شنبه 3 خرداد 1404 16:19 ساعت
شناسه خبر : 385115
استعفای بریجت برینک سفیر آمریکا در کییف در ماه آوریل (فروردین) در اعتراض به سیاست دولت دونالد ترامپ در قبال اوکراین، محور گفتوگوی او با مجری این رسانه آمریکایی شده است.
برینک که به گفته خود نزدیک به سه دهه در سمت دیپلمات فعال بوده است، اندکی پس از حمله مسکو به اوکراین در فوریه ۲۰۲۲ (اسفند ۱۴۰۰) در دولت جو بایدن به عنوان سفیر آمریکا در کییف کار خود را آغاز کرد.
وی در خصوص دلایل استعفای خود به مجری پی بی اس گفت: «دیگر نمیتوانستم با حسن نیت سیاست دولت را اجرا کنم.»
او در پاسخ به سوال که پرسید چه چیز خاصی دیده یا شنیده که تصمیم به استعفا گرفته است، به جنگ خونین و مرگبار میان روسیه و اوکراین اشاره کرد و گفت: «من موافقم که جنگ باید پایان یابد، اما سیاست دولت ترامپ این است که به جای متجاوز، بر قربانی یعنی اوکراین، فشار وارد کند».
او افزود: «صلح به هر قیمتی، صلح نیست. این مماشات است. ما از تاریخ آموخته ایم که مماشات فقط به جنگ بیشتر منجر میشود. پس از آن بود که من از خود پرسیدم آیا میتوانم همچنان سیاست رئیسجمهور را اجرا کنم. هرچند این تصمیم به سرعت گرفته نشد و من در دولت جدید حدود سه ماه در پست سفیر ماندم. اما اولین نشانه ای که مرا به سمت گرفتن این تصمیم برد، نشست در دفتر بیضی شکل کاخ سفید بود که دیدن آن وحشتناک بود، و من شاهد بودم ما در کنار شرکای دموکراتیک و متحدان خود نایستاده بودیم».
مجری از برینک پرسید که آیا منظور وی نشست ترامپ و جی دی ونس معاون رئیس جمهوری آمریکا با ولودیمیر زلنسکی رئیسجمهوری اوکراین است؟ که سفیر سابق آمریکا در کییف آن را تائید و تشریح کرد: «ما آنجا دیدیم که رئیس جمهور ترامپ، رئیس جمهور زلنسکی را به خاطر جنگ سرزنش کرد. همه ما ماهیت بحثبرانگیز آن جلسه را شاهد بودیم».
مجری سپس به پستی اشاره کرد که برینک پس از این جلسه بازنشر داده بود؛ درواقع سفیر سابق آمریکا در کییف پس از نشست بحث برانگیز یاد شده پست مارکو روبیو وزیر امورخارجه آمریکا در مورد ضرورت تشکر زلنسکی از آمریکا را بازنشر داد که واکنش های تندی در اوکراین به دنبال داشت.
برینک در واکنش به این سوال مجری گفت: «من این کار را کردم، زیرا در آن زمان من نماینده رئیسجمهور و نماینده سیاست وی بودم. این کاری است که ما به طور معمول برای استفاده از نکات صحبت رئیس جمهور یا کاخ سفید انجام میدهیم. و از نظر من، این بخشی از اخلاق حرفهای ما است. اما من از طرفی متوجه بودم که نمی توانم در این سمت باقی بمانم».
این مقام سابق سپس با بیان اینکه جنگ ولادیمیر پوتین علیه اوکراین باید متوقف شود، زیرا در راستای منافع ملی ایالات متحده است، اضافه کرد: «باید در مورد اینکه چه کسی مسئول جنگ است، شفاف باشیم».
وی سپس در مورد اینکه آیا معتقد است ترامپ تلاش دارد تا پوتین را خوشنود و راضی نگهدارد، گفت: «من معتقدم که برای پایان دادن به جنگ، باید موضع بسیار قویتر و سختتری در قبال پوتین اتخاذ کنیم و باید در اصول خود شفاف باشیم. باید در مورد اینکه چه کسی مسئول است، شفاف باشیم و باید راهی پیدا کنیم که نه به نفع روسیه و نه ولادیمیر پوتین بازی نکنیم».
برینک سپس با طرح این ادعا که پوتین میخواهد اوکراین را به عنوان یک کشور، یک مردم و یک فرهنگ از نقشه پاک کند، استدلال کرد: «این واقعا یادآور برخی از تاریکترین دورههای اروپا است. فکر میکنم خطرات بسیار زیادی وجود دارد و این خطر مختص اوکراین و اروپا نیست و آمریکا هم در معرض خطر است و ما باید در سمت درست تاریخ قرار بگیریم».

لینک کوتاه »
http://rajanews.com/node/385115
لینک کوتاه کپی شد