هم اکنون عضو شبکه تلگرام رجانیوز شوید
دوشنبه، 10 مهر 1402
ساعت 14:59
به روز شده در :

 

 

 

رجانیوز را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

 

دوشنبه 21 دى 1394 ساعت 16:30
دوشنبه 21 دى 1394 16:25 ساعت
2016-1-11 16:30:47
شناسه خبر : 231523
اما خبرسازی‌ها همچنان ادامه می‌یابد و مدتی بعد کانال تلگرام سیدحسن خمینی با آب و تاب از «موج حمایت حوزوی از سیدحسن خمینی» با حمایت تعدادی از علما درباره «قابل احراز بودن صلاحيت علمى حاج سيد حسن خمينى با مراجعه به كتابها و فايل هاى صوتى ایشان» خبر می‌دهد. لیستی که تا لحظه نگارش این گزارش دونفر از علما آن را تکذیب کرده‌اند...
اما خبرسازی‌ها همچنان ادامه می‌یابد و مدتی بعد کانال تلگرام سیدحسن خمینی با آب و تاب از «موج حمایت حوزوی از سیدحسن خمینی» با حمایت تعدادی از علما درباره «قابل احراز بودن صلاحيت علمى حاج سيد حسن خمينى با مراجعه به كتابها و فايل هاى صوتى ایشان» خبر می‌دهد. لیستی که تا لحظه نگارش این گزارش دونفر از علما آن را تکذیب کرده‌اند...
گروه سیاسی -رجانیوز: تلاش‌های سیدحسن خمینی برای دورزدن ساز و کار قانونی انتخابات همچنان ادامه دارد.
به گزارش رجانیوز در حالی که شورای‌نگهبان از ابتدا «آزمون اجتهاد» را مبنای احراز صلاحیت نامزدهای خبرگان قرارداده بود، سیدحسن خمینی از نیز از همان ابتدا کوشید خود را از این قاعده مستثنی کند. 
 
علامه آمد، تعظیم کنید
در حالی که مسئولین مختلف شورای‌نگهبان و فقهای آن بارها اعلام کردند افرادی که تا کنون و در دوره‌های اخیر انتخابات خبرگان اجتهادشان توسط فقهای این شورا تایید نشده باید در آزمون شرکت کنند؛ جریان رسانه‌ای-سیاسی حامی سیدحسن‌خمینی از همان ابتدای ورود او به انتخابات به روش‌های مختلف کوشید او را «مجتهدی‌مسلم» و «علامه‌ای برجسته» معرفی کند که نیازی به حضور در آزمون اجتهاد ندارد و به خاطر تاییدات علما، اجتهادش توسط شورای‌نگهبان تایید خواهد شد.
موج رسانه‌ای تبلیغاتی و خبرسازی‌ها در فازهای مختلف آغاز شد. بخشی از این جریان مشغول تعریف و تمجیدهای اغراق‌آمیز از جایگاه فقهی سیدحسن و تداوم علامه‌تراشی شدند. برخی دیگر در گزارش‌ها و مصاحبه‌ها می‌کوشیدند «برگزاری آزمون اجتهاد توسط فقهای شورای نگهبان» را زیرسوال ببرند و مخدوش جلوه دهند. به موازات این موج رسانه‌ای برخی چهره‌ها نیز می‌کوشیدند با فشار بر فقهای شورای‌نگهبان؛ یا تایید اجتهادش را از شورای نگهبان بگیرند و یا مدل جایگزینی برای حضور او در آزمون اجتهاد بیابند. 
 
انتشار خبر نقل قول آیت‌الله مومن مبنی بر «مجتهدبودن سیدحسن و عدم نیاز به حضور در آزمون اجتهاد» محصول این فشارها و خبرسازی‌ها بود که بلافاصله توسط دفتر آیت‌الله مومن تکذیب شد. 
همچنین زمزمه‌‎هایی مبنی بر درخواست از فقهای شورای‌نگهبان برای برگزاری آزمون اختصاصی و جداگانه از سیدحسن نیز شنیده می‌شد. این اخبار و شایعات بیشتر در قالب گمانه‌زنی‌ها توسط چهره‌ها و رسانه‌های حامی او و  در شبکه‌های اجتماعی منتشر می‌شد تا هم پیش‌برنده پروژه فشار رسانه‌ای باشد و هم در صورت تکذیب توسط نهادها و شخصیتهای رسمی و حقوقی؛ به وجهه رسمی سیدحسن خمینی خدشه‌ای وارد نکند.
 
