هم اکنون عضو شبکه تلگرام رجانیوز شوید
پنجشنبه، 1 خرداد 1404
ساعت 13:53
به روز شده در :

 

 

 

رجانیوز را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

 

پنجشنبه 1 خرداد 1404 ساعت 13:51
پنجشنبه 1 خرداد 1404 13:26 ساعت
2025-5-22 13:51:43
شناسه خبر : 385080
در تازه‌ترین شماره روزنامه فرهیختگان، سردبیر این روزنامه، دلیل اصلی ورود مستقیم رهبر انقلاب برای پاسخ به اظهارات آمریکایی‌ها را کم‌تحرکی مسئولان برای پاسخ‌دهی مناسب شمرد. این روایت اگرچه ظاهری مطالبه‌گرانه دارد، اما شاید بهتر باشد این ارگان رسانه‌‌ای ابتدا یک سوزن به رئیس خود بزند و سپس یک جوالدوز به دیگران!
در تازه‌ترین شماره روزنامه فرهیختگان، سردبیر این روزنامه، دلیل اصلی ورود مستقیم رهبر انقلاب برای پاسخ به اظهارات آمریکایی‌ها را کم‌تحرکی مسئولان برای پاسخ‌دهی مناسب شمرد. این روایت اگرچه ظاهری مطالبه‌گرانه دارد، اما شاید بهتر باشد این ارگان رسانه‌‌ای ابتدا یک سوزن به رئیس خود بزند و سپس یک جوالدوز به دیگران!
گروه سیاست-رجانیوز: پس از سخنان تند و صریح رهبر انقلاب بر علیه یاوه‌گویی‌های طرف آمریکایی مبنی بر تعطیلی غنی‌سازی ایران، ارگان رسانه‌‌ای دانشگاه آزاد تیغ انتقاد خود را بر علیه رئیس جمهور و رئیس مجلس کشید و البته در این میان فراموش نکرد که عقده‌های انتخاباتی خود را هم نشات داده و بر علیه جلیلی نیز موضع بگیرد.
 
در تازه‌ترین شماره روزنامه فرهیختگان، سردبیر این روزنامه، دلیل اصلی ورود مستقیم رهبر انقلاب برای پاسخ به اظهارات آمریکایی‌ها را کم‌تحرکی مسئولان از جمله سران قوا و حتی اشخاصی از جمله دکتر جلیلی برای پاسخ‌دهی مناسب شمرد. این روایت اگرچه ظاهری مطالبه‌گرانه دارد، اما شاید بهتر باشد این ارگان رسانه‌‌ای ابتدا یک سوزن به رئیس خود بزند و سپس یک جوالدوز به دیگران!
 
علی‌اکبر ولایتی به عنوان مشاور ارشد رهبر انقلاب در امور بین‌الملل این‌روزها کمتر صدایی از او شنیده می‌شود و تمام کنشش صرفاً به یک یا دو پیام توییتری محدود شده است. او پیش از دور سوم مذاکرات در توییتی با هشتگ مذاکرات نوشت: تیم مذاکره کننده ایران کاملا با سیاست‌های بالا دستی هماهنگ هستند.
 
او البته سابقه طولانی در دفاع از مذاکرات با آمریکا دارد و حتی در زمانی از مدافعان صف اول برجام نیز بوده است. او در سال ۱۳۹۴ در دفاع از تیم مذاکره‌کننده گفت: "من در اینجا شهادت می‌دهم که افراد تیم مذاکره‌کننده هر آنچه که می‌توانستند را انجام دادند" و در اسفند ۹۴ نیز گفت: "برجام کار بسیار مهم و حاصل بیش از ۱۲ سال تلاش و دستاورد جمهوری اسلامی ایران است که در دولت‌های مختلف پیگیری و در دولت یازدهم نهایی شده است. تلاش آقای ظریف و همکاران‌شان مجدانه بود."
 
اما پس از خروج آمریکا از برجام، مواضع آقای ولایتی نیز تغییر محسوسی پیدا کرد. او در خرداد ۹۷ از گره خوردن نان و آب مردم به برجام انتقاد کرد، عملکرد مجلس در تصویب برجام را نابسنده خواند و حتی مقایسه‌هایی میان برجام و عهدنامه ترکمانچای مطرح نمود: "یک اشکال دیگر برجام نبود متن فارسی بود که احساس حقارت به انسان دست می‌داد. حتی عهدنامه ترکمانچای هم نسخه فارسی داشت!"
 
او در نهایت خسارت برجام را برعهده نظام انداخت و گفت: "برجام تصمیم نظام بود و اگر مذاکره نمی‌شد، گزینه دیگر جنگ بود." یعنی به همین راحتی، همه هزینه‌ها را گردن "نظام" انداخت و خودش را از هرگونه پاسخگویی خلاص کرد!
 
اما در مقابل، کسی که امروز هدف کنایه‌های رسانه‌ دانشگاه آزاد قرار می‌گیرد، چهره‌هایی‌است که اتفاقاً قبل از تأکید صریح رهبر انقلاب بر غیرممکن بودن مذاکره هوشمندانه و شرافتمندانه با آمریکا، چندین نوبت علنی و با شفافیت درباره دلایل نقد این روند صحبت کرده بودند.
 
با یک بررسی کوتاه می‌توان به چندین سخنرانی از دکتر جلیلی در چند ماه دست پیدا کرد که به صورت مبنایی و نه فقط حاشیه‌های زودگذر سیاسی در رابطه با مذاکره سخنرانی کرده است.
 
او در بهمن سال گذشته با اشاره به مبانی قرآنی تصریح کرد: "اصول و مبانی چیزهایی نیست که قابل مذاکره باشند و بتوان گفت همه در کنار هم با مبانی مختلف زندگی کنیم. همچنان‌که قرآن می‌فرماید: قل یا ایها الکافرون... یعنی چارچوب‌هایی وجود دارد که قابل معامله نیست." به بیان ساده‌تر، جلیلی حرفش را از همان اول زده و اتفاقاً پای حرفش هم ایستاده است. حالا نوبت کسانی است که همیشه "نون را به نرخ روز می‌خورند" و مواضع‌شان، بسته به شرایط و اقتضائات سیاسی، مثل باد می‌چرخد.
 
به یاد داشته باشیم که شجاعت سیاسی نه در کنایه زدن به دیگران، بلکه در پاسخ‌گویی به عملکرد خود و پذیرش مسئولیت تصمیمات گذشته معنا پیدا می‌کند. دقیقاً همان چیزی که از خیلی از مدعیان امروز، خبری از آن نیست!


-