هم اکنون عضو شبکه تلگرام رجانیوز شوید
شنبه، 3 خرداد 1404
ساعت 20:07
به روز شده در :

 

 

 

رجانیوز را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

 

شنبه 18 ارديبهشت 1400 ساعت 16:15
شنبه 18 ارديبهشت 1400 16:13 ساعت
2021-5-8 16:15:07
شناسه خبر : 347088
چیلر ها از جمله سیستم های سرمایشی هستند که امروزه کاربرد فراوانی دارند، چیلر به عنوان یکی از اجزای مهم در سیستم های تهویه و سرمایش کاربرد دارد، به طور کلی چیلر سیستمی از نوع پمپ گرمایی است، نحوه عملکرد دستگاه به صورتی است که با بهره بردن از یک سیکل تبرید تراکمی و سیکل تبرید جذبی موجب جذب گرما از مایع می شود.

کاربرد چیلر بیشتر برای تجهیزات سرمایشی در ساختمان ها و مکان های صنعتی خواهد بود، آب سردی که در دستگاه ایجاد می شود با کمک هواساز یا فن کویل می ‌تواند فضای هر ساختمانی را خنک کند، ماشین آلات صنعتی که نیاز به خنک کاری دارند نیز می‌ توانند از کاربرد چیلر به خوبی استفاده کنند. (کسب اطلاعات بیشتر درباره چیلرها)

چیلر چیست؟

در پاسخ به سوال چیلر چیست باید گفت چیلر به عنوان یک ماشین با بهره گیری از سیکل ترمودینامیکی از یک جریان سیال مبرد، گرما را دفع می کند. جریان به وجود آمده به واسطه گردش هوا توسط یک مبدل حرارتی و جهت خنک کاری آب استفاده می شود، از چیلر جهت ایجاد سرمایش جهت تهویه مطبوع و دستگاه های صنعت استفاده می شود.

 

چیلر چیست؟

 

برای سرمایش فضا در ساختمان های بزرگ استفاده از چیلر مناسب است؛ همچنین این دستگاه ها به عنوان کولرهای گازی در ابعاد بزرگ به خوبی نیازهای کاربران را در تهویه و مطبوع سازی هوا برطرف می‌ کنند. بهره بردن از چیلر به جای کولر در ساختمان های بزرگ می تواند بسیار به صرفه تر و گزینه ‌ای کاربردی تر باشد، روش های خنک کاری در چیلر به چند شکل تقسیم می شود، استفاده از آب خنک، هوا خنک و روش تبخیری که هرکدام در  شرایط مختلف می تواند بازدهی مناسبی داشته باشد.

نحوه عملکرد دستگاه چیلر

به لحاظ ساختاری وظیفه چیلر سرد کردن آب با استفاده از سیستم سرمایش جهت استفاده در ساختمان یا مصارف صنعتی است، آب سردی که در دستگاه تولید می ‌شود به وسیله پمپ  به واحدهای توزیع کننده هوای سرد از طریق لوله کشی ارسال می شود، فن کویل ها و دستگاه های هواساز می ‌توانند منابع توزیع سرما باشند.

عایق کاری لوله های انتقال آب سرد از مهمترین نکات در استفاده از چیلر خواهد بود. این کار موجب می شود که سرمای آب به صورت مناسب حفظ شود، در مصارف صنعتی نیز درون یک مدار بسته قرار دارد؛ این مدار بسته به گونه ای است  راه خروج آب سرد از آن وجود ندارد.

آشنایی کامل با انواع چیلرها

به لحاظ کلی چیلرها را در دو دسته تراکمی و جذبی تقسیم می کنند، هر کدام از این دستگاه ها نیز خود دارای گونه های مختلفی هستند به  طور مثال چیلر تراکمی دارای دو نوع آب خنک و هوا خنک بوده و ممکن است با توجه به نوع کندانسور متفاوت باشند.

در چیلر آب خنک پوسته و لوله به عنوان کندانسور موجب گرفتن گرمای اضافی از آب می شود، در طرف مقابل و در مدل هوا خنک گرمای اضافی توسط هوا و با استفاده از کندانسور فن دار از بین می رود.

چیلر تراکمی چیست؟

همانگونه که بیان کردیم این نوع چیلر دارای دو مدل اصلی هوا خنک و آب خنک است، دسته بندی این نو محصول بر اساس نوع کمپرسور و نوع کندانسور خواهد بود؛ استفاده از این چیلر برای ساختمان و صنایع کاربردی خواهد بود.