دعوت نکردند نیامدیم!
بازی سیاسی-رسانه‌ای این جریان با عدم حضور سیدحسن خمینی در آزمون خبرگان؛ وارد فاز جدیدی شد. محورجدید این حاشیه‌سازی «عدم دعوت برای شرکت در آزمون» بود. رسانه‌های زنجیره‌ای حامی سیدحسن خمینی با انتشار تصویری از حضور او در ساعات برگزاری آزمون در کلاس درس حوزه‌ خبر دادند. علی خمینی برادر او هم یک روز قبل اعلام کرده بود هيچ دعوتنامه رسمى و يا پيامكى براى حضور سيد حسن خمینی ارسال نشده است.
این در حالی بود که شورای‌نگهبان مبنای حضور افراد در آزمون را بیانیه ۱۰ دی‌ماه  این شورا -و نه دعوتنامه شخصی معرفی- کرده بود. ره‌پیک سخنگوی هیات مرکزی نظارت بر انتخابات در همین روز اعلام کرده بود: «شورای نگهبان تاریخ برگزاری آزمون و اینکه چه افرادی می‌توانند در آزمون حضور داشته باشند را مکررا از طریق رسانه‌ها اعلام کرده بود، اما برای اطمینان بیشتر از طریق سامانه پیام کوتاه داوطلبان برای حضور در آزمون علمی ۱۵ دی ماه دعوت شدند. » این سخنان نشان می‌دهد پیامک یا اطلاع‌رسانی به دفتر نامزدهای خبرگان همانطور که ره‌پیک می‌گوید اقدامی برای «اطمینان بیشتر» است . 
 
تاییدیه‌های اجتهادی که تکذیب می‌شوند
با عدم شرکت سیدحسن در آزمون اجتهاد برخی رسانه‌ها این «عدم شرکت» را به معنای «اتمام حضور» او در ادامه روند انتخابات تعبیر و تفسیر کردند. اما جریان سیاسی رسانه‌ای حامی او کوشیدند با عوض کردن زمین‌بازی، «انصراف» سیدحسن خمینی را «تکذیب» کنند. آدرس غلطی که سخنگوی شورای‌نگهبان آن را اینگونه رد می‌کند: «هر كدام از داوطلبان دعوت شده براي شركت در آزمون علمي مجلس خبرگان رهبري كه در اين آزمون شركت نكردند، امكان احراز شرط علمي درباره آنها وجود نخواهد داشت و فقهاي محترم شوراي نگهبان در اين شرايط نمي‌توانند شرط علمي اين داوطلب را تصديق كنند.»
 
 
ابراهيميان تأكيد كرد: «شركت نكردن در آزمون علمي خبرگان رهبري، انصراف از كانديداتوري تلقي نمي‌شود، ممكن است داوطلبي بگويد «بنده بدون نياز به شركت در آزمون علمي، مجتهدم»، اما اگر داوطلبي آزمون نداده باشد، در واقع در اين شرايط ابزاري براي تأييد شرط علمي آنها در اختيار فقهاي شوراي نگهبان نيست و ممكن است منتهي به عدم احراز صلاحيت آن داوطلب شود.»
پس از این اعلام موضع رسمی شورای‌نگهبان، مجددا موج رسانه‌ای درباره تعریف و تمجیدها و البته این‌بار «تاییدات اجتهاد» سیدحسن خمینی برای فشار بر شورای‌نگهبان به راه افتاد. ابتدا خبر تایید اجتهاد او توسط «تعدادی از مراجع از جمله آیت الله سیستانی، آیت الله وحید خراسانی، آیت الله شبیری زنجانی و آیت الله جوادی آملی» منتشر شد. این مساله با واکنش دفتر آیت‌الله سیستانی در قم مواجه شد. یک منبع آگاه از دفتر آیت الله سیستانی در قم، خبر تایید اجتهاد سید حسن خمینی توسط آیت الله سیستانی را تکذیب کرد و گفت: «این ها همه شایعات رسانه ای می باشد و تنها اخباری که از سایت رسمی آیت الله سیستانی که از نجف به روز می شود، اعتبار دارد.»پس از این قضیه، کانال «سیدحسن خمینی» در مصاحبه با یک منبع مطلع با اشاره به «انتشار برخی اخبار در سایت ها و و کانال های تلگرامی که خود را «حامی آیت الله سید حسن خمینی» می‌خوانند»اعلام کرد «اخبار دقيق و موثق در مورد بيت امام (ره) را فقط از طريق كانال سيد حسن خميني دنبال كنيد»!
اما خبرسازی‌ها همچنان ادامه می‌یابد و مدتی بعد کانال تلگرام سیدحسن خمینی با آب و تاب از «موج حمایت حوزوی از سیدحسن خمینی» با حمایت تعدادی از علما درباره «قابل احراز بودن صلاحيت علمى حاج سيد حسن خمينى با مراجعه به كتابها و فايل هاى صوتى ایشان» خبر می‌دهد. علمای نامبرده در این لیست حضرات آیات «علوى گرگانى، محفوظى، كريمى جهرمى، سيد جعفر كريمى،سیدجواد علم الهدى،مسعودى خمينى، احمد بهشتى، ديباجى اصفهانى، سیفی مازندرانی و درى نجف آبادى» بودند.
 
