هم اکنون عضو شبکه تلگرام رجانیوز شوید
چهارشنبه، 23 مهر 1404
ساعت 02:17
به روز شده در :

 

 

 

رجانیوز را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

 

يكشنبه 6 مهر 1404 ساعت 12:46
يكشنبه 6 مهر 1404 12:42 ساعت
2025-9-28 12:46:54
شناسه خبر : 386851
نظرات احمد آریایی‌نژاد، نماینده ملایر در مجلس را در خصوص لزوم بررسی ادامه عضویت کشورمان در پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای جویا شدیم که در ادامه می‌خوانید.
نظرات احمد آریایی‌نژاد، نماینده ملایر در مجلس را در خصوص لزوم بررسی ادامه عضویت کشورمان در پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای جویا شدیم که در ادامه می‌خوانید.
گروه بین‌الملل-رجانیوز: عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس: عضویت ما در پیمان ان‌پی‌تی و یا سازمان بین‌المللی انرژی اتمی با این هدف صورت می‌گیرد که منافع کشور تأمین شود و بتوانیم از حقوق خود مبنی بر فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای بهره ببریم. اگر قرار باشد این سازمان‌ها و پیمان‌ها بستری برای درز پیدا کردن اطلاعات محرمانه ما به خارج از کشور باشد، ادامه همکاری با آن‌ها درست نیست.
 
در سال 1967 پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (ان‌پی‌تی) با هدف نظارت بر کشورها به منظور عدم دستیابی به بمب اتم منعقد شد. ایران جزو کشورهایی است که به این پیمان پیوسته و خود را تحت نظارت‌های بین‌المللی قرار داده است. 
هدف ایران از پیوستن به پیمان ان‌پی‌تی این است که نشان دهد به دنبال تولید بمب اتم و سلاح‌ هسته‌ای نیست و حاضر است تحت بازرسی‌های بین‌المللی قرار داشته باشد. این در حالی است که رژیم صهیونیستی به عنوان تنها دارنده سلاح هسته‌ای در خاورمیانه هرگز به این پیمان نپیوسته و اجازه بازرسی از تأسیسات‌ هسته‌ای‌اش را نمی‌دهد.
عضویت ایران در پیمان ان‌پی‌تی، همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و اجازه دادن به بازرسان آژانس برای بازرسی‌های دقیق از تأسیسات هسته‌ای کشورمان که با هدف اعتمادزایی در خصوص صلح‌آمیز بودن فعالیت هسته‌ای کشور صورت گرفت، نتوانست جلوی تعرض نظامی رژیم صهیونیستی با چراغ سبز آمریکا به کشورمان را بگیرد.  
در ادامه اقدام نظامی علیه کشورمان، موضوع فعال‌سازی مکانیسم ماشه مطرح شد. این اقدامات پیشنهاد خروج از ان‌پی‌تی را با جدیت در کشور مطرح کرده است. 
نظرات احمد آریایی‌نژاد، نماینده ملایر در مجلس را در خصوص لزوم بررسی ادامه عضویت کشورمان در پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای جویا شدیم که در ادامه می‌خوانید. 
آریایی‌نژاد با اشاره به این موضوع که منافع کشور تنها چراغ راه سیاست‌ خارجی کشور است، تصریح کرد: باید به دقت این موضوع را بررسی کنیم که آیا ماندن در پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (ان‌پی‌تی) برایمان خیری دارد یا نه. اگر در بررسی‌ها به این نتیجه رسیدیم که ماندن در ان‌پی‌تی منافع کشور را تأمین نمی‌کند، دلیلی برای ادامه عضویت در آن وجود ندارد. 
وی ادامه داد: این که ما همکاری همه جانبه با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی داشته باشیم و به بازرسی‌های گاه و بیگاه تن بدهیم و عضو پیمان ان‌پی‌تی باشیم اما نتوانیم از حقوق اولیه خود در زمینه فعالیت صلح‌آمیز هسته‌ای استفاده کنیم، به نفع کشور نیست. 
 
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: متأسفانه با وجود همکاری‌ای که با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی داشتیم، شاهد بودیم که اطلاعات محرمانه کشورمان در اختیار دشمنان قرار گرفت. همین امر زمینه‌ساز حمله نظامی به ما و دیگر مسائل و مشکلات شد.
 
آریایی‌نژاد گفت: باید به بررسی این موضوع بپردازیم که آیا ماندن در ان‌پی‌تی برایمان مزیتی دارد یا دوباره می‌خواهد زمینه‌ای برای درز اطلاعات محرمانه کشور باشد. اگر به این نتیجه رسیدیم که عضویت در این پیمان منافع کشور را تأمین نمی‌کند، ماندن در آن معنایی ندارد. 
وی ادامه داد: هر آنچه راه دنیای استکبار را می‌بندد، باید انجام شود. در همین راستا، بررسی خروج از ان‌پی‌تی در واکنش به مکانیسم ماشه باید در دستور کار باشد. 
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: اگر در بررسی‌ها به این نتیجه رسیدیم که ماندن در ان‌پی‌تی مانند برجام برایمان نفعی ندارد و به مشکلاتی از قبیل جنگ دوازده روزه و فعال‌سازی مکانیسم ماشه منجر می‌شود، ماندن در آن صلاح نیست. 
آریایی‌نژاد گفت: باید ارتباط با دیگران به صورت دو طرفه باشد. همان طور که ما بی کم و کاست به تعهدات‌مان عمل می‌کنیم، طرف مقابل نیز باید تعهداتی بدهد و به آن‌ها پایبند باشد. 
وی ادامه داد: ما توقع بی جایی نداریم. به عنوان یکی از اعضای پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای و کشوری که بیش‌ترین همکاری را با کارشناسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی داشته است، خواستار بهره‌مندی از حقوق خود در زمینه استفاده از فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای هستیم. در این راستا، اقدامات اعتمادزا را همواره به اجرا گذاشته‌ایم و مشکلی در این باره نداریم. 
 
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: عضویت ما در پیمان ان‌پی‌تی و یا سازمان بین‌المللی انرژی اتمی با این هدف صورت می‌گیرد که منافع کشور تأمین شود و بتوانیم از حقوق خود مبنی بر فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای بهره ببریم. اگر قرار باشد این سازمان‌ها و پیمان‌ها بستری برای درز پیدا کردن اطلاعات محرمانه ما به خارج از کشور باشد، ادامه همکاری با آن‌ها درست نیست.
 
آریایی‌نژاد گفت: عملکرد کشور ما تا کنون به وضوح نشان داده است که در مقابل زور تسلیم نمی‌شویم. هر جا دشمن تلاش کرده است به انحای مختلف تحت فشار ما را به تسلیم وادار کند، شکست خورده است.
 
امیدواریم دشمن از این تجربیات درس بگیرد و زمینه برای تعامل سازنده ایجاد شود و بتوانیم از حقوق خود در زمینه فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای به عنوان یک کشور عضو ان‌پی‌تی و کشوری که بالاترین سطح همکاری را همیشه با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی داشته است، بهره ببریم. 
 
انتهای پیام/


6
پسندیدم

-