هم اکنون عضو شبکه تلگرام رجانیوز شوید
جمعه، 12 ارديبهشت 1404
ساعت 02:02
به روز شده در :

 

 

 

رجانیوز را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

 

پنجشنبه 11 ارديبهشت 1404 ساعت 17:13
پنجشنبه 11 ارديبهشت 1404 17:06 ساعت
2025-5-1 17:13:09
شناسه خبر : 384637
درحالی‌که رقابت قدرت‌های بزرگ فضایی برای تسخیر ماه شدت گرفته، ایران در کنار کشورهایی مثل چین به مأموریت ساخت پایگاه رباتیک در ماه پیوست.
درحالی‌که رقابت قدرت‌های بزرگ فضایی برای تسخیر ماه شدت گرفته، ایران در کنار کشورهایی مثل چین به مأموریت ساخت پایگاه رباتیک در ماه پیوست.
گروه بین‌الملل-رجانیوز: رقابت فضایی میان کشورهای بزرگ مانند آمریکا، چین و روسیه افزایش‌یافته است. این رقابت‌ها نه‌تنها برای دستیابی به دستاوردهای علمی و فناوری است، بلکه به تقویت قدرت اقتصادی و ژئوپلیتیک کشورها نیز کمک می‌کن
د.
در همین راستا سازمان ملی فضایی چین (CNSA) رسماً اعلام کرد که ایران یکی از کشورهای مشارکت‌کننده در مأموریت آینده چانگ ای-۸ به قطب جنوب ماه است.
ایران طی سال‌های اخیر در توسعه حسگرهای فضایی، سامانه‌های سنجش‌ازدور و تحلیل محیط‌های کیهانی فعال بوده است. همچنین پروژه‌هایی درباره تابش‌های کیهانی و تأثیر آن بر فضاپیما انجام داده است. 
 
سازمان فضایی کشور از طریق عضویت در سازمان همکاری‌های فضایی آسیا-اقیانوسیه (APSCO)، در پروژه‌های بین‌المللی فضایی مشارکت داشته است.
تجربه ساخت ماهواره‌های «ظفر ۱ و ۲» با دوربین‌های تصویربرداری پیشرفته نیز بخشی از زنجیره بلوغ فناوری در مسیر مشارکت در چنین مأموریت‌هایی به‌شمار می‌رود.
 
سفر یک ربات انسان نما به ماه در طی ماموریت چانگ‌ئه ۸ چین
 
این مأموریت چین برای ساخت پایگاه رباتیک در قطب جنوب ماه طراحی شده است و از ایران محوله «پایشگر پتانسیل سطح ماه» وجود دارد.
 
این ابزار برای سنجش میدان‌های الکتریکی  ماه انتخاب شده که هدف آن، کمک به شناخت بهتر شرایط محیطی و اثرات آن بر سامانه‌های فضایی است.
 
در کنار ایران کشورهایی مثل روسیه، آفریقای جنوبی، تایلند، ترکیه، پاکستان، بحرین و مصر خواهند بود. این مأموریت قرار است در سال‌ها ۲۰۲۸ یا ۲۰۲۹ انجام شود.

 

انتهای پیام/



-