هم اکنون عضو شبکه تلگرام رجانیوز شوید
جمعه، 12 ارديبهشت 1404
ساعت 17:48
به روز شده در :

 

 

 

رجانیوز را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

 

شنبه 2 اسفند 1393 ساعت 13:25
شنبه 2 اسفند 1393 12:49 ساعت
2015-2-21 13:25:07
شناسه خبر : 199221
به نظر می رسد علت سفر رئیس سازمان انرژی اتمی به ژنو حتی اگر به بهانه بحث بر سر موضوعات فنی و تلاش صوری برای تفکیک این دو حوزه بوده باشد، توجیهی نداشته و با وجود کارشناسان سازمان در مذاکرات، نیاز به حضور معاون رئیس جمهور در این سطح از مذاکرات نبوده است، چرا که طبیعتا از نظر فنی کارشناسان سازمان نسبت به معاون رئیس جمهور درموضوعات فنی مسلط تر بوده و عملا محل رجوع و پاسخ به پرسش های صالحی نیز هستند.
به نظر می رسد علت سفر رئیس سازمان انرژی اتمی به ژنو حتی اگر به بهانه بحث بر سر موضوعات فنی و تلاش صوری برای تفکیک این دو حوزه بوده باشد، توجیهی نداشته و با وجود کارشناسان سازمان در مذاکرات، نیاز به حضور معاون رئیس جمهور در این سطح از مذاکرات نبوده است، چرا که طبیعتا از نظر فنی کارشناسان سازمان نسبت به معاون رئیس جمهور درموضوعات فنی مسلط تر بوده و عملا محل رجوع و پاسخ به پرسش های صالحی نیز هستند.
گروه بین‎الملل – رجانیوز: در حالیکه سطح مجاز گفتگو در موضوع هسته‎ای با مقامات امریکایی، از سوی مسئولین ارشد نظام، در سطح وزارت امور خارجه تعیین شده است، برخی اخبار از تدارک دولت برای اعزام معاون رئیس جمهور در امور هسته‎ای به ژنو برای گفتگو با همتای امریکایی خود حکایت دارد.
به گزارش رجانیوز، روز گذشته (جمعه) بهروز کمالوندی سخنگوی سازمان انرژی اتمی در گفت وگو با ایرنا در این باره گفت: علی اکبر صالحی در این سفر در خصوص موضوعات فنی مذاکرات جاری با 1+5 با آقای ارنست مونیز وزیر انرژی آمریکا رایزنی‎هایی دارد.  
رییس سازمان انرژی اتمی همچنین در طول این سفر دیدار و گفت وگوهایی با همتای سوییسی خود خواهد داشت. 
 
این در حالی است که کاخ سفید نیز روز جمعه اعلام کرد «ارنست مونیز» وزیر انرژی آمریکا نیز این هفته در مذاکرات هسته‌ای با ایران شرکت خواهد داشت.
 
در بیانیه وزارت انرژی آمریکا آمده است: «به درخواست جان کری وزیر خارجه، ارنست مونیز وزیر انرژی روز شنبه به ژنو سفر می‌کند تا در مذاکرات جاری با ایران سر برنامه هسته‌ای این کشور، به وزیر کری بپوندد.»
 
این بیانیه می‌افزاید: «مقامات وزارت انرژی همواره به عنوان بخشی از تیم مذاکره‌کننده ایالات متحده در این گفت‌وگوهای کاملا فنی دخیل بوده‌اند و وزیر مونیز هم در ژنو به تیم می‌پیوندد تا این رایزنی‌های فنی دقیق، ادامه یابد.»
 
مونیز همراه با جان کری وزیر خارجه آمریکا، دو عضو کابینه باراک اوباما هستند که مستقیما در گفت‌وگوهای هسته‌ای که از روز جمعه در سطح معاونین وزارت خارجه در شهر ژنو سوئیس آغاز شده و از روز یکشنبه در سطح وزرا ادامه می‌یابد، حضور خواهند داشت.
 
