دوشنبه 5 خرداد 1404 13:31 ساعت
شناسه خبر : 385152
این فیلم تاریخی مربوط به جلسهای است که برخی دلسوزان انقلابی با شهید رئیسی در آستانه انتخابات ریاستجمهوری ۱۴۰۰ داشتند تا او را از این اقدام منصرف کنند.
مرور مجدد این سخنان از این باب اهمیت دارد که رهبر معظم انقلاب اسلامی در بیانات خود در مراسم بزرگداشت سالگرد شهید رئیسی، «عمل به تکلیف الهی را تنها هدف آقای رئیسی از ورود به رقابتهای انتخاباتی رئیس جمهور» اعلام و ویژگیهای ایشان را «مصداق کامل خصوصیات یک مسئول حکومت الهی» معرفی کردند.
در منظومهی فکری امام خمینی، حکومت الهی «حکومت عقل و عدل و ایمان کامل» بوده و «سرمداران و مسئولان این حکومت باید از نفسانیت خارج شده و خود و شخصیت خود را نبینند».
با این شرایط، اعلام صلاحیت داشتن توسط یک فرد برای مسئولیت گرفتن در چنین حکومتی، آسان نیست و یک «مَرد الهی» میتواند خود را در جایگاه «مجری ارشد حکومت الهی» ببیند تا برای حاکمیت دین در جامعه قدم به پیش بگذارد.
بنابراین این سوال پیش میآید که حضور شهید رئیسی در انتخابات ۱۴۰۰، علیرغم آگاهی کامل ایشان از مشکلات فراوان در اداره کشور و همچنین فتنهانگیزیها و سنگاندازیها و سیل اتهامات و اهاناتهای پیشِرو (نه فقط در هنگامهی انتخابات که حتی در دورهی ریاستجمهوری) چه بوده است؟
بدون تردید تجلی و مصداق اتم و کامل مسئول حکومت الهی در تمام اعصار، مولای متقیان علی _علیهالسلام_ میباشد و بهترین پاسخ به چرایی کاندیداتوری رئیسجمهور شهید را میتوان از بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در خطبههای نماز جمعه در مسجد آل الرسول ایرانشهر در تاریخ ۱۳۵۷/۰۲/۲۲، ارائه داد.
ایشان در تحلیل «چرایی قبول حکومت توسط حضرت علی علیه السلام» با اشاره به اینکه بعد از آنکه مردم گِرد خانهى آن حضرت را گرفتند و تصدّى مقام حکومت را از او خواستند، میفرمایند: «علىّبنابىطالب بر سر یک دوراهىاى قرار گرفت: از طرفى بىاعتنائى او به همهى زیورهاى زندگى؛ همهى آن جلوههایى که در دنیا براى مردم دنیا جاذبه دارد، براى او ندارد؛ مردم قتل میکنند براى قدرت، جنایت میکنند به خاطر قدرت، دروغ و فریب و ریا در راه قدرت براى آنها کارهایى است روا و جایز، امّا قدرت در نظر امیرالمؤمنین به خودى خود یک چیز کمارزش است. با نظر کمارزش نگاه میکند، او را تحقیر میکند، او را پس میزند. امّا از طرف دیگر، میبیند اینجا حقّ انسانها مطرح است؛ اگر او زمام امور را به دست نگیرد، چه کسى زمام را به دست خواهد گرفت و چه کسى انسانها و مسلمانها را زنده خواهد کرد؟ چه کسى تبعیض و اختلاف طبقاتى را از بین خواهد برد؟ چه کسى اموال غصبشده را از غاصبان خواهد گرفت و به مغصوبان پس خواهد داد؟ چه کسى با ستمگران خواهد جنگید؟ چرا این حقّ عظیم انسانها را ندیده بگیرد؟ لذاست که حکومت را قبول کرد. میگوید اگر نه این بود که مردم به طرف من آمدند؛ ، و براى من مسلّم شد که یاورانى خواهم داشت، اگر نه این بود که خدا از دانایان و آگاهان پیمان گرفته است. خدا بر دانایان و آگاهان چه عهدی گرفته؟ اَلّا یُقارّوا عَلَى کِظَّةِ ظالِمٍ وَ لا سَغَبِ مَظلوم؛ خدا بر مردمان دانا و آگاه پیمان گرفته که بر سیریِ ستمگر و گرسنگى مظلوم صبر نکنند. همهى آگاهان و عالمان و دانایان عالَم، موظّفند که به این تکلیف عمل کنند؛ این کلام امیرالمؤمنین است. امیرالمؤمنین میگوید من حکومت را قبول کردم به خاطر همین پیمان؛ خدا از من پیمان گرفته، خدا مرا مجبور میکند که صبر نکنم، ساکت ننشینم؛ خدا از من میخواهد که من ظالم را سیر و مظلوم را گرسنه تحمّل نکنم، اجازه ندهم که بعضى بر بعضى ستم کنند. با اینجور اقتضاء حکومت را قبول میکند. میگوید اگر این نبود، ریسمان خلافت را روی پشتش میانداختم، او را رها میکردم که براى خودش هر جا رفت برود؛ این روش امیرالمؤمنین است.»
تطبیق این نگاه الهی مولای متقیان در سیرهعملی شهید رئیسی برای پذیرش مسئولیت ریاستجمهوری و استمرار ستایش ایشان توسط رهبر انقلاب در طول یکسال گذشته و توصیفات بیبدیل ایشان از سیره شخصی و مدیریتی شهید جمهور و معرفی این خصوصیات بهعنوان الگوی یک مسئولِ مومن، مجاهد، پرهیزکار، خردمند، کارآمد، باکفایت، مسئولیتپذیر و دهها ویژگی دیگر، برای سنجش سایر مسئولین را میتوان هم چراغی روشن در تاریکخانهی بازار مکارهی کنشگری سیاسی جاری در جریانات و گروهها و افراد مختلف برای تشخیص سره از ناسره دانست و هم پاسخی به سالها جفاکاری ناجوانمردانه حسودان و معاندین و مغرضین در تخریب آن شهید سعید که در راه محقق شدن «سیاستورزی علوی» در جامعه اسلامی بهجای «سیاستورزی اُمَوی» تا پای جان ایستاد.
انتهای پیام/

لینک کوتاه »
http://rajanews.com/node/385152
لینک کوتاه کپی شد