هم اکنون عضو شبکه تلگرام رجانیوز شوید
يكشنبه، 12 آذر 1402
ساعت 04:54
به روز شده در :

 

 

 

رجانیوز را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

 

دوشنبه 3 بهمن 1401 ساعت 04:46
دوشنبه 3 بهمن 1401 04:30 ساعت
2023-1-23 04:46:25
شناسه خبر : 364335
شنیده‌ها حاکی از آن است که موضوع لیست سیاه تروریسم به اجلاس روز دوشنبه‌ی شورای وزرا نخواهد رسید. البته در حال حاضر کشورهایی نظیر آلمان نیز گفتند که این مسئله مشکل حقوقی دارد و باید برطرف شود که آن نیز هفته‌ها طول خواهد کشید.
شنیده‌ها حاکی از آن است که موضوع لیست سیاه تروریسم به اجلاس روز دوشنبه‌ی شورای وزرا نخواهد رسید. البته در حال حاضر کشورهایی نظیر آلمان نیز گفتند که این مسئله مشکل حقوقی دارد و باید برطرف شود که آن نیز هفته‌ها طول خواهد کشید.
گروه بین‌الملل-رجانیوز: مصطفی خوش‌چشم با حضور در برنامه‌ی تلویزیونی جهان‌آرا، لیست سیاه تروریسم را موشکافی کرده و بیان می‌کند این لیست متضمن هیچ نوع تحریمی علی‌الخصوص تحریم اقتصادی نبوده و تنها اقدامی سیاسی-امنیتی است.
 
به گزارش رجانیوز؛ مصطفی خوش‌چشم با اشاره به روند قانون‌گذاری در پارلمان اروپا بیان کرد: اتحادیه اروپا ۷ نهاد دارد که ۳ تا از آن‌ها اصلی‌ست. اگر این پارلمان بخواهد قانون‌گذاری انجام دهد باید به صورت نصف نصف صورت گیرد. 
 
وی در ادامه افزود: این موضوع بدین معناست که اگر پارلمان قانونی را تصویب می‌کند، باید به‌ دست شورا برسد. در واقع دو تا شورا وجود دارند که یکی‌ شورای وزرا است که به آن شورای اتحادیه‌ی اروپا نیز گفته می‌شود و قانون در آن‌جا توسط کمیسیون‌ها و وزرا مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد و اگر در آن‌جا تایید شد به شورای سران یا شورای اروپایی منتقل می‌شود که در آنجا نهایتا اعلام شود.
 
 این کارشناس مسائل بین‌الملل در خصوص الزام اجرای قوانین در شورا خاطر نشان کرد: اگر پارلمان چیزی را تصویب کند الزاما اینطور نیست که به شورای وزرا برود و حتما آن‌ها نیز موضوع را قبول کنند. باید یکی از اعضا درخواست آمدن مطلب و موضوعی را بدهد تا آن را مورد بحث و بررسی قرار دهند.
 
 خوش‌چشم با اشاره به بخش‌های مصوبه‌ تاکید کرد: این مصوبه دو بخش دارد؛ یک بخش گذاشتن سپاه در لیست تروریسم است و بخش دیگر هم اعلام تحریم برعلیه مجموعه‌ای از مقامات کشور است که ممکن بوده بعضا از افراد نظامی هم در آن لیست باشند ولی ربطی به قرار دادن سپاه در لیست ندارد.
 
 وی همچنین ادامه داد: با توجه به اینکه اجلاس شورای وزرا دوشنبه است، آن‌ها اصلا نتوانستند که بخش مورد نظر را آماده کنند.
 
 این کارشناس با تاکید بر بخش حقوقی این مسئله بیان کرد: تا به اینجای کار یک رأیی در خصوص انجام این کار داده شده است و دیگر بستگی به شورای وزرا دارد که دو روز دیگر اجلاسشان برگزار می‌شود  و شنیده‌ها حاکی از آن است که این موضوع به این جلسه نخواهد رسید. البته در حال حاضر کشورهایی نظیر آلمان گفتند که این مسئله مشکل حقوقی دارد و باید برطرف شود که آن نیز هفته‌ها طول خواهد کشید.
 
