هم اکنون عضو شبکه تلگرام رجانیوز شوید
يكشنبه، 1 شهريور 1405
ساعت 06:17
به روز شده در :

 

 

 

رجانیوز را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

 

چهارشنبه 21 مرداد 1405 ساعت 20:13
چهارشنبه 21 مرداد 1405 20:10 ساعت
2026-8-12 20:13:02
شناسه خبر : 389705
 شاه اردن درباره خطر اقدامات یک‌جانبه رژیم اسرائیل علیه فلسطینیان در کرانه باختری، الحاق اراضی این منطقه و نیز توسعه شهرک‌های صهیونیست نشین هشدار داد.
شاه اردن درباره خطر اقدامات یک‌جانبه رژیم اسرائیل علیه فلسطینیان در کرانه باختری، الحاق اراضی این منطقه و نیز توسعه شهرک‌های صهیونیست نشین هشدار داد.
 گروه بین‌الملل-رجانیوز: به نقل از مرکز اطلاع رسانی فسلطین، « عبدالله دوم»‌ در دیدار با هیاتی از مشاوران اعضای کنگره آمریکا همچنین بر اهمیت توقف دست درازی و حملات رژیم اسرائیل به اماکن مقدس اسلامی و مسیحی در قدس اشغالی تاکید کرد.
 
امان، پایتخت اردن هفته گذشته چهارشنبه شاهد نشست وزیران خارجه کشورهای عربی و اسلامی مانند ترکیه،‌ اندونزی، پاکستان و مالزی بود و در این نشست راه‌های کاهش تنش در غرب آسیا و تحولات فلسطین و لیبی بررسی شد.
 
قیمومت خاندان هاشمی بر اماکن مقدس قدس به حدود یک قرن پیش بازمی‌گردد. در سال ۱۹۲۴، «شورای عالی اسلامی فلسطین» شریف حسین بن علی، رهبر خاندان هاشمی و شریف مکه را به عنوان متولی اماکن مقدس اسلامی قدس انتخاب کرد. از آن زمان، این مسئولیت به بخشی از مشروعیت سیاسی و مذهبی خاندان سلطنتی اردن تبدیل شد.
 
پس از جنگ ۱۹۴۸ عربی ـ اسرائیلی، اردن کنترل قدس شرقی و کرانه باختری را در اختیار گرفت و اداره مسجدالاقصی نیز بصورت رسمی زیر نظر امان قرار گرفت. اگرچه رژیم اسرائیل در جنگ ۶ روزه ۱۹۶۷ قدس شرقی را اشغال کرد، اما اداره مذهبی مسجد همچنان در اختیار «اوقاف اردن» باقی ماند.
 
این نقش بعدها در معاهده صلح ۱۹۹۴ میان اردن و رژیم اسرائیل نیز تثبیت شد. در ماده ۹ این توافق، رژیم صهیونیستی متعهد شد نقش ویژه تاریخی اردن در اماکن مقدس اسلامی قدس را به رسمیت بشناسد و در مذاکرات نهایی نیز برای این جایگاه اولویت قائل شود.
 
در سال ۲۰۱۳ نیز توافق جداگانه‌ای میان «محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین و «عبدالله دوم»‌ شاه اردن امضا شد که طی آن، تشکیلات خودگردان فلسطین بصورت رسمی قیمومت اردن بر اماکن مقدس اسلامی و مسیحی قدس را تایید کرد.
 
پایان پیام/


کلیدواژه ها »

-