این در حالی است که در تیم ایرانی نیز علاوه بر دیپلمات‎های عضو، کارشناسانی از سازمان انرژی اتمی حضور داشته و در موضوعات فنی به تیم مذاکره کننده مشاوره‎ لازم را ارائه می‎کنند.
مشخص نیست با وجود این کارشناسان، حضور یکی دیگر از اعضای کابینه دولت یازدهم آنهم در سطح معاون رئیس  جمهور برای مذاکره به یک وزیر امریکایی، با کدام هدف و راهبرد در دستور کار قرار گرفته است.
این ابهام زمانی جدی‎تر می‎شود که بدانیم، پیش از این مجوز مذاکره با مقامات امریکایی تنها در موضوع هسته‎ای و آنهم در سطح وزیر امور خارجه صادر شده بود و مجوزی برای مذاکره معاون رئیس جمهور با همتای امریکایی صادر نشده است.
رهبر انقلاب در آخرین دیدار خود با مسئولان وزارت خارجه و سفرا و رؤسای نمایندگی‌های جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور ضمن نفی مذاکره با امریکا در مسائل گوناگون و در هر سطحی اعلام فرمودند: رابطه با آمریکا و مذاکره با این کشور به جز در موارد خاصی برای جمهوری اسلامی نه تنها هیچ نفعی ندارد بلکه ضرر هم دارد و کدام عاقلی است که دنبال کار بی‌منفعت برود!؟ عده‌ای اینجور وانمود می‌کردند که اگر با آمریکایی‌ها دور میز مذاکره بنشینیم بسیاری از مشکلات حل می‌شود، البته ما می‌دانستیم اینجور نیست اما قضایای یک سال اخیر برای چندمین بار این واقعیت را اثبات کرد. در گذشته میان مسئولان ما و مسئولان آمریکا هیچ ارتباطی نبود اما در یک سال اخیر بخاطر مسائل حساس هسته‌ای و تجربه‌ای که مطرح شد انجام بشود، بنا شد مسئولان تا سطح وزارت خارجه تماس‌ها، نشست‌ها و مذاکراتی داشته باشند اما از این ارتباطات نه تنها فایده‌ای عاید نشد بلکه لحن آمریکایی‌ها تندتر و اهانت‌آمیزتر شد و توقعات طلبکارانه‌ی بیشتری را در جلسات مذاکرات و در تریبون‌های عمومی بیان کردند.
به نظر می رسد علت سفر رئیس سازمان انرژی اتمی به ژنو حتی اگر به بهانه بحث بر سر موضوعات فنی و تلاش صوری برای تفکیک این دو حوزه بوده باشد، توجیهی نداشته و با وجود کارشناسان سازمان در مذاکرات، نیاز به حضور معاون رئیس جمهور در این سطح از مذاکرات نبوده است، چرا که طبیعتا از نظر فنی کارشناسان سازمان نسبت به معاون رئیس جمهور درموضوعات فنی مسلط تر بوده و عملا محل رجوع و پاسخ به پرسش های صالحی نیز هستند.


دیدگاه کاربران

من فکر می کنم شما مشکل روحی روانی دارید علاوه بر اون که دلال تحریم هستید ، ولی این رو بدونید اول وآخر ایران با غرب و غرب با ایران مصالحه خواهند کرد چون هر 2 طرف دعوا به آن نیاز دارند پس لطفا زور الکی نزنید و برید دنبال یک منبع درآمد دیگر باشید چوت تحریم ها برداشته خواهند شد بزودی .

دلال تحریم محبوبان شما هستند که در سال 88 تحریم های جدید را از داخل به امریکا پیشنهاد کردند تا با فشار بر مردم به قدرت برسند !