وی در ادامه افزود: البته اگر این مسئله مشکلی هم نداشت، بایستی پس از اجلاس پیش‌رو، ۴۰ روز بعد شورای سران یا اروپا آن را مورد بررسی قرار می‌داد. بنابراین بعید است که تا چند ماه آینده اتفاقی بیفتد. 
 
مصطفی خوش‌چشم با بیان تفاوت‌های مصوبات پارلمان و شورای وزرا اظهار کرد: در پارلمان با رای اکثریت می‌توان مصوبه گرفت اما در شورای وزرا رای اجماعی است؛ یعنی باید همه رأی دهند. حتی اگر یکی از اعضا رأی منفی دهد مصوبه اصلا قبول نمی‌شود.
 
وی در ادامه در راستای تاکید اضهارات خود به وضعیت اوکراین اشاره کرده و گفت: کمااینکه مسئله‌ای از اوکراین ناموسی‌تر برای اروپایی‌ها و آمریکایی‌ها نداریم؛ ۵۰۰ میلیون دلار یک پکیجی است که اتحادیه اروپا می‌خواهد به‌عنوان تسلیحات به اوکراین دهد اما مجارستان بارها این موضوع را وتو کرده است.
 
 این کارشناس بین‌الملل در پاسخ به سوال «آیا ممکن است اجماعی صورت گیرد؟» بیان کرد: به نظر بنده احتمالا خیر؛ در نهایت هم نمی‌توان گفت بله یا خیر اما هزینه‌های بسیاری برایشان دارد.
 
خوش‌چشم با اشاره به چیستی لیست سیاه تروریسم، بیان کرد: این لیست تحریم اقتصادی نیست و متضمن تحریم اقتصادی هم نخواهد بود. در واقع این لیست یک اقدام سیاسی-امنیتی است؛ کمااینکه در مذاکرات پارسال بهمن ماه که قصه در این موضوع تمام شد (قرار گرفتن سپاه در لیست سیاه تروریسم آمریکا)، دو سه ایراد داشتیم که در سه موضوع مطرح شد و یکی از آن‌ها این بود که اگر همچین اتفاقی بیفتد و آمریکا اقدام خصمانه‌ای کند ایران اقدام متقابل خواهد کرد. 
 
وی با اشاره به تحریم‌های حقوق بشری بیان کرد: لیست سیاه تروریسم تحریم اقتصادی نیست اما یکسری تحریم‌های حقوق بشری را طی دو-سه ماه گذشته اعلام کردند که در درجه‌ی ۱۰ هم نیست. 
 
خوش‌چشم ادامه داد: به دو دلیل گفته می‌شود که تحریم‌های مورد نظر در درجه ۱۰ هم نیست چون یک پول‌ خواهند گرفت که به‌دلیل لایه‌های دیگه‌ای نظیر کاتسا، هسته‌ای و موشکی و... این مورد گرفته شده است و دومین مورد این است که ویزا ندهند که خب ندهد!
 
این کارشناس بین‌الملل در تاکید بیانات خود اظهار کرد: بحث این‌ها موارد فوق‌الذکر نیست، بیشتر بحث آثار سیاسی-روانی است. 
 
مصطفی خوش‌چشم با بیان مشکلاتی که لیست سیاه تروریسم می‌تواند به‌وجود آورد بیان کرد: این موضوع یک اقدام سیاسی-امنیتی است؛ به این معنا که بحث امنیتی آن به عقوبات کیفری ختم خواهد شد؛ بدین معنا که اگر طرفداری و حمایتی از جانب کشورهای اروپایی صورت گیرد، با آن‌ها برخورد خواهد شد. 
 
وی ادامه داد: حالا مثلا در اروپا چه کسی از سپاه دفاع می‌کند؟ این‌ها خودشان می‌دانند که اگر این موضوع به سمت اقدام پیش رود، خودشان بیشتر هزینه باید پرداخت کنند.