ما یکی از عوامل اصلی کمبود حامل های انرژی است و مطابق پیش بینی میان مدت سازمان هواشناسی، در سه ماه آینده میانگین دمای هوای شمال غرب و شمال شرق نسبت به میانگین نرمال(طبیعی) بیش از یک تا دو درجه افزایش خواهد یافت. در سایر مناطق هم دمای هوا بیش از نرمال خواهد بود. در نتیجه، تابستان گرمی پیش روی ما قرار دارد و می توان گفت کار ما تازه شروع شده است.
رئیس قرارگاه مدیریت مصرف افزود: در هفته جاری انتظار می رود که با افزایش تدریجی دمای هوا روبرو باشیم و برآورد ما نشان می دهد که به تقاضای برق ۶۷ هزار مگاوات خواهیم رسید و ناترازی برآورد شده نیز حدود ۱۲هزار مگاوات است.
وی دلیل ناترازی در بخش انرژی را کاهش نزولات آسمانی دانست و بیان داشت:ظرفیت مخازن سدهای ما نسبت به پارسال ۵۰ درصد کمتر است. بنابراین میزان تولید برق از نیروگاه های برقابی ۶۰ درصد کاهش یافته است.
رئیس قرارگاه مدیریت مصرف خاطرنشان کرد: با برنامه ریزی مناسبی که در صنعت برق از اسفند شروع شد، توانستیم نیروگاه های کارون ۳ و کارون ۴ را حفظ کنیم اما در این مرحله، نیروگاه شهید عباسپور شرایط بحرانی و نگران کننده ای دارد.
کریمی در خصوص قطعی برق صنایع ادامه داد: در اردیبهشت ۱۲.۸ درصد و در خرداد ۲۵ درصد محدودیت تحویل انرژی در بخش صنعت داشتیم البته تلاش کردیم تا پایان اردیبهشت ۱۱.۳ درصد برق بیشتری برای صنایع کوچک و متوسط تامین کنیم.
رییس قرارگاه پایش و مدیریت مصرف برق کشور، حفظ پایداری شبکه برق با وجود گرمای بیسابقه هوا را دستاورد همکاران صنعت برق دانست.
انتهای پیام/