باسلام
علیرغم احترام به دیدگاه رجا ولی با حضور دکتر صالحی موافقم چون حجت رو بیش از پیش بر کسانی که دشمنی ریشه ای امریکا با انقلاب و جمهوری اسلامی رو قبول ندارن تمام می کنه . دوستان عزیز از این شعارهای کاسب تحریم و چوب لا چرخ و دو به هم زن و ... تا می خواین بدین که چیزی تا پایان مهلت مذاکرات نمونده ما تا دشمن رو درست نشناسیم و به دشمنیش اونطوری که امام گفت امریکا شیطان بزرگ است ایمان نیاریم و به جای امید به خدا و اتکا به درون فقط به دنبال جلب اعتماد امریکا باشیم مشکلاتمون نه تنها حل نمی شه بلکه روزبه روز بدتر هم می شه چون خداوند به قومی که به جای او به سمت شیطان گرایش داشته باشن - زبانم لال - غضب خواهد کرد

دو ساله دارید ای حرفارو میگید آخر سر هی تحریممون زیاد تر میشه
این شمایید که باید برید به دنبال منبع در آمد دیگر

سلام اول فک کن برادر محترم بعد حرف بزن،البته خوبه که شماها که عده معدودی هم هستید شخصیت خودتونو با طرز حرف زدنتون نشون میدین، شماها ادمایه ساده ای هستید که اکه کشور یک هفته دسته شما باشه نصفه ایرانو 2دستی تقدیمه بیگانه میکنید و استقلالو عزتو همه چیرو به خاطره ساده لوحیتون به باد میدین، گویا یا تاریخ نخوندین یا درس نگرفتین انگار خبر ندارین که 9 میلون ایرانی به خاطر قحطی تو جنگ جهانی جونشونو از دست دادن انگار یادتون رفته کودتای 28 مردادو انگار یادتون رفته چه بلایی سر دخترای ایرانی میاوردن انگار یادتون رفته سگ اروپایی تو ایران میمرد باید دیه میدادی، البته شاید شماها اینارو دوس دارین ولی مردم ایران دوس ندارن. لبیک یا حسین لبیک یا خامنه ای

این زود چه موقعست
100 روز 2 ماه یا 10 سال

هه زهی خیال باطل... صنعت هسته ای مملکتو که تعطیل کردن، عزت و غیرت رو هم که دادن رفت، دستا رو هم به نشانه تسلیم بردن بالا... امیدواریم لااقل نتیجش برداشتن یک جای تحریم ها باشه! که البته از شیطانی مثه امریکا بسیار بعیده! ضمنا کاسبان واقعی تحریم شما هستید که با شعار برداشتن تحریمها توده های مردم رو خریدید و رای آوردید و الان هم با همین شعار به دنبال جذب افکار عمومی هستید که البته در این مورد هم توفیقی نخواهید داشت، چون دیر یا زود نقاب از چهرتون می افته و مثه فتنه 88 مردم چهره کریه و واقعی شما را خواهند شناخت! پس دست و پای بی خود نزنید!

سلام !!
برادر حسابی خدا کنه که اینطوری که شما می گویید بشه! کسی مخالف توافق نیست ولی از این غربی های مغرور هر کاری بر میاد! همه ی حرف همینه بابا مواظب باشید خدای نکرده نیاین شفا بدین و نشه کورشم بکنیم. این بابا ها که طرف ما هستن هممون اگه شما نیاید یه چیز دیگه بگید!!! دنبال رخنه میگردن بخدا از قرون وسطی بگیر تا الانش که این ها سر دم درآوردن شما یک و حتی یک نکته مثبت نه در مورد کل دنیا که در مورد کشور ما از این ها نمی بینیم، خوب حالا چطور بیایم بگیم داداشیم کارمون را بیفته ضمن اینکه گردانندگان غرب ایدئولوژیک فکر می کنن و برای اونم استراتژی دارن این دنبال نظم نوین جهانی هستن بابا این حرف کافیه که آدم به پدر سوختگی اینا پی ببره والا بخدا ماها از شخص جنابعالی خوشحالتر می شم اگه این حرفا راه بجایی بره کاری نداریم کیم می خواد اینکار بکنه خدا خیرش بده دو تا پنج سال با مردم و مملکت ما کاری نداشه باشن خودمون هم بفکر سیاسی کاری نباشیم به فکر مردم باشیم هیچ کشوری تو دنیا به گرد ایران و ایرانی نمی رسه. بیان کمتر مقرضانه فکر کنیم این تحلیل ها هم لازمه مگه می شه یه سیاستمدار یا روزنامه نگار بود یا متفکر یا عضو یک جامعه بعد لام تا کام حرف نزد این نظر این آقایونه حالا شما ردش کنید!!!!!!!!!!!!
والسلام
به امید برادری همه مردم ایران و لعنت بر کسایی که به دنبال رودر رو قرار دادن مردم ایران با همدیگه هستن

