هم اکنون عضو شبکه تلگرام رجانیوز شوید
يكشنبه، 8 شهريور 1405
ساعت 08:40
به روز شده در :

 

 

 

رجانیوز را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

 

چهارشنبه 14 تير 1402 ساعت 11:16
چهارشنبه 14 تير 1402 11:08 ساعت
2023-7-5 11:16:55
شناسه خبر : 368886
خبر منفی شدن تورم در افغانستان موجب ذوق‌زدگی اصلاح‌طلبان برای دستاورد دولتی شد که آن‌ها اعتقاد به حمله نظامی به آن داشتند. اما در این ماجرا سوالی مهمتر نیز وجود دارد؛ آیا منفی شدن تورم در افغانستان دستاورد اقتصادی محسوب می‌شود؟
خبر منفی شدن تورم در افغانستان موجب ذوق‌زدگی اصلاح‌طلبان برای دستاورد دولتی شد که آن‌ها اعتقاد به حمله نظامی به آن داشتند. اما در این ماجرا سوالی مهمتر نیز وجود دارد؛ آیا منفی شدن تورم در افغانستان دستاورد اقتصادی محسوب می‌شود؟
گروه سیاست - رجانیوز: «تورم افغانستان منفی شد»؛ این خبری بود که در دو روز گذشته رسانه‌های اصلاح‌طلب روی آن مانور ویژه‌ای دادند! در واقع رسانه‌هایی که تا چندی پیش فریاد «جنگ با طالبان» و قبل‌تر «حمایت از مقاومت خیالی در پنجشیر» سر می‌دادند یک شبه طرفدار سیاست‌های اقتصادی طالبان شدند!
 
به گزارش رجانیوز؛ رسانه‌های اصلاح‌طلب در وصف «تورم منفی افغانستان» حماسه‌سرایی‌های بسیاری کردند؛ آنقدر که قشری از طبقه متوسط ایرانی که مخاطب این رسانه‌ها است اکنون در «حسرتِ زندگی در زیر سایه طالبان» به‌سر می‌برد.
 
براساس گزارش بانک جهانی، نرخ تورم در افغانستان منفی حدود یک (۰.۹۵) درصد در ماه آوریل و منفی ۳.۳ درصد در مواد غذایی بوده است. 
 
این ذوق‌زدگی اصلاح‌طلبان از «تورم منفی افغانستان» درحالی‌ست که هر فردی که چهار واحد اقتصاد خواندن باشد می‌داند، معنای «تورم منفی» می‌شود «فقر»، «کاهش سرمایه‌گذاری»، «توقف رشد اقتصادی و تولید» و «بیکاری».
 
در واقع وقتی در اقتصادی تورم منفی شود، در آن اقتصاد، تولید تعطیل می‌شود چون دیگر به صرفه نیست و هر کالایی تولید شود با قیمت پایین‌تر از هزینه تمام‌شده باید به فروش رود. همچنین در شرایط تورم منفی، اقتصاد دچار رکود هم می‌شود چون کسی خرید نمی‌کند و همه منتظر ارزان‌تر شدن می‌مانند. 
 
بررسی‌های جهانی نیز نشان می‌دهند که میزان تورم تک‌رقمی و حدود ۵ درصد، تورم مفید برای اقتصادها است که نه دچار شوک گرانی‌ها باشد و نه رکود ناشی از تورم منفی. 
 
لازم به ذکر است که براساس گزارش جهانی درباره‌ بحران‌های غذایی، افغانستان در بین ۷ کشوری است که مردم آن از سال ۲۰۲۲ با فقر و گرسنگی حاد مواجه شدند.
 
انتهای پیام/


کلیدواژه ها »

-