هم اکنون عضو شبکه تلگرام رجانیوز شوید
سه شنبه، 29 ارديبهشت 1405
ساعت 03:08
به روز شده در :

 

 

 

رجانیوز را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

 

سه شنبه 29 ارديبهشت 1405 ساعت 03:06
سه شنبه 29 ارديبهشت 1405 03:00 ساعت
2026-5-19 03:06:45
شناسه خبر : 389068
مخالفت اصلی با این انتصاب ریشه در کارنامه گوفمن دارد؛ چرا که او از بدنه ارتش اسرائیل (IDF) آمده و پیش از این هیچ‌گونه سابقه هدایت یا فعالیت در سیستم‌های اطلاعاتی و جاسوسی را نداشته است.
مخالفت اصلی با این انتصاب ریشه در کارنامه گوفمن دارد؛ چرا که او از بدنه ارتش اسرائیل (IDF) آمده و پیش از این هیچ‌گونه سابقه هدایت یا فعالیت در سیستم‌های اطلاعاتی و جاسوسی را نداشته است.
روزنامه اسرائیلی «یدیعوت آحارونوت» روز دوشنبه پیش‌بینی کرد که تصمیم بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، برای انتصاب سرلشکر «رومن گوفمن» به عنوان رئیس جدید موساد، موجی از استعفاها را در میان مقامات ارشد این سازمان به دنبال داشته باشد. این روزنامه نوشت: «انتخاب نتانیاهو ممکن است به خروج گسترده مدیران ارشد موساد منجر شود.»
 
بر اساس این گزارش، «دیوید بارنیا»، رئیس موساد که دوره اش رو به پایان است، به طور علنی با انتصاب گوفمن مخالفت کرده است. این در حالی است که این سازمان خود را برای برگزاری مراسم تودیع و معارفه در تاریخ 12 خردادماه (2 ژوئن) آماده می‌کند و هم‌زمان، دیوان عالی اسرائیل در حال بررسی شکایت‌های مطروحه علیه این انتصاب است.
 
بارنیا با موضع‌گیری آشکار علیه گوفمن اعلام کرده است که او را واجد شرایط لازم برای این جایگاه نمی‌داند و معتقد است وی «فاقد تجربه اطلاعاتی کافی برای رهبری موساد در شرایط جنگی است.»
 
یدیعوت آحارونوت افزود: «بارنیا تلاش زیادی کرد تا معاون خود را که تنها با حرف اختصاری "الف" شناخته می‌شود، به عنوان جانشین خود منصوب کند، اما پیشنهاد او رد شد.» با این حال، سازمان موساد بدون توجه به حکم نهایی و معلق دیوان عالی درباره شکایت‌های ثبت‌شده، در حال تدارک مراسم رسمی انتقال قدرت به گوفمن است.
 
این روزنامه در ادامه نوشت: «هویت رئیس جدید موساد اکنون به بحث داغ درون‌سازمانی تبدیل شده و کارکنان این مجموعه، گزارش‌ها و تحولات مربوط به این انتصاب را با دقت بالایی دنبال می‌کنند.»
 
به گفته منابع آگاه، ارزیابی مقامات درون سازمان نشان می‌دهد که در صورت تایید نهایی حکم گوفمن، بسیاری از مدیران ارشد موساد به دلایل مختلف این سازمان را ترک خواهند کرد. اصلی‌ترین دلیل این تصمیم، نگرانی از این است که انتخاب گوفمن نه بر اساس شایستگی‌های نظامی و امنیتی، بلکه صرفاً به خاطر «وفاداری مطلق او به بنیامین نتانیاهو» صورت گرفته است.
 
مخالفت اصلی با این انتصاب ریشه در کارنامه گوفمن دارد؛ چرا که او از بدنه ارتش اسرائیل (IDF) آمده و پیش از این هیچ‌گونه سابقه هدایت یا فعالیت در سیستم‌های اطلاعاتی و جاسوسی را نداشته است.
 
یدیعوت آحارونوت به نقل از یک مقام ارشد موساد که خواست نامش فاش نشود، نوشت: «گوفمن در هیچ جایگاهی خدمت نکرده که به او تجربه و عمق دید لازم برای اداره سازمان پیچیده‌ای مثل موساد را بدهد. ما اکنون در دوره صلح یا آتش‌بس موقت نیستیم، بلکه در میانه یک جنگ تمام‌عیار قرار داریم و عملاً فرصتی برای آموزش دیدن و آزمون‌وخطای او وجود ندارد. علاوه بر این، گوفمن حتی به زبان انگلیسی مسلط نیست و برای ارتباطات خود به مترجم نیاز خواهد داشت.»
 
انتهای پیام/

 



-