خدا کند چیز خورش نکنند چون کارشناس خبره ای است

به نظر میاد مذاکرات داره به روزهای نتیجه بخش آن نزدیک میشه و این مسایلی هم که از سوی شما مطرح میشه بیشتر در راستای چوب لای چرخ مذاکرات گذاشتن و نگرانی از حصول نتیجه هست. یادمان باشد در هر صورت قرار نیست ما برای همیشه با یکسری کشورها دشمن باشیم و مدام در حال نزاع باشیم.

یعنی هنوز هم شما نمی دانید که این آمریکایی ها هستند که اصل و فرع این مذاکرات را تعیین می کنند؟ سطح مذاکرات و محتوی آنرا آمریکایی هاتعیین می کنند. مذاکره کنندگان ایرانی فقط آنجا هستند که خواسته های آنها را یک جوری در داخل ایران اجرایی کنند ، همین.

نقد کردن و ساز مخالف کوک کردن کار آسانی است کاش در همه مسایل و مشکلات اینطور جسورانه و بی محابا به نقد می پرداختید مشکلاتی همانند رانت خواری ، فساد اقتصادی ، پارتی بازی هایی که معضل روزمره کشور شده و به نابودی اقتصاد کشور و اعتماد مردم به نظام منجر می شود

رانت خواری ، فساد اقتصادی ، پارتی بازی میراث شوم رژیم منحوس طاغوت هست که البته به لطف دولتهای کارگزاران و اصلاحات ادامه پیدا کرد... ضمنا یه نگاهی به دورو اطراف دولت تدبیرو امید! هم بندازید متوجه میشید چند نفر از فک و فامیل دولت راستگویان اتوبوسی وارد دولت شدند...

ایراد بنی اسرائیلی که میگن همینه ها...

بعضي از دوستان گويا سرشون زير برفه. خواب خوشتان بخير. تحريمها برداشته نخواهد شد. دولتها در امريكا مترسكند و نه به اونها اعتمادي است نه به كنگرشون ( كه همه كارشونه). در دولت پيش كه منتقدان ( بخوانيد مغرضان) بيشتر بودند. در اين دو سال امريكا چه گام مثبتي برداشته. وضعيت داخلي هم كه كاملا بي برنامه است. با كدام تدبير اميدوار سال ۹۴ باشيم؟

رجا نیوز اینکه نظرات رو گذاشتی واقعا قابل تحسینه !

سیاه نمایی نکنید امید بدید

رجانیوز چرا اینقدر سیاه نمایی می کنی در زمان احمدی نژاد همه چی گل و بلبل بود که الان هیچ در مورد حرف نمی زنی دیگه هیچی ندارین همش شده مذاکرات وزیر بره میگین چرا وزیر رفت معاون بره همینو میگید حالا اونا وزیر انرژی و اوردن ما هم رییس سازمان انرژی اتمی میگید وااسلاما چرا سطح مذاکرات عوض شد ول کنین وجدانا
اگه جرات دارینکه ندارین درد ملت و منعکس کنید

خواستن دیگران رو هم قاطی کنن،که در شکست شریک بیشتری داشته باشند..

سلا
یعنی واقعا هنوز شما در دشمن بودن آمریکا شک دارید؟
کدام کشور به نفع دشمنش کاری می کند که آمریکا بخواهد به نفع ما کار کند؟
یعنی بعد از گذشت چند دهه برای شما روشن و واضح نشده است؟
مشکل آمریکا با ما مشکل اسلام و کفر است ،آیا آب این دو با هم در یک جوی می رود؟

البته آب تیم هسته ای فغلی که با آمریکا تو یه جوب میره!