 
لیستی که تا لحظه نگارش این گزارش سه نفر از علما آن را تکذیب کرده‌اند. دفتر آیت‌الله علوی گرگانی  با صدور بیانیه‌ای  این خبر را تکذیب کرد: «بسمه تعالی با توجه به نزدیک شدن به ایام انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری و با توجه به پخش اخباری مبنی بر تأیید معظم له نسبت به برخی کاندیداها اعلام می گردد. علیرغم احترام به تمام کاندیداهای محترم مخصوصا روحانیون و فضلای حوزه های علمیه سراسر کشور و بالاخص مدرسین حوزه علمیه قم، معظم له نسبت به رد یا تأیید هیچ یک از نامزدهای محترم اظهار نظری نکرده و نخواهند کرد و همانند دوره های گذشته در این امور اظهار نظر نمیکنند لذا هر گونه اخباری در این خصوص مقرون به صحت نمی باشد و انتسابهای داده شده در برخی سایتها صحیح نیست.
 
امید است ملت شریف ایران همانند تمام دوره های گذشته با شور و احساس مسئولیت بالا که بیانگر هوشیاری و شخصیت و  فرهنگ غنی آنان است در پای صندوقهای رأی شرکت کنند و به فرد اصلح رأی دهند.
 
آیت‌الله سیفی مازندرانی نیز در بیانیه‌ای خبر منسوب به خود را اینگونه تکذیب کردند: 
 «بسم الله الرحمن الرحیم. ملاک اثبات اجتهاد نامزدهای مجلس خبرگان ،تنها تشخیص فقهای شورای نگهبان است؛اینجانب دراین رابطه نه تنها اجتهاد کسی راتائید نکرده بلکه هیچگونه حمایتی از نامزد خاصی نکردم واگر دراین باره نسبتی به این حقیر داده شودخلاف واقع است وملاک در انتخاب اصلح ،همان نکات و بیانات  حضرت آیت الله العظمی امام خامنه ای (دامت برکاته) می باشد؛ و از عموم امت اسلامی خواستارم فریب جوسازی ها را نخورده و درانتخاب اصلح با درایت عمل نمایند.»
 
آیت‌الله دیباجی اصفهانی نیز در پاسخ به سئوال خبرنگار مجله حریم امام(ره) درباره اجتهاد حجت‌الاسلام والمسلمین سید حسن خمینی فرمودند: «ضمن احترام به ایشان که از منسوبین بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی(ره) هستند، تایید صلاحیت ایشان طبق قانون اساسی بر عهده فقهای محترم شورای نگهبان است.»
 
 
گفتنی است ملاک تشخیص اجتهاد نامزدهای انتخابات خبرگان، تا سال 69 تاییدیه سه تن از اساتید درس خارج حوزه بود، ولی خبرگان در اجلاسیه تیرماه 69 «فقهای شورای‌نگهبان» را به عنوان «مرجع تعیین صلاحیت کاندیداهای مجلس خبرگان» تعیین می‌کنند. فقهای این شورا نیز «آزمون اجتهاد» را به عنوان ساز و کار اجرایی این سنجش تعیین می‌کنند. 
علیرغم این مساله، سیدحسن خمینی و جریان سیاسی -رسانه‌ای حامی آن از ابتدای آغاز روند انتخابات همه تلاش خود را بر نادیده گرفتن روال قانونیِ آزمون اجتهاد شورای نگهبان به کاربسته‌اند. اصرار بیش از حد این جریان بر «تایید صلاحیت علمی سیدحسن خمینی توسط مراجع» نیز در همین راستا صورت می‌گیرد. 
 
خبر تکمیلی:
دفترحضرت آیت الله دکتر احمد بهشتی در روز 21 دی ماه 1394 پیرامون خبری که به نقل از ایشان پیرامون  اجتهاد حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی در رسانه ها منتشر شده  با عنایت به فرموده ایشان اعلام  کردند:
 
" در مورد اجتهاد اشخاصی که برای مجلس خبرگان ثبت نام کرده اند نظر شورای محترم نگهبان مطاع و متبع است "
 
 
 
مطالب مرتبط:
 

 

هاشمی با «علامه» خطاب کردن سید حسن خمینی، چه خوابی برای بیت امام دیده است!؟ / پس از خاتمی و موسوی اینبار قرار است چه کسی هزینه تعارض هاشمی با ساختار شود!؟