 

چیلر تراکمی چیست؟

 

در مقایسه با چیلر هوا خنک، چیلر آب خنک دارای بازدهی بالاتری خواهد بود، برای موتورخانه که دارای فضایی بسته هستند استفاده از این چیلر بهترین گزینه خواهد بود، علت استفاده از این چیلر در فضای بسته این است که کندانسور با استفاده از لوله کشی به برج خنک کننده در فضای آزاد منتقل می شود، از مزایای استفاده از این چیلر می توان با پایداری  بهتر هوای خنک در محیط، استفاده در پروژه های بزرگ و بازدهی بهتر نسبت به چیلر هوا خنک اشاره کرد.

چیلر تراکمی هوا خنک نسبت به آب خنک راندمان کمتری خواهد داشت، با این حال مزیت استفاده از این چیلر می ‌تواند عدم نیاز به برج خنک کننده باشد. ایجاد سرمایش در این سیستم به وسیله فن های موجود در کندانسور انجام می شود.

استفاده از پمپ در بالای دستگاه موجب می شود که در محیط های باز و پشت بام از چیلر هوا خنک استفاده شود، استفاده از این چیلر در فضاهای کوچک بهترین گزینه خواهد بود، همچنین این چیلر علاوه بر نیاز به فضای کم به لوله کشی کمتری نیاز دارد.

چیلر جذبی

کاربرد این چیلر به گونه ای است که می تواند طیف وسیعی از نیازها را پاسخگو باشد، یکی از انواع چیلرها، جذبی نام دارد؛ این نوع چیلر با شش مدل و در سه شکل طراحی و تولید می شود، مبنای کار  این چیلر بر اساس سیکل تبرید جذبی است، مبنای کار ان چیلر با چیلر تراکمی یکسان است.

تفاوتی که در نحوه عملکرد آن ها وجود دارد به نوع روش استفاده شده در فشار گاز خروجی بر می گردد؛ پس از اپراتور بخار آب به وسیله مایعی مانند لیتیوم بروماید خواهد شد، وظیفه انتقال مایع کننده و آب را به مولد حرارتی خواهد داشت.

این محلول پس از گرم شدن بخار خواهد شد؛ سپس وارد کندانسور می شود، ادامه سیکل مانند سیکل تراکمی خواهد بود و جهت افزایش بازدهی از گرمای اتلافی به عنوان مولد حرارتی استفاده می شود.

چیلر جذبی از سه نوع چیلر جذبی آب گرم (تغذیه مولد از آب گرم خواهد بود)، چیلر جذبی بخار(منبع تغذیه در آن بخار داغ است) و چیلر جذبی مستقیم(نسل جدیدی از چیلرها که نماس مستقیم با آتش به عنوان مبدل حرارتی خواهد بود) در دسترس قرار دارد.

کاربرد چیلر در ساختمان

کاربرد ساختمانی چیلر به گونه ای است که سیال سرد شده به مولدهای حرارتی مانند فن کویل ها و دیگر هواسازها از طریق لوله کشی انتقال داده می شود، فن کویل ها و هواسازها با دریافت سیال سرمایش مورد نیاز جهت استفاده در ساختمان را تولید می کنند.

 

کاربرد چیلر در ساختمان

 

در این مرحله و با تبادل حرارت، هوای سالن و اتاق گرما را گرفته و موجب خنک سازی داخل ساختمان خواهد شد، آب سردی که گرمای محیط را گرفته مجدداً با بازگشت به چیلر در خواهد شد، آب خنک موجود در چیلر به فن کویل و هواساز جهت خنک کاری پمپاژ خواهد شد.

کاربرد چیلر در صنعت

برای خنک کاری تجهیزات صنعتی استفاده از چیلر ساختمانی پاسخگو نخواهد بود، در موارد صنعتی سیال ثبت شده بعد از خنک کاری در دستگاه صنعتی به مدار خنک کننده ارسال می شود، استفاده از این چیلر برای ساختمان های بزرگ و کار در تجهیزات صنعتی سنگین می تواند گزینه مناسبی باشد، جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره انواع چیلر و کاربردهای آن و همچنین خرید محصول میتوانید به وبسایت شرکت فنی مهندسی آسا تهویه https://asatahvieh.com مراجعه کنید و یا با شماره 02188503998 تماس بگیرید.



-