جمعه 23 آذر 1397 00:27 ساعت
شناسه خبر : 301373

چرخشهای عجیب و غریب یک مدعی؛
سادهلوحیهای احمدتوکلی ادامه دارد/ حامی دیروز برجام برای تحمیل FATF تلاش میکند/ آمریکا زورگوست پس FATF را بپذیریم!
احمد توکلی را نمی بینید مگر در چرخش مواضع. او یکبار به عنوان حامی برجام پشت تریبون مجلس میرود و یکبار به عنوان منتقد از سرنوشت شوم اعتماد به آمریکا می گوید. یکبار از مضرات FATF میگوید و بار دیگر با ترس و لرز میگوید اگر خواسته های آنها را نپذیریم ضربه میخوریم!
گروه سیاسی-رجانیوز: احمد توکلی را نمی بینید مگر در چرخش مواضع. او یکبار به عنوان حامی برجام پشت تریبون مجلس میرود و یکبار به عنوان منتقد از سرنوشت شوم اعتماد به آمریکا می گوید. یکبار از مضرات FATF میگوید و بار دیگر با ترس و لرز میگوید اگر خواسته های آنها را نپذیریم ضربه میخوریم!
به گزارش رجانیوز؛ احمد توکلی روز چهارشنبه در نشست پرسش و پاسخ با دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی در مشهد درصحبتهایی عجیب گفت: «آمریکا یک کشور ظالم و زورگو است و همه کشورها از او حساب می برند. اگر به اف.ای.تی.اف ملحق نشویم ضربه های بیشتری به کشور وارد می شود.» وی چند تلفن آمریکا را کافی دانست تا به ایران ضربه بخورد!
FATF را مشروط بپذیریم!
وی در ادامه گفت: « عدم الحاق به FATF هزینه های کشور را زیاد می کند بنابراین باید با افزودن چند شرط آن را بپذیریم.» توکلی درحالی این صحبت های بدون مبنا در خصوص FATF را گفته است که به خوبی می داند که گروه اقدام مالی شرط پذیر نیست.
سابقه اظهارت متناقض توکلی: FATF که شرط پذیر نیست!
این نماینده سابق مجلس دوماه قبل یعنی در26مهر97 در مصاحبه با فارس در خصوص تحفظپذیری FATF به صراحت گفته بود که اینکار شدنی نیست اما اکنون در چرخشی معنادار که همزمان با فشار دولت برای تحمیل آن شده است خلاف نظرات کارشناسی را میگوید. وی گفته بود: «نمایندگان برای اینکه قانون اساسی را رعایت کرده باشند، چاره را در این دیدند که در مادههای مربوط به تروریسم موضوع را براساس قانون اساسی تعریف کنند؛ اما FATF تحفظ پذیر نیست. تحفظ آنجا پذیرفته میشود که هدف و موضوع FATF را نقض نکند. در کنوانسیونی که قبلاً تصویب شده آمده است که حق تحفظ اگر ناقض موضوع یا هدف کنوانسیون باشد مورد قبول نیست. اینها(گروه اقدام مالیFATF) میگویند که کار شما موضوع FATF را نقض میکند و این پذیرفته نیست. حتی در نامهای که بعد از امضای FATF توسط آقای طیب نیا دادهاند به صراحت گفتهاند شما باید نقضهایی که در مصوبهتان راجع به این کنوانسیون است برطرف کنید از جمله به قدر کفایت تأمین مالی تروریستها را جرم انگاری کنید. شامل حذف استثناهایی که قائل شدهاید از جمله تلاش برای پایان اشغال خارجی، استعمار و نژادپرستی. اینها را ما استثنا کردهایم، آنها میگویند که باید این را بردارید از مصوبهتان. »
توکلی حتی در مصاحبه خود پا را فراتر گذاشته بود و هدف از ایجاد FATF توسط کشورهای زورگو را چنین معرفی کرده بود: « یکی از روشهای آمریکا برای اداره جهان جعل قواعدی است که به جهانداری او کمک کند و دولتهای آزادیخواه و استقلالطلب را تحت شعاع قرار دهد. FATF یکی از آنهاست که ملزم میکند کشورهای عضو اطلاعات شفاف را مبادله کنند؛ اما در تعریفها اختلافنظر هست. مثل تعریف تروریسم و پولشویی. ما در قانون اساسی داریم کسانی که با متجاوز خارجی میجنگند یا کسانی که برای آزادی ملتها جنگ میکنند تروریست نیستند. اگر چه مسلح باشند.»
