هم اکنون عضو شبکه تلگرام رجانیوز شوید
چهارشنبه، 2 مهر 1404
ساعت 02:26
به روز شده در :

 

 

 

رجانیوز را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

 

سه شنبه 1 مهر 1404 ساعت 20:15
سه شنبه 1 مهر 1404 20:12 ساعت
2025-9-23 20:15:39
شناسه خبر : 386809
ایوت کوپر در گفت‌وگو با شبکه اسکای‌نیوز عربی، تصمیم لندن برای شناسایی کشور مستقل فلسطین را «گامی تاریخی و اخلاقی» توصیف کرد و افزود: «این به معنای به‌رسمیت شناختن حقوق غیرقابل انکار ملت فلسطین برای داشتن کشور خود و نیز پاسداری از راه‌حل دو دولتی است. این تنها مسیر برای رسیدن به صلحی پایدار در منطقه است، تا امنیت و آرامش تضمین شود.»
 
وی خاطر نشان کرد: «هفتاد و پنج سال پیش ما اسرائیل را به‌رسمیت شناختیم، در حالی که همواره تأکید می‌شد نیاز به یک راه‌حل دو دولتی وجود دارد. امروز شرایط تغییر کرده است. ما نگران تداوم گروگان‌گیری (اسرای اسرائیلی) توسط حماس، بمباران‌های پی‌درپی غزه و وضعیت انسانی فاجعه‌بار آن هستیم؛ جایی که کودکان با خطر قحطی روبه‌رو هستند و کامیون‌های کمک غذایی پشت مرزها متوقف مانده‌اند. همچنین وضعیت شهرک‌سازی‌ها نیز نگران‌کننده است. از همین رو راه‌حل دو دولتی بیش از هر زمان دیگر اهمیت دارد.»
 
وزیر خارجه انگلیس در بخش دیگری از اظهاراتش گفت: «به‌رسمیت شناختن به تنهایی آتش‌بس ایجاد نمی‌کند. بنابراین ما همچنان خواستار توقف فوری درگیری‌ها، آزادی همه گروگان‌ها (اسرا) و رساندن کمک‌های انسانی به نیازمندان هستیم. در عین حال باید چارچوبی برای صلح فراهم شود. ما این مسائل را با دیگر وزیران و رهبران در سازمان ملل مطرح کرده‌ایم: اینکه پس از آتش‌بس چه خواهد شد؛ چه اصلاحاتی باید در تشکیلات خودگردان فلسطین انجام شود؛ محمود عباس چه اقداماتی باید انجام دهد؛ چه تضمین‌های امنیتی لازم است تا خشونت تکرار نشود؛ و بازسازی غزه چگونه باید با عزت و تضمین آینده فلسطینی‌ها صورت گیرد.»
 
او درباره اظهارات نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی مبنی بر مخالفت با تشکیل کشور فلسطین گفت: «ما به روشنی گفته‌ایم که این تنها مسیر برای صلح پایدار است. هیچ راه‌حل نظامی برای پایان این مناقشه وجود ندارد. باید دو کشور وجود داشته باشند. البته کار زیادی لازم است، اما ما به تعهد کشورها نیاز داریم. شاهد اقدام بی‌سابقه اتحادیه عرب برای حمایت از روند صلح بوده‌ایم و این اقدامی است که باید ادامه یابد.»
 
کوپر درباره احتمال اقدام رژیم صهیونیستی برای الحاق بخش‌هایی از کرانه باختری یا گسترش شهرک‌ها هشدار داد و تصریح کرد: «شهرک‌سازی‌ها غیرقانونی هستند و ما آشکارا آن‌ها را محکوم کرده‌ایم. گسترش شهرک‌ها به‌هیچ‌وجه نباید پاسخی به اقدامات دیپلماتیک باشد. این کاری اشتباه است. کشورهای دیگر هم گفته‌اند چنین اقدامی توافق‌های ابراهیم را به خطر می‌اندازد و روند عادی‌سازی میان اسرائیل و کشورهای عربی را مختل خواهد کرد. ما به‌روشنی گفته‌ایم که باید گروگان‌ها آزاد شوند، آتش‌بس برقرار شود و گسترش شهرک‌ها متوقف گردد. کمک‌های انسانی نیز باید به فلسطینیان برسد. این‌ها همه بخشی از چارچوب صلح برای تضمین آینده‌ای امن در منطقه است.»


1
پسندیدم

-