چرا شما مخالف توافق هستید؟اون هم توافقی که به ایران حق غنی سازی میدهند وتحریم ها لغو می شود؟شما فکر میکنیدتوسعه کشور با تحریم وتوسعه سانتریفیوژها حاصل می شود؟

ما می دانیمکه آمریکایی اصل وفرع نیستند چون آنها خودشان دست نشانده اسرائیل هستند و خوش رقصی برای آنها می کنند متاسفانه نه دولت می خواهد قبول کند و نه یک عده ساده لوح که طرف آمریکایی را اصل وفرع می داند این همه ضرر به بشریت

جناب اسکندری ظاهرا این شما هستید که عدم وابستگی و جیره خواری اجانب برایتان مشکل روحی روانی درست کرده، و الا اگر این تحریم ها هم که نبود هر آدم عاقلی میداند که باید برای آینده، که منابع انرژی فسیلی به اتمام میرسد برنامه ریزی کرد، ضمنا شمایی که دیگران را کسب درآمد از تحریم ها متهم میکنید،بدانید که آنهایی که الان دم از توافق ذلت بار میزنند، همگی قبلا بیشترین سود جویی ها و دست اندازی ها را به بیت آلمان داشته اند،

آقای صالحی مراقب باش در دامی که برای شما پهن کرده اند گرفتار نشوی . چون اگر خوب بشود آنها در بوق و کرنا میکنند که ما چنیین و چنان کردیم ولی اگر بد شد ، شما کارشناس هسته ای بوده اید و آنها به نظر شما عمل کرده اند . چون این بازی از الان نتیجه اش معلوم است و در ژنو قبلا مشخص شده است .

دولتی های گرامی تا کی میخواهید خودتان را با گدایی پیش دیگرانی که میدانید شما را به رسمیت نمی شناسند سرگرم کنید؟؟؟ چقدر برای ساخت داخل وقت گذاشتید ؟؟ مدیون تاریخ خواهید شد

اقای صالحی در وهله ی اول با فهم دقیق از سیاست خارجی این دولت نباید این منصب را قبول می کرد ودر وهله ی دوم نباید این مذاکره رودر رو با امریکا را می پذیرفت زیرا دولتمردان کنونی به خوبی می دانند که مردم چون در مسایل سیاست خارجی اعتماد بسیار بیشتری به دولت احمدی نزاد داشتند بنابراین حضور صالحی در مذاکرات می تواند باعث همراهی بیشترافکار عمومی مردم با سیاست خارجی انها در زمینه هسته ای شود اقای صالحی حواسش را جمع کند وخود را خرج سیاست خارجی واداده ی این دولت نکند که مطمئنا در اینده نه چندان دور در محضر ملت شهید داده سخت پشیمان خواهد شد

عزیزان بجای برچسب زدن به هم کمی «بحث» درست و حسابی کنید! اگر هر کس فقظ بنظر خودش اصرار کنه که چیزی عوض نمیشه. بیایید در بحثها بهم کمک کنیم تا حقایق معلوم بشه. باید منتظر موند تا ببینیم آقای صالحی فقط رفته راهبازکن این اقایون بشه یا واقعا مسیرو میخواد عوض کنه.

حالا وزیر مذاکره کنه یا معاون رئیس جمهور چه فرقی میکنه؟
فقط دنبال بهانه اید.آقای دکتر صالحی که جزء افراد مورد تائید شما بود و باید از ورود ایشان به مذاکرات خوشحال باشید.پس چی شد؟

خوشم میاد زمان جلیلی فقط یه جلیلی و چهارتا اطرافیاش می رفت و از اون طرف هم نمی دونم کی کی می اومد و همین ، همش هم آقای جلیلی میومد بیانیه می خوند که عالی بود و در مذاکرات پوز امریکایی ها رو به خاک مالیدیم ، ههههههههههههه

-