گروه بینالملل-رجانیوز: هزاران تن از ساکنان سرزمینهای اشغالی شنبه شب هفته جاری، علیه آنچه آنها «کودتای سیاسی» میخوانند، علیه بنیامین نتانیاهو و دولت افراطی و تندرواش تظاهرات کردند و خواستار استعفای وی شدند.
به گزارش رجانیوز؛ اعتراضات به نتانیاهو، هفته گذشته با تلاش دولت در بازنگری سیستم قضایی بالا گرفت و دو تن از برجستهترین اعضای کابینه دولت سابق یعنی نخستوزیر و وزیر جنگ از صهیونیستها خواستند که مردم به خیابانها بیایند؛ اتفاقی که شنبهشب رخ داد و صدها هزار صهیونیست در اعتراض به دولت راستگرای افراطی که طی دو هفته پس از روی کار آمدن، برنامههای خود را برای بازنگری سیستم قضایی انجام داده و بحران سیاسی داخلی را تشدید کرده است در تلآویو، قدس اشغالی و حیفا به خیابانها آمدند.
واشنگتنپست تعداد افراد حاضر در این اعتراضات را حدود ۸۰ هزار نفر تخمین زده و نوشته که این افراد شامل سیاستمداران برجسته، مقامات قوه قضائیه و چندین گروه حقوق مدنی و عربیهودی بودند.

«بنی گانتز» وزیر جنگ سابق رژیمصهیونیستی و عضو فعلی کنست(پارلمان رژیمصهیونیستی)، «یائیر گولان» عضو کنونی پارلمان این رژیم، «ایهود باراک» نخستوزیر اسبق رژیمصهیونیستی، «تسیپی لیونی» وزیرخارجه اسبق این رژیم و تعدادی زیادی از مقامات پیشین رژیمصهیونیستی، در میان تظاهراتکنندگان دیده شدند.
علت این اعتراضات چیست؟
چهارم ژانویه، دولت جدید اسرائیل طرحی برای «اصلاح نظام قضایی» ارائه کرد که براساس آن، نتانیاهو که سالهاست به اتهام فساد، رشوه و خیانت در امانت تحت محاکمه قضایی قرار دارد، میتواند محاکمه خود را ملغی کند و با تغییر قانون، مصونیت اعضای کنست، وزیران و نخستوزیر در پارلمان را تغییر دهد.
منتقدان این طرح نیز میگویند که این اقدامات به منزله «کودتا» است و این اقدامات برای نجات نتانیاهو از تعقیب قضایی در سه پرونده فساد است و شرکای مذهبی افراطی او نظیر بن گویر را برای پیشبرد قوانین حمایت از گسترش شهرکسازی یهودیان در سرزمینهای اشغالی جسور میکند. آیالا پروکاچیا، رئیس بازنشسته دیوان عالی اسرائیل در سخنرانی خود در تلآویو گفت: «سرزمینی که در آن قضات برای اعتراض بیرون میآیند، سرزمینی است که در آن از همه خطوط عبور شده است».
جنگ داخلی در انتظار صهیونیستها
با شکافی که در جامعه اسرائیل در سال های گذشته ایجاد شده، با روی کار آمدن دولت جدید نتانیاهو این شکاف روز به روز بیشتر شده و حال با توجه به اختلافات ایجاد شده «جنگ داخلی» محتمل ترین اتفاق در آینده خواهد بود.
بنی گانتز، وزیر جنگ سابق در بیانیهای تلویزیونی به نتانیاهو گفت: «اگر به راهی که میروید ادامه دهید، مسئولیت جنگ داخلی درحال وقوع در جامعه اسرائیل برعهده شما خواهد بود». با توجه به جایگاه صهیونیستهای راست افراطی در کابینه نتانیاهو، نزاعهای سیاسی در سرزمینهای اشغالی حالت دوقطبی و افراطگونهای یافته است.
نهادینه شدن فروپاشی رژیم صهیونیستی در باور اسرائیلیها
رسانههای عربی به نقل از اندیشکده دموکراسی اسرائیل خبر دادند، نتایج پایش میزان امیدواری جامعه اسرائیل به ادامه بقای رژیمشان نشان میدهد که این امیدواری از ۷۶ درصد به ۴۹ درصد افول پیدا کرده است.
در گزارش مربوط به نتایج پایش، که از ۲۰ سال پیش و هر ساله انجام میشود، اعتماد اسرائیلیها به نهادهای رسمیشان نیز از ۶۱ درصد در سال ۲۰۱۲ به ۳۳ درصد در سال ۲۰۲۲ تنزل پیدا کرده است، در حالی که طی یک دهه گذشته میانگین اسرائیلیهایی که حاضر هستند بدون توجه به قوانین و فارغ از چارچوبهای دموکراسی و حتی به بهای ضربه زدن به آن فعالیت کنند، نیز افزایش پیدا کرده است.
افزایش مهاجرت معکوس در سال ۲۰۲۲
یک رسانه عبری زبان در گزارشی تحلیلی خود خبر داد که شمار موارد مهاجرت معکوس مهاجران صهیونیست ها از سرزمینهای اشغالی در سال ۲۰۲۲ به شکل قابل توجهی نسبت به سالهای قبل از آن افزایش پیدا کرده است.