از ترس مرگ نباید خود کشی کنیم/ اگر بهانه FATFرا از آمریکا بگیرید بهانه دیگری پیدا میکند
هر چه این مصاحبه 60روز قبل را بیشتر میخوانیم بیشتر به شخصیت زیگزاگی توکلی پی میبریم. احمدتوکلی در پاسخ به این سوال مجری که اگر FATF را نپذیریم محدود می شویم به غرب گرایان انتقاد تندی کرده و گفته بود: « ما از ترس مرگ نباید خودکشی کنیم. FATF به ما میگوید از کارهایی که ما به طور مسلم وظیفه خود میدانیم دست بکشیم. اگر ما FATF را بپذیریم آیا رابطه آمریکا با ما بهتر میشود؟ آیا آمریکا مشکل دیگری با ما نخواهد داشت و بهانهای دیگری را دست نمیگیرد؟ آقای ظریف وزیر محترم خارجه میگوید ما تضمین نمیدهیم که مانند برجام اگر ما FATF را بپذیریم چه میشود، بلکه اگر نپذیریم محدودیت بر ما شدیدتر میشود. واقعاً سادهاندیشی است که کسی تصور کند این آمریکایی که حداقل در این سه چهار سال خودش را به خوبی نشان داده، اگر ما FATF دیگر بهانهگیری نمیکند و همهچیز حل میشود. من این اعتقاد را ندارم. بلکه معتقدم اگر این بهانه را از آمریکا بگیرید بهانه دیگری پیدا میکند. البته ما نباید بیهوده بهانه دست دشمن بدهیم اما اینجا پذیرش ما به معنای زیر پا گذاشتن قانون اساسی و تکالیف دینی تعهدات انسانی ماست. اگر چیزی را خلاف انسانیت و اسلامیت و استقلال ایران بدانیم نباید زیر بار برویم، حتی اگر آمریکا بهانهجویی کند.»
وی در ادامه به مصاحبه بیبیسی با دیوید لوئیس، دبیر اجرایی FATF استناد کرده و میگوید: «دیوید لوئیس در پاسخ به خبرنگار بیبیسی که از او پرسید آیا تضمینی وجود دارد که ایران با اجرای خواستههای FATF از فهرست سیاه آن خارج شود، گفت: «هیچ تضمینی برای خارج کردن ایران از فهرست سیاه وجود ندارد و ایران باید استثناهایی که برای برخی گروهها در نظر گرفته را بردارد!»؛ یعنی همین حق شرط و حق تحفظ بی اثر است.»
حرف های متناقض فردی که خود را اقتصاددان می داند اما به همین مساله ختم نمی شود. او حتی در مساله برجام هم همین عملکرد را از خود نشان داد.
این نماینده سابق مجلس در تاریخ 12مهر94 به عنوان مدافع برجام پشت تریبون رفته و گفته بود: «من با این موی سفید و به عنوان یک اقتصاددان به شما می گویم اگر این طرح را به سرانجام نرسانیم دچار مشکل می شویم!»
توکلی در همان روز های ابتدایی اعلام توافق وین در مصاحبه ای با سایت خبری ایلنا ضمن قدردانی از ۲۳ ماه مذاکره طاقتٰفرسای مذاکرهکنندگان با ۵ قدرت بینالمللی و اتحادیه اروپا، تصریح کرده بود: «تلاش دیپلماتیک صورتگرفته، بسیار گرانقیمت است و به اندازه ۳۰ سال دیپلماسی و سیاست خارجی کشورمان را فربه میسازد»
اوالبته یک ماه بعد (15آبان94)از نطق خود در مجلس خاطره ای تعریف کرد که نشان میداد ظریف حتی به متن برجام مسلط نیست اما با این وجود توکلی از آن حمایت کرده است. وی در خاطره خود گفته بود: « سه شنبه ۳۰ تیر آقای دکتر ظریف به مجلس آمد و گزارشی از برجام و حواشی آن، از جمله قطعنامه ۲۲۳۱ تقدیم مجلس کرد. چهار سئوال نوشتم و برای رئیس جلسه، آقای لاریجانی فرستادم. این از حقوق نمایندگان است که سئوال خود را از مسئولانی که گزارش تقدیم مجلس میکنند به رئیس جلسه بدهند و او باید بخواند و پاسخ بخواهد. آقای لاریجانی سه تا را خواند و دکتر ظریف پاسخ داد. از جمله پرسیدم در حالی که لااقل ۴ بار لفظ تعلیق صراحتا در برجام آمده است چرا آقای وزیر چند بار با تأکید گفتند تمام تحریم ها لغو شده است؟ با کمال تعجب وزیر محترم در پاسخ گفت: "اصلا تعلیق هیچ جا نیامده، در هیچ جای برجام تعلیق نیامده، هر کس تعلیق ترجمه کرده اشتباه کرده، هیچ جای برجام تعلیق نیامده. کلمه تعلیق وجود ندارد. لغو کرد . . . لغو، تمام شد." من کلمه انگلیسی suspend را در متن برجام با ماژیک برجسته کردم و چون خودم منتظر اجازه اخطار بودم، از آقای دکتر نجابت خواهش کردم برود آنها را به دکتر لاریجانی نشان دهد. لاریجانی که مطمئن شد به نجابت گفت برو به ظریف نشان بده. آقای دکتر ظریف در واکنش به دکتر نجابت گفت من ندیده بودم! عذر بدتر از گناه»
خبرگزاری دانشجو بعدا در یکی از گزارش های خود خبر داده که توکلی با اشاره به اینکه برجام نقاط تلخی دارد که نمی توان تحمل کرد با اشاره به خطرات برجام گفته بود: «نقاط شیرینی هم دارد اما در مجموع هم دستاوردهایی را برای ملت ایران دارد و هم خطرات بزرگی را برای ملت دارد»
رفتارها و موضع گیری های متناقض توکلی باعث شده تا تحلیل گران وی را فردی متخصص ندانسته و مواضع وی را سیاست زده معرفی کنند.

لینک کوتاه »
http://rajanews.com/node/301373
لینک کوتاه کپی شد
دیدگاه کاربران