این رسانه عبری زبان اعلام کرد، براساس این دادهها، اکثریت یهودی در سرزمینهای اشغالی از ۷۳.۹ درصد در پایان سال ۲۰۲۱ به ۷۳.۶ درصد در پایان سال ۲۰۲۲ کاهش یافت تا نسبت اکثریت یهودی در فلسطین اشغالی طی ۳ دهه گذشته ۱۰ درصد کاهش پیدا کند، امری که خود بیانگر خروج تعداد قابل توجهی از صهیونیستها از فلسطین اشغالی و بازگشت به کشورهای خود یا مهاجرت به دیگر کشورهای جهان دارد.
عادی سازی روابط؛ فعلا خیر!
با روی کار آمدن دوباره نتانیاهو به قدرت، پیش بینی می شد که ریل عادی سازی با کشورهای عربی که از دوره نتانیاهو شروع و در دوره بنت و لاپید ادامه پیدا کرده بود، این عادی سازی با عربستان سعودی نیز به مرحله ی عمل برسد و بعد از بحرین و امارات متحده عربی، سرانجام ریاض نیز روابط خود را با تل آویو علنی کند.
مجله اکونومیست در گزارش اخیر خود نوشت «یک کابینه مملو از رادیکالهای فراملیگرا و راستگرایان افراطی احتمالا نمیتواند گرهگشای توسعه روابط رژیمصهیونیستی و جهان عرب باشد». رژیمصهیونیستی برای چندین دهه در معرض آماج محکومیت اعراب قرار داشته است، چنانکه تا سال ۲۰۲۰ این رژیم تنها توانسته بود با دو کشور عربی مصر و اردن روابط رسمی برقرار کند. بعد از آن موضوع توافقات ابراهیم (پیمان ابراهیم) مطرح شد که بهواسطه آن امکان برقراری روابط تلآویو با چند کشور عربی چون بحرین، مراکش، سودان و امارات متحده عربی فراهم شد.
بیشتر بخوانید:
نتانیاهو شخصا انتظار دارد موج جدیدی از توافقات دیپلماتیک بار دیگر در دوران وی به راه بیفتد اما شواهد میدانی و داخلی حکایت دیگری را نشان میدهد. نخستوزیر رژیمصهیونیستی در مصاحبهای که ماه گذشته با العربیه شبکه وابسته به سعودیها داشت از امیدواریاش برای یک توافق قریبالوقوع با ریاض سخن گفته است. با این همه یک دیپلمات رژیمصهیونیستی بر این باور است که بهرغم شایعات مطرحشده درمورد تصمیم عربستانسعودی برای بررسی شناسایی رسمی این رژیم، ریاض قبل از هرگونه تصمیمگیری منتظر خواهد ماند تا ببیند دولت افراطی نتانیاهو به چه میزان تحریککننده است.
سعودیها در ملاعام بر این نکته اصرار می کنند که به رسمیت شناختن رژیمصهیونیستی تنها مسیر تشکیل دولت فلسطینی خواهد بود. در واقع آنها میدانند که ریاض منافع جانبی دیگری را دنبال میکند؛ در شرایطی که ریاض و تلآویو دشمنی مشترکی با ایران دارند، احساس میکنند که آمریکا بیش از این نمیتواند محافظ قابلاتکایی برای منطقه باشد. بنابراین روابط دوجانبه ریاض و تلآویو یک شریک امنیتی آشکار در اختیار سعودیها قرار میدهد.
اما از نظر تحلیلگران اکونومیست همین نگرش نیمبند سعودیها نیز میتواند با یک دولت افراطگرا در تلآویو دستخوش تغییر شود. برای مثال اقداماتی همچون بازدید «بن گویر» از «تمپل مونت» هم میتواند یادآور این مهم باشد که رابطه با رژیمصهیونیستی هم ممکن است چیزی جز دردسر برای سعودی ها به ارمغان نداشته باشد.
بیشتر بخوانید:
آیندهی تاریک در انتظار صهیونیستها
پیشزمینههای جنگ داخلی در سرزمینهای اشغالی، چالشهای هویتی صهیونیسم، مهاجرت معکوس از سرزمین های اشغالی، شکست «اسرائیل» در ساخت ملتی واحد و همچنین جنگ میان سیاستمداران تلآویو به دلایل فروپاشی رژیم صهیونیستی تبدیل شده است و اسرائیل در وضعیت «خودویرانگری» قرار دارد.
همچنین رژیم صهیونیستی با متحد اصلی خود یعنی آمریکا نیز به مشکل برخورده است. هیاتی از اعضای دمکرات و جمهوری خواه مجلس سنای آمریکا قرار است به تل آویو سفر کنند اما این هیات شرط کرده اند در صورتی به تل آویو می روند که با هیچکدام از وزیران و اعضای کنست(پارلمان) رژیم صهیونیستی از دو حزب صهیونیسم دینی به سرکردگی اسموتریچ وزیر دارایی و حزب نیروی یهودی به رهبری ایتامار بن گویر و وزیر امنیت داخلی دیدار نکنند.
شکاف داخلی در اسرائیل دیگر ناشی از اختلاف حزبی نیست و این اختلافات وارد مرحله ی جدید شده است. تنش های داخلی بحران عمیقی را ایجاد کرده و دیگر یک مبارزه حزبی یا سیاسی نیست؛ بلکه یک درگیری ایدئولوژیک مبتنی بر نفرت و طرد دیگری است.
اگر نتانیاهو به همراه کابینه افراطی اش این وضعیت فعلی را ادامه دهد و به ادامه اختلافات درونی دامن بزند، اسرائیل وارد جنگ داخلی خواهد شد. همچنین کرانه باختری نیز در آستانه انتفاضه سوم قرار دارد که با فعالیت های افرادی نظیر بن گویر دیری نخواهید که این انتفاضه نیز شروع خواهد شد.
انتهای پیام/